Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Personalitati


Index » familie » Personalitati
William Lithgow


William Lithgow


William Lithgow      

William Lithgow a fost un englez nascut in jurul anului 158O. Fiind pasionat de calatorii, tocmai era pe drum spre Alexandria, Egipt, cand a fost atacat pe neasteptate de noua oameni care i-au aruncat un sac negru pe cap si l-au tarat in casa guvernatorului din Malaga, Spania. Acolo, el a fost acuzat ca este un spion englez si nimic din ce spunea Lithgow nu putea convinge autoritatile locale ca este doar un turist aflat in trecere prin oras, asa ca s-a hotarat ca Lithgow sa fie torturat pana ce va marturisi. El a fost pus pe un gratar de tortura si chinuit, dupa care a fost intrebat daca recunoaste suprematia papala, intrebare la care el a raspuns: "Aproape ca m-ati omorat pentru o pretinsa tradare, fara sa aveti vreun temei de acuzare. Acum vreti sa ma faceti un martir din cauza religiei mele?" "Ai fost arestat ca spion si ai fost acuzat de tradare" a raspuns inchizitorul. "Poate ca nu esti spion, dar din cartile si scrierile tale ne-am dat seama ca esti un eretic si de aceea meriti o pedeapsa si mai mare decat ai primit pana acum."      

I-au lasat opt zile lui Lithgow sa se gandeasca daca se va converti sau nu. In acest rastimp, atat inchizitorul sau cat si altii au discutat deseori cu el, dar fara rezultat. Pana la urma, vazand ca argumentele lor nu au nici un efect, si ca amenintarile cu tortura nu-l pot descumpani, l-au lasat singur pe Lithgow. Cele opt zile s-au terminat repede si el a fost intrebat inca odata daca se converteste si isi salveaza astfel viata. "Nu ma tem nici de moarte si nici de foc" a raspuns el, "sunt pregatit si pentru una si pentru alta, asa ca faceti tot ce puteti!"      In acea seara Lithgow a fost condamnat la unsprezece torturi diferite, si daca ar fi scapat cu viata, urma sa fie dus in Granada si ars pe rug dupa Pasti. Prima parte a condamnarii a fost implinita cu sange rece si cruzime, dar Dumnezeu Si-a gasit placerea in a intari trupul si cugetul bietei victime si astfel Lithgow a supravietuit. Acum astepta cu resemnare ziua care va aduce sfarsitul chinurilor sale.      

Desi toate aceste lucruri s-au desfasurat in cel mai strict secret, deoarece Lithgow era un supus englez si nu un cetatean al Spaniei, un baiat care slujea in casa a auzit din intamplare discutia primarului orasului despre cazul lui Lithgow intr-o seara si a povestit acest lucru pe ascuns unui comerciant englez din oras, numit dl. Wild. Acest domn Wild a povestit la randul sau intamplarea altor comercianti englezi care traiau in oras si ambasadorului englez de la Madrid, Sir Walter Aston, care s-a grabit sa apeleze la rege si consiliul Spaniei si a obtinut un ordin de eliberare a lui Lithgow. Acesta a fost urcat la bordul unei corabii de razboi care vizita orasul si doua luni mai tarziu a ajuns in siguranta in portul Deptford, in Anglia. Desi a scapat, nu si-a mai putut folosi niciodata bratul stang.    

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate