Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Navigatie


Index » inginerie » Navigatie
EXEMPLIFICARE PRIVIND INFLUENTA AMBARCARII (DEBARCARII) ASUPRA STABILITATII INITIALE SI POZITIEI NAVEI


EXEMPLIFICARE PRIVIND INFLUENTA AMBARCARII (DEBARCARII) ASUPRA STABILITATII INITIALE SI POZITIEI NAVEI
EXEMPLIFICARE PRIVIND INFLUENTA AMBARCARII (DEBARCARII) ASUPRA STABILITATII INITIALE SI POZITIEI NAVEI

Pentru ca nava portcontainer de 4400 TEU, pe timpul incarcarii sau descarcarii containerelor sa-si mentina o buna stabilitate transversala si longitudinala se vor respecta intocmai cargo planul si celelalte indicatii referitoare la ambarcarea sau debarcarea lichidelor la si de la bordul navei. Vom incarca sau descarca nava proportional, urmarind ca aceasta sa ramana pe chila dreapta si sa nu aibe inclinare mare intr-un bord sau altul.    

Pe timpul incarcarii vom scoate balastul necesar mentinerii navei la un anumit pescaj si la un anumit trim. Deasemenea la descarcare vom balasta pentru a mentine nava in pozitia dorita si in siguranta. Nu vom descarca un numar mare de containere dintr-un bord, deoarece riscam sa facem list in bordul opus, iar stabilitatea navei va fi afectata, deasemenea si pozitia sa. Stabilitatea si pozitia navei sunt afectate in cazul in care la nava se incarca combustibil, pe timpul celorlalte operatiuni. Pentru prevenirea acestei situatii, capitanul secund va fi informat inaintea inceperii operatiunii de buncheraj. Deasemenea nu vom descarca multe greutati dintr-un singur loc, de exemlu de la prova, pupa sau de la centru, deoarece nava va fi supusa la momente de incovoiere si de torsiune, iar daca aceste situatii nu vor fi inlaturate, va duce la ruperea navei sau la fisurarea structurilor de rezistenta din interior.
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate