Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Afaceri


Index » business » Afaceri
Dezavantajele comertului electronic


Dezavantajele comertului electronic


Dezavantajele comertului electronic

a)     Gradul de nesiguranta

In acest moment cumparatorii romani sunt foarte sceptici in privinta achizitionarii de produse prin intermediul comertului electronic si al Internetului.

b)     Infrastructura

Internetul a fost conceput ca un mediu deschis, comunitar, bazat pe interactiune, dar nu neaparat sigur. Sistemele de securitate se dezvolta "as we speek", pentru a asigura suportul necesar dezvoltarii si raspandirii comertului electronic.

c)     Mentalitatea

Probabil unul dintre cele mai mari pacate ale unei societati. Intotdeauna un serviciu nou este privit cu suspiciune, iar mentalitatea aparte a unor persoane de a profita ilegal de pe urma comertului electronic nu este in niciun caz in masura sa permita acceptarea acestuia ca o forma de comert concurenta.

d)     IgnorantaIgnoranta multor persoane, refuzul de a accepta tehnologiile noi si progresul tehnic, dar si lipsa unei infrastructuri de telecomunicatii adecvate. Costurile aferente unui acces internet pentru acasa sunt inca destul de ridicate.

Pentru cumparatorii romani, obisnuiti cu comertul traditional, enumeram cateva obstacole de depasit:

- Cumparatorii nu pot atinge/testa produsele (Prezentarea articolelor din magazin conteaza foarte mult);

- Nu exista un vanzator care sa poata face recomandari si raspunde la intrebari, chiar daca multe magazine online ofera asistenta online;

- Trebuie implementat un sistem de livrare a produselor si preluare a banilor;

- Magazinul trebuie promovat catre potentialii cumparatori.

Majoritatea marilor magazine online din Romania au inteles aceste obstacole si intr-o mare masura au incercat, cu succes, sa le depaseasca.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate