Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Protectia muncii


Index » business » Protectia muncii
Analizarea documentatiilor privind prevenirea si stingerea incendiilor


Analizarea documentatiilor privind prevenirea si stingerea incendiilor


ANALIZAREA DOCUMENTATIILOR PRIVIND PREVENIREA SI STINGEREA INCENDIILOR

Descriere

Unitatea cuprinde competentele necesare cadrului tehnic cu atributii PSI pentru analizarea continutului documentatiilor si stabilirea gradului de conformitate a prevederilor acestora cu normele PSI.

ELEMENTE DE COMPETENTA

CRITERII DE REALIZARE

1. Studiaza continutul documentatiilor privind PSI

1.1. Analiza continutului documentatiilor se realizeaza prin compararea masurilor de PSI inscrise cu prevederile reglementarilor tehnice din domeniul PSI.

1.2. Continutul documentatiilor este analizat in corelatie cu destinatia materialului intocmit.

1.3. In cadrul analizei continutului documentatiilor se urmareste realizarea cerintelor fundamentale de protectie la foc.

2. Stabileste gradul de conformitate a prevederilor documentatiilor cu normele PSI

2.1. Gradul de conformitate este stabilit in stricta legatura cu prevederile reglementarilor din domeniul PSI.2.2. Stabilirea gradului de conformitate vizeaza ansamblul componentelor documentatiei intocmite.

2.3. Propunerile privind completarea continutului documentatiei cu masuri de PSI se inscriu in documentele de notificare a conformitatii.

GAMA DE VARIABILE

Destinatii ale materialelor intocmite: documentatie de executie, planuri de interventie, scenarii de siguranta la foc, regulamente de fabricatie, etc.

Cerinte fundamentale de protectie la foc: protectia si evacuarea utilizatorilor, limitarea pierderilor de bunuri, preintampinarea propagarii incendiilor, protectia fortelor specializate de interventie.

Documente de notificare a conformitatii: procese-verbale, referate de conformitate.

Reglementari in domeniu: acte normative cu putere de lege, reglementari tehnice cu caracter republican, norme si dispozitii generale, norme specifice domeniului de activitate.

GHID PENTRU EVALUARE

Cunostinte:

- cunostinte tehnice generale

- cunostinte specifice profilului de activitate

- reglementari tehnice in domeniul PSI

- norme specifice si de dotare

Evaluarea va urmari:

- capacitatea de analiza a continutului documentatiilor privind PSI in corelatie cu destinatia materialului intocmit, urmarindu-se realizarea cerintelor fundamentale de protectie la foc;

- capacitatea de stabilire a gradului de conformitate a prevederilor documentatiilor cu normele PSI si de formulare si justificare a propunerilor inscrise in documentele de notificare a conformitatii.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate