Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor




Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Retete


Index » sanatate » Retete
» Garniturile


Garniturile


GARNITURILE

Preparate care insotesc specialitatile culinare (mancaruri si fripturi). Ele pot fi obtinute din legume, crupe, paste fainoase. Completeaza preparatele din punct de vedere nutritiv (glucide, vitamine, saruri minerale) si au rol organoleptic (aspect, colorit diferit). Garniturile pot fi obtinute prin fierbere, sotare si inabusire, pasare (piure), prajire, frigere la gratar sau gratinare. - taiere in diferite forme.

. OPERATII TERMICE

OPARIREA: introducerea in apa fiarta (oparita) intr-un inetrval relativ scurt. Pentru indepartarea mirosurilor neplacute (varza, conopida), pentru inmuierea texturii la radacinoase.

FIERBEREA: care poate fi in apa sau in amestec cu apa - vapori de apa; fierbere sub presiune (vase ermetice).

INABUSIREA: tratament termic in grasime si supa.

SOTAREA: dupa fierbere sau oparire un timp scurt intr-un vas cu grasime.



PRAJIREA: introducerea alimentelor intr-o cantitate mare de grasime in jur de 160°C.

COACEREA LA CUPTOR: aer cald intr-un spatiu inchis

FRIGEREA PE GRATAR: pe masa metaiica sau in tigaie fara grasime. Se preteaza a se gati ciuperci, rosii, dovlecei, vinete, ceapa, ardei gras, ustroi, praz.

GRATINAREA: urmeaza dupa o fierbere sau sotare, cu adaos de cascaval, ou, sos.

SALATE DE INSOTIRE - salatele au rolul de a completa valoarea nutritiva a meniurilor cu glucide, saruri minerale, vitamine. Ele insotesc preparatele, pot fi recomandate si asociate preparatelor care au continut mic de glucide, saruri mineraie, vitamine. Se vor oferi ca salate de insotire saiateie crude, proaspete, simple, sau combinatii cu branz.







Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate