Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Navigatie


Index » inginerie » Navigatie
LANSAREA BARCII DE SALVARE PE VREME REA


LANSAREA BARCII DE SALVARE PE VREME REA
LANSAREA BARCII DE SALVARE PE VREME REA

Din multele indatoriri pe care le poate avea un ofiter nici una nu cere mai imperativ curaj,calm,judecata limpede si decizii rapide cum o face lansarea barcii de salvare pe vreme rea si manevra de acostare a navei in pericol.

Echipajul barcii trebuie selectat cu grija.Executarea ordinelor intocmai si la timp este cerinta prima.Forta,inteligenta si curajul sunt urmatoarele.

Echipamentul care trebuie sa armeze barca de salvare depinde de circumstante.Tot echipamentul care nu este necesar trebuie luat din barca dar rame de rezerva,ispolul,galetile

topoarele,uleiul de calmare a valurilor,ancora de furtuna si lampile sau lanternele pe timp de noapte nu trebuie niciodata debarcate.Tot echipamentul care nu este de imediata necesitate va fi stivuit pe fundul barcii de unde sa poata imediat fi luat si folosit.

Coborarea barcii poate necesita,mai ales in cazul gruielor de tip vechi,pregatiri speciale

Pericolul lovirii barcii de corpul navei si de avariere a ei inainte de a fi lansata la apa este

atat de mare incat se recomanda trecerea,unde acest lucru este posibil a doua sarme pe sub corpul navei si legarea capetelor intinse de capetele gruielor printre corpul navei si barca de salvare.Se incinge apoi barca cu doua socare unul pv altul pp care sunt prinse la capat cu o cheie de impreunare ce aluneca pe sarma.Astfel barca este tinuta mereu lipita de sarma pana aproape de coborarea in apa si ferita de balansarea care o poate lovi de corpul navei.In acelasi scop se pot folosi fendere care sa protejeze in plus barca de lovirea cu nava.
Barbetele se leaga cat mai jos si cat mai in lung si o persoana bine pregatita va mentine barbeta fara banda.

Pozitia navei pe timpul lansarii barcii va depinde functie de situatie.Cand este posibil cea mai buna alura este cateva puncte cu vantul in bordul opus lansarii barcii.

Lansarea barcii presupune gasirea momentului optim si actiune hotarata.Sarmele vor fi eliberate simultan si odata ce barca este in apa carma va fi pusa astfel incat sa indeparteze barca de nava.Se pot folosi si cangile pentru indepartarea barcii de nava.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate