Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit




Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Navigatie


Index » inginerie » Navigatie
Asociatii Internationale din domeniul portuar si al navigatiei


Asociatii Internationale din domeniul portuar si al navigatiei




Asociatii Internationale din domeniul portuar si al navigatiei

1. IAPH (International Association of Ports and Harbours)

IAPH a fost infiintata in urma cu 50 ani la Los Angeles si in prezent este cea mai prestigioasa asociatie internationala a porturilor, reprezentand 230 de porturi din 87 de tari. Porturile membre ale IAPH opereaza mai mult de 60% din traficul maritim mondial de marfuri si 85% din traficul mondial de containere.




Portul Constanta este membru deplin al IAPH din anul 1992, reprezentantii autoritatii portuare avand dreptul conferit prin statutul asociatiei de a participa in Consiliul de Conducere al IAPH si in Consiliul Regional Africa-Europa. Portul Constanta este membru in cinci Comitete ale IAPH:

- Comitetul pentru Siguranta si Securitate Portuara

- Comitetul pentru Mediul Portuar

- Comitetul pentru Planificare si Dezvoltare Portuara

- Comitetul pentru Exploatare Portuara si Logistica

- Comitetul pentru Facilatarea Comertului si Sistem Comunitar Portuar

2. EIA (European Intermodal Association)

Membru activ in cadrul Asociatiei Europene pentru Transportul Intermodal inca din anul 1993, Portul Constanta isi aduce contributia in mod constant la activitatea

acestei asociatii care dezvolta, imbunatateste si promoveaza solutii viabile pentru transportul intermodal.

Asociatia Europeana pentru Transportul Intermodal (EIA) este singura asociatie la nivel european recunoscuta de catre autoritatile Uniunii Europene drept organism reprezentativ neutru pentru transportul intermodal.

Mai trebuie mentionat faptul ca aceasta asociatie este singurul organ consultativ al Uniunii Europene in ceea ce priveste problematica transportului intermodal. Totodata participa la numeroase programe, in prezent fiind principalul partener al EIRAC - European Intermodal Research Advisory Council - in elaborarea unei Agende Strategice pentru Transportul Intermodal care va folosi Uniunii Europene pentru orientare in ceea ce priveste reglementarile, instruirea si cercetarea in domeniu.

Portul Constanta este membru activ in cadrul EIA, alaturi de un numar de peste 90 de alti membri, iar incepand cu data de 24 martie anul curent, a devenit parte a Consiliului de conducere al acestei asociatii.

3. INE (Inland Navigation Europe)

Portul Constanta este membru corespondent in cadrul Inland Navigation Europe - INE.

INE reprezinta o platforma pentru promovarea transportului pe caile navigabile interioare in Europa. Asociatia a fost creata in anul 2000 cu sprijinul Comisiei Europene. Membrii INE promoveaza in mod activ transportul pe cai navigabile interioare, avand sediul permanent la Bruxelles si aflandu-se in permanent contact cu institutiile UE.

Tinand cont de importanta pe care Portul Constanta o acorda Dunarii, o importanta cale navigabila interioara pentru Europa, si o importanta cale pentru Portul

Constanta,    reprezentantii autoritatii portuare se afla in stransa legatura cu membrii acestei asociatii si participa la initiativele INE. INE informeaza printr-un buletin bilunar transmis pe email pe toti membrii asociatiei de ultimile reglementari ale UE in privinta transportului pe cai navigabile interioare.

4. IACP (International Association of Cities and Ports)

IACP este o retea de organisme economice si politice reprezentand orasele-porturi. IACP promoveaza orasele porturi si schimbul de informatii si contacte dintre acestea, fiind recunoscuta de autoritatile publice si institutiile internationale.

IACP are un Consiliu de Conducere format din 33 de membri alesi, o retea de experti si cercetatori si un director general a carui responsabilitate include asigurarea funtionarii acestei retele si implementarea programului de activitati hotarat in Adunarea Generala. Sediul central al asociatiei se afla in Le Havre - Franta.

Ø      IACP are 170 de membri

Ø      in aceasta asociatie sunt reprezentate peste o suta de orase-porturi

Ø      IACP a format o retea internationala de experti si cercetatori

Portul Constanta face parte din aceasta asociatie din anul 1995 si ocupa din anul 1996 functia de membru in Consiliul de Conducere al IACP.

Portul Constanta s-a retras din asociatie in anul 2007.

AOTS (Association for Overseas Technical Scholarship)

AOTS este o asociatie infiintata in Japonia cu sprijinul Ministerului Economiei, Comertului si Industriei in anul 1959, care urmareste prin filialele sale locale promovarea uneia dintre cele mai bune metode de management din lume, si anume managementul japonez.   

In concret, AOTS are trei scopuri principale: realizarea unui transfer tehnologic prin dezvoltarea resurselor umane din tarile in curs de dezvoltare, imbunatatirea intelegerii reciproce si consolidarea economiilor tarilor in curs de dezvoltare.



In acest sens, asociatia organizeaza programe de training managerial si tehnologic. Cursurile sunt sustinute de profesori aflati la cele mai inalte nivele de calificare, iar AOTS Romania sprijina managerii romani pentru a lua parte la aceste programe.

In ceea ce priveste costul acestora, Guvernul Japonez suporta 75% din valoarea totala, avand in vedere ca sunt destinate tarilor in curs de dezvoltare.

5. PIANC (International Navigation Association)

AIPCN, cu sediul la Bruxelles, a fost fondata ca organism international in anul 1885 in scopul promovarii pe plan mondial a progresului tehnic si stiintific, in conceptia, constructia, intretinerea si exploatarea porturilor si cailor navigabile.

La acest organism au aderat guverne din 40 de state, 2 comisii fluviale internationale, 600 de membri colectivi si peste 1900 de membri individuali.

La fiecare 4 ani AIPCN organizeaza un Congres in una din tarile membre, tematica de anul acesta axandu-se pe probleme ale amenajarilor pentru navigatie, in principal acestea referindu-se la: porturi interioare si cai navigabile, porturi maritime si accesul navelor, terminale de containere, porturi de agrement, impactul asupra mediului inconjurator.

6. OWSV-Osterreichischer Wasserstrassen und Schiffahrtsverein

(Asociatia cailor navigabile austriece si a cailor navigabile interioare)

OWSV este o asociatie cu traditie, reprezentand un forum independent pentru personalitatile austriece si pentru organele competente in domeniul cailor navigabile interioare precum si o platforma pentru contacte si schimburi de informatii in toate regiunile riverane Europene.

Membrii OWSV includ reprezentanti ai autoritatilor federale responsabili cu probleme legate de Dunare si provinciile federale austriece localizate in regiunea Dunarii, Camerele de comert, mari municipalitati de-a lungul Dunarii, companii de navigatie, porturi fluviale, intreprinderi mari din sectorul industrial, din sectorul energiei si transportului, precum si numeroase persoane fizice.

Declaratie de misiune a OWSV

Reprezinta activ interesele generale ale principalilor actori din cadrul

sectorului de navigatie austriac si sprijina intr-un mod intensiv crearea conditiilor cadru favorabile navigatiei pe cai navigabile interioare.

Promoveaza interesele navigatiei - obiectivele principale includ dezvoltarea

si promovarea navigatiei si crearea conditiilor cadru pentru navigatia in Austria.

Organizeaza evenimentul "Danube Day" - o conventie a expertilor combinata cu un eveniment social

Recunoaste si analizeaza noi dezvoltari in domeniul navigatiei.

Publica o revista numita "Schiffanhrt und Storm" continand informatii din domeniul navigatiei pe cai navigabile interioare.

OWSV promoveaza proiecte de cooperare internationala si contactele internationale, dar mai mult decat atat    sustine o puternica retea informationala internationala. In acest sens coopereaza intensiv cu alte institutii si oganizatii active in domeniul navigatiei.

OWSV sprijina membrii sai, furnizand informatii calificate si avand o orientare practica si promoveaza contactele si schimbul de experienta intre membrii sai.

OWSV sprijina si promoveaza initiativele de instruire in domeniul navigatiei pe cai interioare. Astfel, in acest sens se focalizeaza pe instruire in acest domeniu si dezvoltarea sugestiilor de imbunatatire.



7. ERSTU (European River-Sea-Transport Union E.V.)

Uniunea Transportului Fluvio-Maritim European

ERSTU - Uniunea Transportului Fluvio-Maritim European - (European River-Sea-Transport Union) este o asociatie pan-europeana de transport naval (membrii: armatori, navlositori, porturi, furnizori de servicii portuare), acreditata de catre Uniune Europeana, Comisa Economica a Natiunilor Unite pentru Europa, alte Parlamente nationale precum si de Asociatia non-guvernamentala ZKR. ERSTU are o sectie in Germania - German Inland Shipping si o sectie pentru Dunare, avand secretariatul la Budapesta.

ERSTU reprezinta interesele industriei transportului pe cai navigabile interioare si a transportului fluvio-maritim la nivelul institutiilor Uniunii Europene si a organizatiilor de transport naval internationale, la asociatii comerciale, precum si la nivelul autoritatilor statelor membre.

ERSTU a fost infiintata in 1997 si in prezent are in componenta peste 77 membrii din 12 tari Vest-Est Europene, printre care sunt incluse alte 20 de asociatii si federatii.

ERSTU sprijina:

O utilizare mai buna a traficului maritim pe distante scurte, incluzand transportul fluvio-maritim pentru o mai buna mobilitate in contextul globalizarii, integrarii Europene, parteneriatul si cooperarea cu Rusia si CSI;

Incorporarea transportului pe cai navigabile interioare, porturi si cailor navigabile intr-o retea maritima / transferul traficului de pe sosele pe mari;

Stabilirea unei piete Pan Europene a transportului pe cai navigabile interioare liberalizata pe baza unei intelegeri AGN si conectand coridoarele de trafic Pan -European;

Incorporarea traficului naval intr-un concept de trafic multimodal bazat pe conditii de armonizare competitiva.

Avantajele oferite de ERSTU:

Reprezentarea individuala a intereselor membrilor in locul realizarii unui lobby la nivel general;

Un management competent si profesional ghidat de interesele membrilor;

Cunostinte cu privire la problemele politicii de transport Pan-European si transportul fluvio-maritim;

Posibilitatea de a coopera dincolo de propriul domeniu de activitate.

8. ESPO (European Sea Ports Organisation)
ESPO a fost infiintata in anul 1993, misiunea organizatiei fiind de a promova si sprijini sectorul portuar pentru a deveni sigur si eficient, in conditiile respectarii reglementarilor privind protectia mediului.
Asociatia ESPO reprezinta interesele tuturor Statelor Membre ale Uniunii Europene si totodata are in structura sa cativa membri observatori din alte State ale Europei.

Obiectivele principale ale ESPO sunt:

-sa se asigure ca importanta economica a porturilor UE este recunoscuta in Uniunea Europeana si in Statele sale Membre si comunitatea portuara este consultat cu privire la orice masura sau act normativ elaborat de Comisia Europeana care aduce atingere acestui sector;

-sa promoveze competitia libera si onesta in    sectorul portuar

-sa se asigure ca porturile europene isi joaca integral rolul in atingerea obiectivelor globale de eficienta economica;

-sa promoveze cele mai ridicate standarde de siguranta si securitate in porturile europene

-sa incurajeze porturile in a fi proactive in domeniul protectiei mediului inconjurator;

Membrii:

autoritati portuare, administratii portuare, alte asociatii portuare ale porturilor maritime din UE.

Portul Constanta este membru in ESPO din anul 2007








Politica de confidentialitate





Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate