Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Transporturi


Index » business » Transporturi
Tarifele pentru calatoria cu metroul


Tarifele pentru calatoria cu metroul


Tarifele pentru calatoria cu metroul

Odata cu punerea in functiune a noului sistem de taxare, incepand cu anul 1995 accesul in statiile de metrou se face pe baza de legitimatii de calatorie (cartele magnetice cu contract) distribuite in functie de preferintele calatorilor pentru 2 calatorii, 10 calatorii, zilnice si lunare si pe baza de legitimatii specifice unor categorii speciale de calatori (handicapati, pensionari, veterani de razboi, elevi, studenti).

Acest sistem confera elasticitate, evidenta pe tipuri de titluri de transport pe statii si ore si permite practicarea unei politici tarifare atractive, urmarind acordarea unor avantaje calatorilor fideli.

Tarifele pentru calatoria cu metroul acopera numai partial costul real al calatoriei fiind stabilite cu aprobarea forurilor drept in functie de venitul mediu al populatiei si de politica sociala aplicata.

Numarul de personal de care dispune societatea pentru realizarea obiectului sau de activitate este adaptat capacitatii tehnice si dimensiunii retelelor de metrou in functiune.

Pe masura introducerii unor imbunatatiri si modernizari ale instalatiilor si echipamentelor, numarul de personal a fost restructurat asigurandu-se de asemenea ca necesarul suplimentar de personal pentru capacitatile noi puse in functiune (Statia Gorjului si Tronsonul Gara de Nord - 1 Mai) sa fie completat cu personalul existent redistribuit.Ca urmare a infiintarii in noiembrie 2001 a S.C. RRRMI S.A., filiala in subordinea S.C.METROREX numarul de personal a fost redus cu  1600 persoane.

Situatia economico-financiara a societatii este marcata de descresterea importanta a numarului de calatori si respectiv a veniturilor directe, datorate restrangerii activitatii economice-industriale din zonele deservite de metrou. O oarecare imbunatatire a situatiei se remarca incepand cu anul 2001 si este de asteptat ca in continuare sa fie inregistrate noi cresteri pe seama imbunatatirii treptate a atractiviatii  metroului.

Gradul de acoperire a cheltuielilor, din transferuri de la bugetul statului se situeaza la nivelul a 62-63%.

In cadrul cheltuielilor totale ponderea este detinuta de cheltuielile de exploatare.

De altfel, transportul public urban este subventionat din bugetele locale sau centrale in toate tarile, chiar si acolo unde economia pe piata functioneaza de perioade indelungate de timp.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate