Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Afaceri


Index » business » Afaceri
» Plan de afaceri S.C. 'Anty” S.R.L


Plan de afaceri S.C. 'Anty” S.R.L
Plan de afaceri

S.C.,,Anty” S.R.L

I.Prezentare generala si cuprins

Prezentul plan de afaceri este intocmit de catre S.C.,,Anty”S.R.L Satu Mare in vederea obtinerii unei credit bancar pentru modernizarea intreprinderii si pentru a cumpara masini de mare tonaj pentru transporturi interne si internationale.
  1. Aria de activitate

Aria de activitate a firmei este de a transporta fructe din export si de depozitare corespunzatoare a acestuia pana la livrarea la comanda,cu masini specializati pentru inmagazinarea fructului,asemanator cu a unei firme din Germania S.C Legum’s S.R.L.

  1. Misiuni

Firma noastra si-a propus ca in urma acestuiimport de fructe sa ajun ca in tara Romaneasca sa fie ,,umpluta de sanatate”acesta si este mottoul firmei.

  1. Scurta prezentare a afacerii si a segmentelor de piata urmarite

Serviciile prestate de firma noastra este de:

    • Transportare a fructulului din mai multe tari din Europa
    • Depozitarea acestora in conditii adecvate
    • De,vanzarea acestora in cantitati mai mari de 250 Kg

Piata de afacere urmarit este de comercializarea fructelor aliat cu mai multe firme din Europa care sunt specializati pe comercializarea fructelor.

  1. Scopurile,strategii si factori critici ai firmei pe aceste piete

In activitatea desfasurata firma noastra urmareste ca sa-I faca pe cetatenii Romaniei ca sa consume mai multa vitamina pentru a avea o viata mai sanatoasa,si nu numai pe cetatenii Romaniei ci toata Europa si chiar toata lumea.Pentru a ne atinge toate aceste scopuri am apelat la cele mai eficiente lucruri care ne introduce foarte repede in lumea intreaga ca sa fie ,,umpluta de sanatate’’cum zice si mottoul;noi utilizand cateva camioane de mic tonaj la fel pe aceste camioane fusesera proectate reclamele firmei si mottoul firmei,ca in lumea intreaga sa se retrezeasca lumea sis a revie la o viata mai naturala.

5.Noutatile adusa de firma pe piata concurentiala

Firma noastra este pe locul a I-a pe piata romaneasca si a VI-a pe piata internationala,deoarece aceasta intreprindere poate depozita o cantitate foarte mare de fructe in conditii foarte bune fata de alti rivali in tara noastra.

6.Punctele esentiale ale previziunilor financiare

Mentionam ca dorim sa ne inbunatatim utilajele de transport cu tonaj mic cu    utilaje de tonaj mare la care necesita un fond de 1.000.000 RON.Pentru acesta dorim sa contractam un credit de la B.C.R Satu Mare pe o perioada de 6 ani,cu o dobanda fixa de 10,12%, rata lunara aferenta a creditului contractat este de 6.653,41 RON(prezentat in anexa 2).

II.Produsul,serviciile

1.Prezentarea pe largat de ceea ce firma urmareste sa faca

Firma noastra urmareste ca in viitorul apropiat sa achizitioneze foarte multe camioane de mare tonaj pentru ca sa poata livra in cate mai multe puncte de vanzare,centre comerciale s.a. in cantitati foarte mari.Datorita camioanelor cu mare tonaj firma noastra ar putea sa ofere o cantitate imensa de fructe a tarei.Noi am transporta din foarte multe puncte din lume cantitai mai mari de fructe proaspete cum ar fi:(Maroc,China,Japonia etc).Din punctele acestea noi am importa o cantitate foarte mare de fructe pentru Romania si ar putea ajunge poate din aceste fructe si in cele mai mici magazine,alimentare aflate in tara noastra.Prin transportarea cantitailor mari de fructe in mai multe puncte din tara decat transportam un zilele acestea noi am beneficia si de un profit si mai mare decat e in aceste zile.La fel si cheltuielile de intretinere ar fii mai mari dar e rentabil pentru o firma asemanatoare ca a noastra.

2.Calitaile distinctive a produsului,serviciului sau unicitatea produsului

Intreprinderea noastra le ofera la fel si aliatilor ca si persoanelor fizice o livrare foarte rapida cu un produs de calitate,intretinut in conditii foarte bune ,la un pręt avantajos.

3.Diversificarea gemei de produse-domenii si costurii

In viitor daca firma noastra ajunge ca sa fie pe locul I cel putin din Europa,cu o asa performantaavansata ,cu o tehnologie de ultima generatie ar pute fii o intreprindere cu cea mai mare tehnologie,pe care se bazeaza firma in principal; e tehnologia de racier de ultima generfatie.In viitor firma vrea sa investeasca in unelte si masinii de cele mai bune performante de ultima generatie.

4.Tehnologii si capacitate necesare in afaceri

Pentru desfasurarea afacerii firma noastra are nevoie de cel putin de de 30 de camioane de mare tonaj,30 de containere de foarte mare capacitate si raciere de ultima generatie la fel de 30 de soferi angajatii pentru manarea camioanelor de mare tonaj si de inca 15 angajati intretinatori.

5.Viitorul potential al produsuluiFirma noastra se asteapta la o intindere de intreprindere de 3 ori cat este in momentele de fata ,se mai asteapta la o reclama ;prin care in lumea intreaga pot sad ea de firma ca sad ea comanda pentru fructe proaspete in cantitati foarte mari.

III.Piata si strategia de piata

1.Capacitatea pietei, structura, totalul vanzarilor, numarul angajatilor si liderii pietei

Numarul firmelor cu care au fost facute contracte pentru fructe este de 1000 de firme,contractile sunt incheiate pe o durata de 2 ani ,vanzari de fructe in valoare de 100.000.000 RON din care au fost platiti 20 de muncitori si costurile ,la fel si costurile produselor de fructe.]

2.Previziuni pentru urmatoarele cresteri

Contractele vor ajunge de peste 3000 cu firme diferite pe durate de cel putin 2 ani,iar intreprinderea va fi cat posibila extinsa.

3.Influente externe afecteaza industria, legislatia, circumstantele economic

Aderarea la Uniunea Europeana in 2007 necesita atingerea unor standarde in diferite domenii de activitate.Din aceasta cauza trebuiesc intretinute in conditii foarte bune fructele ca sa fie proaspete.

4) Potentialii clienti

Principalii clienti ai nfirmei sunt magazinele si galeriile unde fructele sunt importate in cantitati mari,dar mai sunt si magazine mai mici unde sunt comenzi mai mici de fructe .

Clientii cheie, unde se afla acestia, cat de sensibili sunt la schimbarile de pręt, calitate sau servicii

Dupa sondajele effectuate de firma noastra principalii clientii sunt supermarketurile si galeriile (exemple:Real,Billa,Interex etc).Datorita serviciilor de transport de durata scurta si multumirea acestei proprietatii principale ale firmei,schimbarile de preturi nu vor determina relizirea contractelor.

6) Studiile de piata obtinute si reactiile celor care au cumparat, incercat sau au vazut serviciul.

Sondajelel de opinie,efectuate in diferite puncte din Europa,arata ca in proportie de 85,6% dintre cei supusi sondajului cunosc activitatea societatii in timp ce 14.4% nu stiu cu ce se ocupa aceasta.

90% dintre intervievati au apelat la serviciile societatii S.C. ANTY S.R.L iar 10% nu au beneficiat de acest service.

Dintre cei 90% , 98% sunt multumiti de serviciile prestate in timp ce 2% nu doresc sa auda asa ceva.

In viitor speram ca oamenii din toata lumea asta se trezesc si ca vor apela la intreprinderea noastra si vor depune comenzi immense de fructe.

7) Potential pentru export al serviciului

Firma noastra a dorit, prin preluarea a unor ideei din strainatate,cum ar fii firma S.C. Legum’s S.R.L la fel si firma noastra vrea sa ajunga performanta ca in toata lumea sa se exporte din fdepozitele firmei fructele cele mai proaspete si de calitate, asa dar,exista potential pentru export al serviciilor.

8)Concurenta - atat cei care produc aceleasi bunuri cat si cei care folosesc produsele asemanatoare. O evaluare a punctelor tari cat si apunctelor slabe

Concurenetele firmei noastre sunt micile intreprinderi care incearca sa aiba aceeas performanta cu a noastra.Dar nu au fonduri suficiente pentru a investi intr-o intreprindere asa cu o yehnologie ca si S.C. ANTY S.R.L.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate