Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» DISTRIBUTIA


DISTRIBUTIA


DISTRIBUTIA

Reteaua de distributie a firmei Kapo este formata din:

*      Magazinele firmei Kapo;

*      magazinele cu profil sportiv

*      show-room-uri cu vanzare

*      firme de distributie

*      dealeri din alte localitati

Se foloseste strategia canalelor multiple concurentiale: unui grup de clienti i se vinde direct, livrand produsele la domiciliu; altora prin distribuitori care pot oferi si alte servicii Lunar se verifica de catre specialisti modul de transportare, conditiile de depozitare, existenta sigiliilor pe fiecare produs, etc.

Una din grijile principale ale firmei este neramanerea nici uni punct neaprovizionat, incercarea de a se onora toate comenzile integral si in cel mai scurt timp, acordarea serviciilor privind garantia si post-garantia, precum si evitarea falsificarii lor.

Oricum, folosind doar aceste canale de distributie firma ar reusi sa acopere piata nemteana, dar obiectivul firmei este extinderea si cucerirea pietei nationale, deci pentru a reusi, firma Kapo a incheiat contracte de distributie cu doi mari distribuitori de articole sportive pe plan national:

*      ATD Sport Distribution

*      Tohami Sports

Cresterea rapida din ultimii ani a vanzarilor de articole sportive in Romania a atras un numar foarte mare de distribuitori care au sperat sa obtina profituri din acest domeniu. Unele dintre aceste firme insa nu inspira incredere prin mijloacele de distributie folosite, iar firma Kapo a hotarat sa apeleze la serviciile celor mai buni, chiar daca acestia distribuie si produsele concurentei. Acest lucru poate fi si in favoarea noastra, deoarece in Romania cumpararea lucrurilor se face de cele mai multe ori comparativ atat din punctul de vedere al calitatii cat si dintr-al pretului.Principalii concurenti ai gamei sunt marci internationale precum   , , , , Donic, Active,care au adus in Romania prin diferite retele de distributie produse de o foarte buna calitate si care reprezinta o concurenta dura pentru produsele noastre. Un alt concurent al produselor Kapo este producatorul national REGHIN;care are produse la preturi mici si 30 de ani de experienta pe piata nationala, insa prin strategii redutabile de marketing speram sa ne impunem in scurt timp pe piata romaneasca si chiar sa devenim lider.

Iata rezultatele unui studiu efectuat la nivelul lunii martie a anului 2003, relevant pentru situatia pietei nationale a meselor de tenis:
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate