Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Navigatie


Index » inginerie » Navigatie
Calitatile si folosirea paramelor sintetice


Calitatile si folosirea paramelor sintetice
CALITATILE SI FOLOSIREA PARAMELOR SINTETICE

Paramele din fire sintetice sunt superioare paramelor vegetale din punct de vedere al rezistentei; sunt elastice si flexibile. Aceste calitati le pastreaza atat in stare uscata cat si dupa ce s-au umezit. Paramele sintetice au si unele dezavantaje. Avand o mare o mare elasticitate atunci cand se rup actioneaza ca un elastic, intorcandu-se inapoi pe directia tractiunii cu forta mare, ceea ce reprezinta pericol pentru oamenii care lucreaza la manevra. Paramele sintetice se deterioareaza repede daca sunt supuse frecarilor la trecerea prin urechi , babale . De aceea se recomanda ca in locurile supuse frecarilor de obiecte tari, paramele sintetice sa fie infasurate cu alte materiale.Cele mai bune parame sintetice sunt cele confectionate din fire de polipropilena. Acestea au o alungire foarte mica, plutesc si sunt foarte comode la manevra. In general, paramele sintetice se folosesc ca mijloace de legatura, remorcare si manevre curente la bord .


Orice parama de buna calitate trebuie sa aiba o rezistenta uniforma pe toata lungimea ei, o suprafata neteda si uniforma pentru a putea fi manevrata cu usurinta si a-i permite sa treaca usor prin diferite raiuri, turnicheti, etc, o flexibilitate corespunzatoare destinatiei sale la nava si o durata de folosire indelungata .


Politica de confidentialitate


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate