Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Protectia muncii


Index » business » Protectia muncii
Monitorizarea activitatii de prevenire si stingere a incendiilor


Monitorizarea activitatii de prevenire si stingere a incendiilor


MONITORIZAREA ACTIVITATII DE PREVENIRE SI STINGERE A INCENDIILOR

Descriere

Unitatea cuprinde competentele necesare cadrului tehnic cu atributii PSI pentru identificarea nivelului de aplicare a masurilor de PSI, evaluarea capacitatii de aparare impotriva incendiilor si inregistrarea datelor obtinute in urma monitorizarii.

ELEMENTE DE COMPETENTA

CRITERII DE REALIZARE1. Identifica nivelul de aplicare a masurilor de PSI

1.1. Identificarea nivelului de aplicare a masurilor de PSI se efectueaza in toate obiectivele cuprinse in limitele de proprietate ale unitatii.

1.2. Nivelul de aplicare a masurilor PSI este identificat prin comparare cu prevederile reglementarilor in vigoare si continutul planificarilor aprobate.

1.3. Nivelul de aplicare a masurilor PSI este identificat prin abordarea ansamblului problematicii activitatii de prevenire si stingere a incendiilor.

1.4. Identificarea nivelului de aplicare a masurilor PSI se realizeaza in conformitate cu ordinea prioritatilor stabilite in planurile aprobate.

1.5. Identificarea nivelului de aplicare a masurilor P.S.I. se realizeaza prin raportare la masurile stabilite anterior.

2.Evalueaza capacitatea de aparare impotriva incendiilor

2.1. Evaluarea capacitatii de aparare impotriva incendiilor se realizeaza prin compararea nivelului de protectie asigurat in unitate cu cerintele formulate in reglementarile din domeniul apararii impotriva incendiilor.

2.2. Capacitatea de aparare impotriva incendiilor este evaluata periodic sau ori de cate ori este nevoie, in contextul existentei unor indicii de crestere a riscului de incendiu.

2.3. Capacitatea de aparare impotriva incendiilor este evaluata in scopul stabilirii masurilor de crestere a nivelului de protectie impotriva incendiilor.

3. Inregistreaza datele obtinute in urma monitorizarii

3.1. Informatiile incluse in baza de date sunt conforme cu realitatea si relevante pentru activitatea PSI.

Inregistrarea/actualizarea datelor obtinute in urma monitorizarii activitatii se realizeaza permanent in scopul cunoasterii evolutiei situatiei operative din unitate si evidentierii statistice a deficientelor constatate.

3.3. Datele inregistrate sunt complete si vizeaza toate laturile activitatii de aparare impotriva incendiilor din unitate.

GAMA DE VARIABILE

Cerinte formulate: nivelurile criteriilor de performanta privind siguranta la foc, timpii de siguranta la foc, timpii operativi de interventie, capacitatea de interventie a fortelor specializate in conditii de operativitate si eficienta.

Indicii de crestere a riscului de incendiu: schimbarea conditiilor care au stat la baza evaluarii anterioare, perioade caniculare cu temperaturi excesive, fluctuatia masiva a salariatilor, starea de imbatranire a echipamentelor/utilajelor, etc.

Date inregistrate: incendii produse, cauze si imprejurari favorizante, frecventa manifestarii cauzelor de incendiu, consecintele producerii incendiilor, deficiente constatate, evidenta mijloacelor tehnice de PSI, tematica instruirilor pe probleme PSI, exercitii, aplicatii, etc.

GHID PENTRU EVALUARE

Cunostinte:

- cunostinte tehnice generale

- cunostinte specifice profilului de activitate

- metode de calcul al fortelor si mijloacelor de interventie

- prevederile actelor normative care reglementeaza activitatea de PSI

- tehnici de comunicare

- tehnici de inregistrare si prelucrare a datelor

Evaluarea va urmari:

- capacitatea de identificare a nivelului de aplicare a masurilor PSI prin comparare cu prevederile reglementarilor in vigoare, in conformitate cu ordinea prioritatilor stabilite in planurile aprobate si prin abordarea ansamblului problematicii activitatii de PSI

- capacitatea de a estima amploarea efectelor negative care se pot inregistra pe fondul deficientelor constatate

- modul de evaluare a capacitatii de aparare impotriva incendiilor prin compararea nivelului de protectie asigurat in unitate cu cerintele formulatein reglementarile din domeniul PSI

- capacitatea de identificare a indiciilor de crestere a riscului de incendiu si de evaluare a capacitatii de aparare impotriva incendiilor in scopul stabilirii masurilor de crestere a nivelului de protectie impotriva incendiilor

- capacitatea de inregistrare si actualizare a datelor obtinute in urma monitorizarii activitatii pentru cunoasterea evolutiei situatiei operative din unitate

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate