Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Transporturi


Index » business » Transporturi
Sisteme pentru operarea vehiculelor comerciale (CVO)


Sisteme pentru operarea vehiculelor comerciale (CVO)


Sisteme pentru operarea vehiculelor comerciale (CVO)

1. Consideratii generale

Tehnologiile specifice sistemelor de tip ITS destinate vehiculelor comerciale au ca scop diminuarea numarului de opriri ce sunt neaparat necesare si imbunatatirea logisticii pentru operatorii parculrilor de vehicule, inclusiv prin folosirea transportului multimodal. Scopul sistmelor de tip CVO este oprarea asociata cu miscarea marfurilor si calatoriilor cu ajutorul vehiculelor comerciale pe un sistem de drumuri, asistarea activitatilor necesare reglarii oprarii, precum si a activitatiilor legate de asigurarea vehiculelor, adiministrarea taxelor si creditelor destinate transportului de vehicule comerciale, managementul marfurilor si al parcului de vehicule si efectuarea operatiuniilor referitoare la vehicul.

Tehnologiile utilizate de sistemele de tip CVO sunt:identificarea automata a vehiculelor pentru a permite conducatorilor ce au toate aprobarile necesare sa treaca cu usurinta prin toate punctele de control;

cantarirea automata, astfel incat sa nu mai fie necesar ca vehiculele legal incarcate sa nu mai opreasca la puntile de cantarire;

monitorizarea miscarii marfurilor periculoase;

colectarea automata a taxelor pe drumurile al caror acces este taxabil;

localizarea automata care asigura urmarirea automata a vehiculului;

Sistemele de tip CVO fac obiectu a trei directii de reglementare a activitatiilor transportatorilor rutieri:

sistemul de asigurari;

sistemul de administrare a acreditarilor;

sistemul de monitorizare electronica pe ruta;

2. Tehnologii CVO

Sistemele avansate privind schimbul de informatii de siguranta vor ajuta la imbunatatirea operarii in conditii de siguranta a vehiculelor comerciale. Permitand inspectorilor un acces imbunatatit la informatiile privind siguranta vehiculelor, numarul de vehicule si conducatorii eliminate din trafic, pentru ca nu indeplinesc conditiile de siguranta, poate fi sporit.

Sistemele de asigurari faciliteaza colectarea automata de informatii privind permanentele de siguranta si starea acreditarilor, imbunatateste accesul la informatiile referitoare la singuranta, acreditarea transportatorilor, vehiculelor si conducatorilor de vehicule si permite actualizarea datelor curente referitoarea la transportatori, vehicule sau conducatori ai vehiculelor.Tehnologiile utilizate pentru realizarea sistemului de asigurari sunt:

schimbul de informatii privin asigurarile;

inspectiile automate;

minitorizarea in vehicul a: - rutei

- incarcaturii

Sistemele de administrare a acreditarilor faciliteaza aplicatiile electronice, prelucrarea, colectarea taxelor, eliberarea si distribuirea acreditarilor pentru CVO care vin in sprijinul respectarii reglementarilor de stat, a auditului si urmarii achitarii taxelor CVO. Clasificarea acestor tipuri de date este urmatoarea:

acreditare electronica;

schimb de date intre organizatii;

schimb de date intre state;

Sistemul de monitorizare electronic pe ruta faciliteaza controlul vehiculelor ce tece prin statiile de verificare aflate pe ruta.

3. Operatiuni referitoare la vehicule comerciale efectuate de transportator

Sistemele de tip CVO pot imbunatati operatiuniile effectuate la transportator, prin efincientizarea programarii vehiculelor si reducerea numarului transporturilor fara incarcatura. Costurile administrative ale transportatorilor pot fi reduse prin intermediul sistemelor automate de prelucrare a acreditarilor pentru transport.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate