Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Transporturi


Index » business » Transporturi
Avioane in trecutul omenirii


Avioane in trecutul omenirii


Avioane in trecutul omenirii


Dupa cum se stie dorinta de a zbura este adanc intiparita in istoria si gandirea omenirii, una din cele mai frumoase legende in ceea ce priveste zborul fiind aceea a lui Dedal si Icar.
Cu toate acestea primele incercari au fost incununate de succes de abia la inventarea balonului cu aer cald. Masini mai grele decat aerul capabile sa zboare au fost folosite de abia la inceputul secolului. Daca toate cele spuse aici sunt adevarate sta insa in discutie. Scrieri a caror vechime este incontestabila (cum ar fi Mahabharata, Jadschurweda, Ramayana sau chiar Biblia) contin scene unde se infatiseaza zborul anumitor eroi ai acestor scrieri. Sunt acestea descrierea unor intamplari reale sau este doar oglindirea dorintei de a zbura a omului? Acest lucru poate fi indelung discutat dar in afara acestor scrieri mai exista si unele descoperiri arheologice care sunt considerate de catre unii oameni de stiinta ca fiind dovezi incontestabile ca precedesorii nostrii aveau contact cu civilizatii ce posedau masini capabile sa zboare (sau posedau chiar ei astfel de masini).

Un avion sau o pasare?
In anii 70 ai secolului 19 o grupa de oameni de stiinta, printre care si un inginer de la NASA, au cercetat cu interes un medalion de aur descoperit in nordul Columbiei. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca acesta reprezinta un avion cu reactie cu botul turtit, aripi in forma literei delta si cu o carma verticala. Criticii au considerat asta ca fiind pura inchipuire si au clasificat acest medalion ca fiind doar reprezentarea unui calcan care se vinde uscat si in zilele noastre prin targurile Americii de Sud.
Asemanator cu un avion cu rectie?

O alta dovada (!?) a existentei in trecut a unor masini capabile sa zboare a fost redescoperita in anul 1969 de catre egiptologul Khalil Messiha in pivnitele Muzeului din Cairo. Acesta reprezinta (dupa parerea unora) ceea ce numm noi astazi un planor si conform notitelor ar fi fost descoperit in anul 1898 intr-un mormant vechi de 2100 de ani in Saqqara.

Modelul din lemn de la Saqqara..

.
Modelul este confectionat din lemn de smochin si are aripi drepte, un corp aerodinamic si o coada asezata vertical. Parte inferioara a cozii era rupta fapt ce a adus unii cercetatori sa creada ca modelul ar fi avut initial un motor. Pe de alta parte obiectul poate la fel de bine sa fi fost o jucarie sau poate un indicator al directie de bataie a vantului si in nici un caz un model al unui avion antic.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate