Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Criminalistica


Index » legal » Criminalistica
CARTOTECA DACTILOSCOPICA PALMARA2


CARTOTECA DACTILOSCOPICA PALMARA2


CARTOTECA DACTILOSCOPICA PALMARA2

1. Organizarea cartotecii

2. Clasificarea si subclasificarea cartotecii palmare

Sistemul de clasificare a impresiunilor si implicit, a urmelor de aceeasi natura propus, are Ia baza aproximativ aceleasi principii de clasificare si subclasificare din actualul sistem monodactilar utilizat in tara noastra, cu particularitatile proprii regiunilor palmei. Fara sa mai fie nevoie de o pregatire indelungata cu doar de unele precizari privind interpretarea formulelor stabilite si de modul de Iucru, in cartoteca pentru majoritatea speciaIistilor in dactiloscopie este necesar sa se familiarizeze cu noul mijloc de valorificare a urmelor si impresiunilor papilare. Exista mai multe clasificari generale de practica fiecarei tari.

In Romania3 clasificarea s-a realizat pornind de Ia principiile sistemului cartotecii monodactilare si are Ia baza trei criterii:Primul criteriu de clasificare a impresiunilor si urmelor palmare il constituie mana

Coordonator Ion Anghelescu - ,,Tratat practic de criminalistica". Editura Serviciul Editorial si Cinematografic (M.l.). vol. V. Bucuresti. Ed. 1985.

Coordonator Ion Anghelescu - ,,Tratat practic de criminaIistica". Editura Serviciul Editorial si Cinematografic (M.I.). vol. V. cap. II sectiunea a IV-a. Bucuresti. Editia 1985. p.91.

Cartoteca palmara a fost conceputa, realizata si folosita de un grup de dactiloscopi entuziasti din cadrul Serviciului Criminalistic al Politiei Municipiului Bucuresti in anii 1970 -1975.

de Ia care provin, respectiv cele de Ia mana dreapta vor fi notate cu Iitera,,D", iar cele de Ia mana stanga cu ,,S". In consecinta, cartoteca va avea doua clasoare diferite: clasorul ,,D" si clasorul ,,S".

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate