Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Afaceri


Index » business » Afaceri
CE FEL DE AFACERE POTI INCEPE


CE FEL DE AFACERE POTI INCEPE
CE FEL DE AFACERE POTI INCEPE

Dupa cum ai vazut deja ,primul pas este sa gasesti ideea de afacere.Pentru a descoperi ideea de afacere care ti se potriveste si care are sanse reale de a deveni profitabila,trebuie sa afli ceea ce stii sa faci,ceea ce iti place sa faci si lucrurile de care oamenii au nevoie sip e care sunt interesati sa le cumpere.

CUM POTI GASI O IDEE BUNA DE AFACERE

Ce stii tu si/sau cei din familia ta sa faceti
Unul din ingredientele necesare unei afaceri de success este sa faci ceea ce stii si iti place.Atunci cand transformi o pasiune pentru care ai reale abilitati intr-o afacere vei munci cu placere si vei transmite clientilor tai un mesaj pozitiv si mult mai multa incredere in produsele si serviciile tale.

Asadar ,primul lucru pe care trebuie s ail faci este sa identifici care sunt acele lucruri pe care sti sa le faci bine si care sunt lucrurile pe care iti place sa le faci.

Daca sti deja ce afacere vrei sa pornesti ,nu strica sa te gandesti un pic la abilitatile si cunostintele tale.Poate vei gasi modalitati noi de a le utilize pentru a creste aceasta afacere sau poate vei modifica ideea de afaceri pentru a include abilitatile tale cele mai bune.

Daca ai decis ca vrei sa pornesti la drum alaturi de alte personae(cum ar fi sotul/sotia,mai multi membri din familie,,un prieten apropiat etc.)roaga-I si pe ei sa se gandeasca la abilitatile si interesele lor.Discutati apoi listele pentru a vedea care sunt resursele de cunostinte si abilitati pe care va puteti baza in cadrul afacerii.

Identificarea acestora si utilizarea lor in cadrul afacerii te poate ajuta sa economisesti bani sau sa obtii din start o calitate ridicata a produselor si serviciilor ,ceea ce iti va da un avantaj fata de concurenta sit e va ajuta sa atragi mai multi clienti.

Ce observi ca ar fi nevoie in comunitatea,zona sau judetul tau

Urmatorul pas este sa observi comunitatea sau zona in care locuiesti ,sau alta zona careia ai vrea sa ii furnizezi un produs sau un serviciu .Te intrebi poate de ce este nevoie sa faci acest lucru?Sau cum se face concret?

La prima intrebare raspunsul este unul singur :observand cum traiesc,muncesc sau se distreaza oamenii din comunitatea in care traiesti,poti descoperii anumite nevoi pe baza carora poti oferi un produs sau un serviciu.De asemenea,te oti gandi caror nevoi ale oamenilor ,nu neaparat cei din comunitatea ta ,poti sa le raspunzi prin cunostintele si abilitatile tale.Intotdeauna ,la baza unei cumparaturi (de orice fel ar fi ea)sta o nevoie a celui care cumpara.Nimeni nu cumpara doar pentru a cheltui bani,ci pentru a-si satisface nevoile.

Orice afacere este bazata pe cel putin o nevoie a persoanelor /firmelor care cumpara produsele si serviciile sale.Spre exemplu ,un restaurant are la baza nevoia oamenilor de a manca,de a se intalni cu prietenii lor si de a se relaxa.O frizerie ofera clientilor sai posibilitatea de a se simti mai frumosi si astfel de a avea mai multa increderein sine,dar si de a vorbi cu alte personae cat timp asteapta sau sunt tunsi.

Pentru cea de-a doua intrebare (cum observi comunitatea pentru a vedea de c ear avea oamenii nevoie?)nu exista un raspuns standard.Poti observa oamenii cand mergi pe strada ,cand esti la piata sau oriunde altundeva pentru a vedea cum fac anumite lucruri ,atunci cand discuti cu ei,sau te poti gandi singur/a la modul in care se intampla lucrurile in comunitatea ta.Spre exemplu ,poti sa observi ca in comunitatea ta tinerii nu au un loc in care sa se distreze ,ca exista traditii culinare (de pregatire a mancarilor sau a bauturilor speciale ,de exemplu carnati |Plescoi ,palinca de Bihor )deosebite pe care ai putea sa le promovezi in exteriorul comunitatii etc.

CUM POTI TESTA DACA IDEEA TA VA AVEA SUCCES

-Gandeste-te ce personae ar avea nevoie de ceea ce vrei tu sa oferi

Incearca sa identifici ce tipuri de personae ar putea fi interesate sa cumpere ceea ce afacerea ta ofera.Vezi cat de multe sunt aceste persoane in comunitatea/zona/judetul tau ,pentru a iti putea da seama daca vei avea destui clienti pentru a-ti acoperi costurile(ceea ce cheltui)si a obtine profit (bani care sa iti ramana in urma vanzarilor).

-Gandeste-te cat de mare este nevoia pentru produsul/serviciul pe care il vei oferi,cat de des apare ea la oameni

Gandindu-te la aceste lucruri vei utea sa vezi daca afacerea pe care urmeaza sa o pornesti se bazeaza pe o cerere puternica sau nu,adica daca exista o nevoie destul de puternica a oamenilor-daca vei putea vinde indeajuns de mult si de des pentru a obtine profit.

-Discuta cu aceste persoane desre ideea.Afla daca oamenii au nevoie de produsul sau serviciul tau si daca ar fi interesati sa il cumpere

Incearca sa intri in vorba cu persoanele care ar putea fi interesate de produsul/serviciul tau si prezinta-le ideea ta de afacere .Intreaba-le ce parere au despre el,daca l-ar cumara,cat de des si,foarte important ,cat ar fi dispuse    sa plateasca pentru produsul/serviciul la care te-ai gandit.Astfel vei afla daca produsul/serviciul este de interes,daca va fi cumparat si la ce pret estimativ.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate