Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Navigatie


Index » inginerie » Navigatie
ALEGEREA LOCULUI DE ANCORAJ


ALEGEREA LOCULUI DE ANCORAJ


ALEGEREA LOCULUI DE ANCORAJ

Ancorarea este manevra de navigatie prin care una sau mai multe ancore se folosesc in scopul imobilizarii temporare a navei intr-o pozitie stabilita anterior.In functie de felul ancorajului navei i se poate permite sau nu girarea in jurul pozitiei in care a ancorat sub actiunea vantului sau/si curentului.

Ancorarea navei se pregateste in prealabil,una dintre fazele pregatitoare constand in alegerea locului in care urmeaza a se ancora.Alegerea locului de ancoraj se face dupa urmatoarele criterii:

  1. Sa fie adapostit de valuri si de vant,in special cand se sta mult timp la ancora
  2. Adancimea apei sa fie de cel mult o treime din lungimea lantului
  3. Natura fundului sa fie favorabila.Se va evita ancorarea pe fund stancos,pietris mare si nisip fin.Sunt bune malul,argila si nisipul amestecat cu scoici si pietris.
  4. In apropierea locului de ancoraj sa se afle repere care sa faca posibila aterizarea si controlul pozitiei navei la ancora
  5. Plecarea de la ancora sa fie posibila pe orice vreme
  6. Sa nu incurce manevra altor nave ( intrari,iesiri din port,DST )
  7. Chiar daca ancora ar grapa fundurile din jur sa fie suficiente

In apele cu maree adancimea apei se calculeaza pentru mareea joasa evitandu-se punerea pe uscat a navei la scaderea mareei.Informatii importante despre posibilitatile de ancorare pot fi obtinute din Cartile Pilot ale regiunii respective.


Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate