Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea īn munti, pe zapada, stānca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Sport


Index » hobby » Sport
» Miscarile intermediare ale inotului


Miscarile intermediare ale inotului


Miscarile intermediare ale inotului

Miscari intermediare de inot:

a)  Pe laterala

b)  Pe spate

c)     craul

Miscarea pe lateralaCorpul este intors pe laterala, cu bratul cel mai puternic ridicat. Bratul

din apa face unghi drept cu trunchiul, iar celalat brat este intins perfect de-a lungul corpului. Bratul din apa se misca aproape vertical in jos si apoi se indoaie cotul. In acelasi timp bratul din afara este ridicat pentru a fi introdus in apa aproape de cap.

Miscarea inotului pe laterala se numeste foarfeca. Genunchii sunt indoiti iar unul din picioare este adus in fata trunchiului iar celalat picior este miscat la spate. Apoi, picioarele sunt perfect intinse unindu-se intr-o miscare de inchidere si deschidere asemenea foarfecelui.

Miscarile bratelor si picioarelor sunt coordonate sa inceapa si sa revina in acelasi timp.

Cei care au umerii slabiti datorita dislocarilor frecvente vor considera miscarea pe laterala cea mai sigura. Este deasemenea miscarea cea mai usoara pentru cei care si-au pierdut un membru.

In cazul in care lipseste un brat miscarea pe laterala este realizata cu bratul sanatos deasupra.

Miscarea pe spate

Miscarea bratului in timpul inotului pe spate incepe cu bratele perfect intinse la 45° deasupra unghiului format de cap si umeri. Bratele sunt aduse de o parte si de alta a corpului intr-o miscare arcuita. La revenire mainile sunt aduse de-a lungul corpului la inaltimea umerilor.

Ele sunt intinse perfect pentru a incepe urmatoarea miscare.

Multi elevi cu deficiente considera ca e mult mai usor sa inoate pe spate decat in alte pozitii. Pe spate orice miscare cu bratele sau picioarele va coordona corpul intr-o directie. Daca inotatorul nu se foloseste de btate, picioarele le poate flutura pentru a orienta corpul; totodata daca picioarele nu pot fi folosite, bratele se pot misca ca in inotul pe spate.

Miscarea craul

In invatarea tehnicii craul, este necesar sa adaugam miscarea bratelor la fluturarea picioarelor si miscarile de respiratie din notiunile introductive.

Miscarea mainii consta in extinderea bratului inaintea fetii si apasand impotriva apei. Cand bratul este deasupra umarului, acesta este inaltat iar cotul este ridicat pana deasupra apei.

Inotul craul este util celor care au imposibilitatea de a-si misca picioarele.

Evaluarea este importanta pentru ca informatia despre progresul elevilor trebuie sa fie monitorizata pentru fiecare etapa instructiva. In programele acvatice diferite tipuri de tabele pot fi utilizate, iar deprinderile incluse vor varia in functie de continutul programului de inot.

Nume__________________  Miscari interzise_____ _______ ______ _______

Varsta__________ Data _____ _______ ______ ___________

Deprinderi

Activitati introductive in ambianta piscinei

Se aseaza pe platforma

Pune piciorele in apa

Se plimba de-a lungul piscinei

Pune fata pe apa

Face bolbociPlute

Pe fata

Pe spate

Inot

Fluture

Inot pe spate

Craul

Acesta este un exemplu bun de tabel de evaluare. Aceasta forma include deprinderi preliminare ca: apropierea elevului de piscina dar si deprinderi avansate precum inotul craul neasistat. Masurarea progresului ii ajuta pe studenti si pe profesori in sporirea avantajelor educatiei posibile datorita programelor instructive. Rezultatele trebuie impartite cu parintii si administratorii scolii.

Concluzii

Inotul este o activitate care mentine si dezvolta tonusul fizic si psihic.

Persoanele cu dizabilitati au nevoie de aceste programe care sa le asigure buna dispozitie si increderea ca pot realiza mai mult.

Programa pentru persoanele cu dezabilitati se realizeaza de catre personal calificat, in bazine special amenajate cu mecanisme ajutatoare.

Programul se adapteaza tipului de invaliditate, iar sedintele se dezvolta de-a lungul derularilor de la simplu la compus.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate