Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Afaceri


Index » business » Afaceri
Sistemul antreprenorial - practica si strategie


Sistemul antreprenorial - practica si strategie


SISTEMUL ANTREPRENORIAL.

PRACTICA SI STRATEGIE

CONCEPTE

Nota. Lucrarea de baza in definirea notiunilor legate de sistemul antreprenorial, cu tot ce inseamna acesta - concepte, structuri, decizie, strategii, conducere, studii de caz - este cea scrisa de Peter F. Drucker - Inovatia si sistemul antreprenorial - aparuta in Editura Enciclopedica, Bucuresti, 199J. B. Say (1860) "Antreprenorul scoate resursele economice dintr-un domeniu cu productivitate scazuta si le introduce intr-un domeniu cu productivitate ridicata si randament superior. "

in Germania - "Antreprenor" - o persoana care este proprietar si care intra in afaceri (se face distinctie de managerul profesionist)

in U. S. A.     - "Antreprenor" - cineva care-si incepe propria sa afacere de proportii mici (nu orice noua mica afacere este antreprenoriala sau reprezentativa pentru acest sistem).

ANTREPRENORIATUL SI INOVATIA

Inovatia este instrumentul specific al antreprenorilor, mijlocul prin care exploateaza schimbarea ca pe o ocazie pentru diferite afaceri sau servicii.

Inovatia este o disciplina care se invata (greu!) si se practica; este, fara indoiala, o sansa.

Antreprenorii trebuie sa caute, cu un scop precis, sursele inovatiei, schimbarile si simptomele acesteia. Toate indica ocaziile favorabile. Iar ocaziile favorabile trebuie luate in serios.

Trebuie sa le acorzi cel putin o sansa.

Cyrus McCormik - plata in rate

cea mai importanta resursa in economie este puterea de cumparare; cum o poti 'crea' ?

inceputul secolului, masini de recoltat scumpe, necesitati mari, lipsa banilor, solutii (platesti din viitoarele castiguri, nu din cele trecut.


Containerul - un nou mod de a "percepe" vasul de marfa

nu tehnologie sofisticata, ci necesitatea unui mijloc de manevrare rapida si sigura a marfurilorceea ce conteaza cu adevarat este productivitatea.

Antreprenorii de succes, oricare ar fi motivatia lor individuala - bani, putere, curiozitate sau dorinta de faima si recunoastere - incearca sa creeze valoare si sa aduca o contributie.

Antreprenorii de succes tintesc sus - incearca sa impuna primatul rentabilitatii economice.

Se pot identifica sapte surse de ocazii de inovatii, dintre care patru se afla in interiorul organizatiei economice, iar trei in afara sa.

Surse din interiorul organizatiei

neprevazutul (succesul neasteptat, esecul neasteptat, evenimentele din interior)

incongruenta (realitati economice incongruente, diferenta dintre realitate si perceptie, valorile si asteptarile partenerilor)

necesitatea procesului

schimbarile din interiorul (structura) industriei sau din structura pietei

Surse din exteriorul organizatiei

schimbarile demografice

schimbari in receptivitate, dispozitie si intelegere

noile cunostinte.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate