Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Transporturi


Index » business » Transporturi
Sisteme de management al urgentelor (EMS)


Sisteme de management al urgentelor (EMS)


Sisteme de management al urgentelor (EMS)

Managementul urgentelor (EM - Emergency Management) reprezinta un tip de sisteme ITS care include functii de identificare a incidentelor rutiere si a starilor de urgenta, anuntarea acestor situatii, formulaarea raspunsului pentru rezolvarea lor si eliberarea zonei.

1. Functii EMS

Managementul eficient al urgentelor trebuie sa efectueze urmatoarele functii derulate succesiv din punct de vedere cronologic:detectarea si verificarea urgentelor;

raspunsul la urgenta;

managementul zonei urgentei;

managementul traficului in cazul urgentei;

eliberarea zonei de urmarirele incindentului;

informarea conducatorilor de vehicule.

2. Tehnologii EMS

Detectarea urgentelor este procesul prin care se informeaza despre existenta unei urgente organizatia sau organizatiile raspunzatoare de mentinerea fluenteitraficului si de operarea vehiculelor, in conditii de siguranta a infrastructurii rutiere.

Cele mai folosite metode pentru detectarea urgentelor sunt urmatoarele:

detectoarele rutiere de vehicule si sistemele de detectoare a incidentelor;

telefonul celular;

camerele video si televiziunea cu circuit inchis;

cabinele pentru apelare destinate conducatorilor de vehicule;

patrulele de serviciu sau ale politiei.

Raspunsul la urgente inseamna activarea, coordonarea si managementul personalului adecvat, al echipamentului, legaturilor de comunicatii si mijloacelor de informare a conducatorilor vehiculelor, imediat ce exista certitudinea existentei unei stari de urgenta.

Managementul zonei in care s-a produs incidental care a cauzat urgenta este procesul prin care se efectueaza evaluarea corecta a urgentei, se stabilesc prioritatile de anuntare si coordonare a resurselor necesare, se realizeaza cooperarea eficienta intre factorii implicate, se aigura o comunicare clara si se rezolva incidentele intr-o maniera eficienta, la timp si in conditii de siguranta.Managementul traficului in cazuri de urgenta presupune luarea de masuri de control al traficului in zona incidentului, printer care:

inchideri sau deschidei de benzi de circulatie;

controlul traficului in rampa;

utilizarea rutelor alternative;

Eliberarea zonei unde s-a produs incidental este procesul de inlaturare de pe drum a ramasitelor, bucatilor, sfaramaturilor si a oricaror a alte elemente ce impiedica desfasurarea normala a traficului si de readucere a drumului la starea dinainte de incident.

Informarea conducatorilor de vehicule presupune activarea unei diversitati de mijloace de diseminare a informatiei catre conducatorii de vehicule.

Dispozitivele cel mai des folosite pentru diseminarea informatiei catre conducatorii vehiculelor sunt:

radioul de informare rutiera;

panourile cu mesaje variabile;

emisiunile radio comerciale;

echipamentele de ghidare a rutei in vehicul;

rapoartele de trafic de la televiziunea comerciala;

internet;

linii telefonice de informare a navetistilor.

3. Managementul marfurilor periculoase si al incidentelor

Alte sisteme ITS importante de tip EMS sunt managementul incarcaturilor periculoase si urmarirea marfurilor de valoare ridicata. Tehnologiile specifice sistemelor ITS pot fi folosite pentru monitorizarea operatiilor specifice acestui tip de sistem si pentru cresterea sigurantei.

In dezvolatarea unui sistem de management la urgentelor este esential ca rolurile si responsabilitatile sa fie definite clar, mai ales cele ale organizatiei de operare a transportului rutier si ale organizatiei de aplicare a regulilor de circulatie.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate