Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Afaceri


Index » business » Afaceri
Transformari impuse de E-Business


Transformari impuse de E-Business


Transformari impuse de E-Business

Afacerile electronice creeaza modalitati de maximizare a valorii pentru investitori prin transformarea completa a activitatii. Deoarece granitele dintre firme devin din ce in ce mai putin pronuntate, ele vor gasi cai de a lucra impreuna, ceea ce influenteaza fiecare dintre componentele de baza ale celorlalte.

Expresia    "a veni in intampinarea pietei" nu va mai fi definita ca o modalitate a firmei de a intra pe piata. Mai mult, ea va caracteriza calea unui grup integrat de firme de a creea un set de valori in cascada, pentru a transforma piata intr-o retea a furnizorilor de valoare.Firmele care detin competenta de baza in domeniul managementului cunostintelor vor inregistra o crestere impresionanta in a treia etapa. Ele vor apela la parteneri de afaceri care desfasoara cel mai eficient procesele economice si la cele care construiesc si asigura retele de valoare pentru a transforma bazele economice si mecanismele de operare ale domeniului lor de activitate.

Internet-ul va pune firmele traditionale in fata unei mari amenintari. In timp ce astfel de companii se vor gandi la directiile lor viitoare, intermediarii agili vor folosi Internet-ul pentru a se interpune intre firmele traditionale si clientii lor. Acesti intermediari pot sa-si inceapa abia acum activitatea, integrandu-se pe orizontala cu un lant valoric al unei organizatii pentru cresterea noilor oportunitati si/sau vor concura cu competitorii pentru a intra primii pe piata.

Firmele constientizeaza ca este necesar sa-si orienteze eforturile spre a deveni bazate pe cunostinte (knowco) sau bazate pe obtinerea de produse fizice (physco). Termenul "orientate" este deosebit de important. Firmele know.co si cele phys.co ocupa locuri opuse in intregul sceptru al tipurilor de firme din noua economie. Majoritatea firmelor vor continua sa dispuna de capabilitati de realizare a strategiilor orientate atat spre cunostinte, cat si spre produse fizice. Dar in noua economie, investitiile vor fi redirectionate si plasate competitiv numai pentru o strategie sau alta.

O firma orientata spre strategia know.co va lua in considerare externalizarea celei mai mari parti a capitalului sau productiv legat de procesele de productie, eliberand capitalul pentru concentrarea asupra acelor segmente din afacere care le diferentiaza pe piata. Firmele orientate know.co vor tinde sa se focalizeze spre construirea numelui de firma, detinerea relatiilor cu clientii finali de pe piata si investirea in competentele fundamentale bazate pe cunostinte, cum ar fi marketingul si dezvoltarea produsului sau serviciului. Ele vor deveni profesionalizate in gestiunea informatiilor despre clienti si furnizori si isi vor oferi principalele tehnologii pentru realizarea conexiunilor de pe piata consumatorului final, chiar facilitand sau agreand cunostintele despre clienti pentru alte firme.

Firmele care doresc sa-si orienteze afacerea spre o strategie know.co se vor baza pe Internet pentru:

a deveni mult mai apropiate fata de clienti, folosind colectiile de date si cautand sa dezvolte oferte unice pentru acestia;

externalizarea segmentelor nonstrategice ale afacerii lor;

gestiunea relatiilor cu partenerii de afaceri physco.

Firmele orientate physco isi vor conduce strategiile de afaceri pentru a deveni cei mai buni furnizori de produse si servicii ale firmelor know.co, care detin relatiile cu clientii. In esenta, ele vor deveni centre de productie. Succesul lor se bazeaza pe viteza, calitate si modalitati de livrare. Acest tip de firme trebuie sa inteleaga ca vor servi organizatiile ce detin relatiile cu organizatorii finali si, de aceea, vor trebui sa-si formuleze si adapteze strategiile, procesele, sistemele si modul de organizare in mod corespunzator. Un important factor de succes pentru firmele physco il reprezinta abilitatea de a se lega electronic la firmele know.co pentru a planifica, gestiona si realiza tranzactiile economice la viteza electronica a noilor afaceri. Diferentierea lor pe piata se va realiza in functie de capacitatea de a oferi servicii de valoare firmelor know.co, de gestiunea eficienta a capitalului (cladiri, echipamente, instalatii) si de dezvoltarea celor mai eficiente practici. Majoritatea firmelor de azi se vor orienta catre strategiile physco.

Intrand in noul mileniu, majoritatea firmelor se confrunta cu o dilema: Vor ramane physco? Vor incerca sa se transforme in knowco? Sau se vor diviza in doua sau mai multe parti, unele care sa continue orientarea physco, iar altele care sa devina knowco? Probabil, raspunsul va fi aflat in momentul in care piata isi va spune cuvantul.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate