Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Management


Index » business » Management
» Surse de poluare si influenta lor asupra calitatii mediului


Surse de poluare si influenta lor asupra calitatii mediului


Surse de poluare si influenta lor asupra calitatii mediului.

Agricultura, zootehnia, vanatoarea, silvicultura si mineritul sunt activitati care au o presiune semnificativa asupra florei si faunei. Acestea pot afecta anumite specii de animale, pot reduce sau imbunatati calitatea pamanturilor, pot contribui la eroziune sau pot avea alte consecinte.

Industria, asezarile umane si transporturile pot avea un impact negativ indirect asupra acestor componente ca rezultat al emisiilor in aer si deversarilor in apa.

In cazul atmosferei, se poate face distinctie intre poluare la nivel global si calitatea aerului urban la nivel local. Daca este urmata aceasta cale, calitatea aerului urban poate fi inclusa ca o componenta a asezarilor umane din cauza impactului local. Atmosfera, ca si componenta, poate fi largita pentru a cuprinde calitatea aerului si clima.

Poluarea atmosferei genereaza ca efect acidifierea4 lacurilor, solurilor si padurilor. Poluarea atmosferei va afecta, eventual, calitatea apei de pe uscat, solurilor, biosferei si a ecosistemelor.Problema acidifierii poate fi considerata ca fiind una de nivel local, national si transnational. Alte probleme ale atmosferei, cum ar fi emisiile de CFC5, efectul lor asupra stratului de ozon si raspandirea radiatiilor provocate de actiunea omului in cazul accidentelor nucleare si a testarilor de arme au, cu siguranta, semnificatie internationala.Calitatea apei este o problema mai complexa decat calitatea aerului din moment ce multe alte lucruri depind de folosirea apei. De exemplu, apa bogata in saruri minerale poate fi benefica pentru anumite tipuri de fauna si vegetatie, dar neutilizabila pentru consumul zilnic al oamenilor. Din aceasta cauza se face distinctie intre apa dulce si cea sarata, iar problemele variaza in functie de acest lucru.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate