Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Transporturi


Index » business » Transporturi
POLITICA IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR DEFINITA PRIN CARTEA ALBA A COMISIEI EUROPENE


POLITICA IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR DEFINITA PRIN CARTEA ALBA A COMISIEI EUROPENE


POLITICA IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR DEFINITA PRIN CARTEA  ALBA A COMISIEI EUROPENE

Organizata in patru sectiuni principale care trateaza deplasarea modala , eliminarea ambuteiajelor , necesitatile utilizatorului si managementul globalizarii , Cartea Alba contine , de asemenea , 60 de masuri care au drept obiectiv elaborarea unei politici " prietenoase pentru persoane " .In plus , noua politica in domeniul transporturilor considera ca fiind fundamentale problemele referitoare la siguranta , preocuparile privind mediul inconjurator si initiativele pentru cresterea sustinuta a pietei .

In Cartea Alba se prevede ca , prin activitati de cercetare si prin utilizarea mijloacelor tehnologice , transportul sa devina mai putin poluant si mai eficient . In continuare sunt prezentate cateva din domeniile in care IST vor juca un rol important pentru viitorul transportului european :SIGURANTA

Unul din obiectivele principale ale noii politici in domeniul transporturilor este imbunatatirea sigurantei rutiere in Europa . Comisia Europeana incurajeaza dezvoltarea de tehnologii inovative care sa conduca la aparitia pe piata a unor vehicule noi mult mai sigure . Astfel , sistemele inteligente de transport sunt considerate ca fiind " o oportunitate care trebuie aplicata " .

SIGURANTA ACTIVA

Cartea Alba face referiri la un acord la nivel european aflat in derulare cu industria constructoare de vehicule privind introducerea de sisteme de siguranta activa . Se afirma ca tehnologiile inovative , precum managementul traficului si sistemele de evitare a coliziunilor , pot imbunatatii siguranta drumurilor cu peste 50 % .

MANAGEMENTUL VITEZEI

Noua politica in domeniul transporturilor subliniaza faptul ca un management imbunatatit al relatiei vehicul - viteza reprezinta un aspect esential al sigurantei , cu obtinerea de beneficii suplimentare prin diminuarea congestionarilor si reducerea emisiilor de dioxid de carbon .In aceasta privinta , politica se refera la noile tehnologii care pot determina viteza optima , precum sistemele de comunicare amplasate la bordul vehiculelor si indicatoarele cu mesaje variabile , ca fiind perspective de viitor.

OBIECTIVELE CERCETARII

Planul de actiune "e- Europe " propune programe pentru dezvoltarea si implementarea unor servicii inovative si de monitorizare in reteaua trans-europeana , precum si pentru introducerea de sisteme de siguranta activa pe vehicule .

REDUCEREA AMBUTEIAJELOR

Pentru a reduce congestionarile , Cartea Alba incurajeaza luarea de masuri specifice , coordonate la nivel european , pentru managementul traficului si sustine elaborarea de planuri de management al traficului intre principalele retele transeuropene .

- TAHOGRAFUL DIGITAL

In Cartea Alba este ceruta introducerea tahografului digital pentru intarirea controlului rutier si imbunatatirea monitorizarii drumurilor . Prin utilizarea tahografului digital , viteza de deplasare si perioada in care este condus vehiculul pot fi inregistrate pentru o perioada mai lunga de timp decat in cazul utilizarii tahografului mecanic .

TRANSPORTUL MARFURILOR

In ceea ce priveste marfa si transportul rutier de marfuri , noua politica in domeniul transporturilor prevede ca sistemele de urmarire si monitorizare vor deveni din ce in ce mai sigure prin utilizarea tehnologiilor informatiei si telecomunicatiilor , in special a sistemului european de navigatie si localizare prin sateliti GALILEO .

GLOBALIZAREA TRANSPORTULUI

Globalizarea transportului poate fi sprijinita de tehnologiile ITS . Cartea Alba afirma ca Europa trebuie sa-si regandeasca rolul ei international daca isi doreste sa reuseasca in dezvoltarea unui sistem de transport durabil si sa atace cu succes problemele legate de congestionare si poluare .

PRETURI / TAXE aferente utilizarii infrastructurii de transport

O alta prioritate cheie a noii politici este realizarea unei modalitati eficiente de taxare a utilizarii infrastructurii de transport . Tehnologia ITS poate fi utilizata pentru realizarea de sisteme amplasate la bordul vehiculului care permit plata prin intermediul portofelului electronic sau prin alte mijloace de plata electronice .

SISTEMUL EUROPEAN DE NAVIGATIE SI LOCALIZARE PRIN SATELITI GALILEO

Sistemul GALILEO este prezentat ca fiind " o necesitate cheie " pentru Europa , prin care sa se " revolutioneze transportul " si sa se reduca dependenta de tehnologiile SUA si Rusiei , prin furnizarea unei game largi de aplicatii si oportunitati de piata sub controlul total al Europei .

GALILEO va oferi utilizatorilor din intreaga lume o gama larga de servicii iimbunatatite si mult mai fiabile . Gama de servicii oferite porneste de la servicii de interes general oferite gratuit si pana la serviciile dedicate unor grupuri anumite de utilizatori , precum serviciile de urgenta si utilizatorii guvernamentali .

Din punct de vedere al navigatiei radio prin satelit , GALILEO permite urmarirea marfurilor , monitorizarea parametrilor referitori la conditiile de conducere a vehiculului si dezvoltarea unei intregi game de aplicatii de pozitionare .Sistemul GALILEO permite dezvoltarea unei game largi de aplicatti si servicii pentru majoritatea activitatilor economice si pentru toate segmentele societatii .

Caracteristicile sistemului GALILEO sunt urmatoarele :

- grad inalt de precizie , o buna fiabilitate si acoperire omogena ( in orice moment si fara intrerupere va fi acoperita o arie de 95 % )

- un nivel garantat al calitatii si continuitatii serviciului , prin punerea navigatiei prin satelit la dispozitia aplicatiilor pentru care siguranta are o importanta decisiva , precum sunt controlul circulatiei trenurilor sau fazele critice ale zborurilor avioanelor .

NECESITATILE UTILIZATORULUI

Cartea Alba prevede ca , in scopul crearii unui " transport prietenos " , este necesar ca transportul public sa devina atractiv pentru utilizatori .

COMODALITATEA

Co-modalitatea este o notiune introdusa de Comisia Europeana in 2006 in materie de transport pentru a defini o abordare globala a modurilor de transport si de combinatii ale acestora. Pentru Comisia Europeana termenul de co-modalitate se refera la "a se folosi diferite moduri de transport pe propriile lor infrastructuri si in combinatie" in scopul de a obtine "o utilizare optima si durabila a resurselor".

Aceasta notiune introduce o noua abordare in politica europeana in domeniul transporturilor si anume de a gasi un optim de exploatare a domeniilor de relevanta a diferitelor moduri de transport si de combinatii ale acestora.

1.3 BENEFICII ITS

-Sistemele Inteligente de Transport (ITS), altfel intitulate sisteme telematice pentru transporturi, includ o gama larga de instrumente si servicii derivate de la tehnologiile informatiei si comunicatiilor.

Aceste sisteme au potentialul de a furniza beneficii semnificative legate de eficienta operationala, calitatea serviciilor, managementul infrastructurii, si in acelasi timp pentru imbunatatirea sigurantei, reducerea impactului de mediu si serviciilor de informare pentru

utilizatori.

Sistemele ITS sunt utilizate pentru:

- automatizarea managementului traficului;

- suportul operatiilor de transport public;

- management la cerere;

- servicii pentru informarea calatorilor si planificarea calatoriei;

- managementul parcului de vehicule si al marfurilor;

- managementul incidentelor si suport pentru servicii de urgente;

- servicii de plata electronica si colectare a taxelor;

- tehnologii avansate la bordul vehiculelor.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate