Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Personalitati


Index » familie » Personalitati
Andrew Hewet


Andrew Hewet


Andrew Hewet      

Andrew Hewet era ucenicul unui croitor si avea abia douazeci si patru de ani. Intr-una din zilele sale libere s-a intamplat sa-l intalneasca pe William Holt, un mincinos notoriu, care a gasit ca este protestant dupa ce a stat de vorba cu el pret de cateva minute. Holt s-a ingrijit ca Hewet sa fie prins si pus in fiare. S-a reusit cumva sa i se strecoare o pila, cu ajutorul careia a evadat, dar numai ca sa fie prins din nou.      

La judecarea sa, Hewet a fost acuzat ca nu credea ca hostia sfintita este chiar trupul lui Hristos. Intrebat despre ce crede cu adevarat, Hewet a raspuns ca el crede "cum crede si John Frith." "Crezi ca este chiar trupul lui Hristos, nascut din fecioara Maria?" au insistat acuzatorii sai. "Nu." "De ce nu?" "Fiindca Hristos mi-a poruncit sa nu ii cred pe toti care spun "Iata Hristosul este aici sau Hristosul este acolo, fiindca se vor ridica multi proroci mincinosi."      Episcopii au zambit la el si episcopul i-a zis: "Frith este un eretic deja condamnat la arderea pe rug. Daca nu iti retractezi spusele, vei arde impreuna cu el." "Bine."      

Intrebat din nou daca vrea sa-si schimbe hotararea, Hewet a spus ca va face ceea ce a facut si Frith. In ziua de 4 iulie 1533, Andrew Hewet a fost ars pe rug alaturi de John Frith.       

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate