Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
PROTEINELE MUSCULARE CU ROL IN CONTRACTIE


PROTEINELE MUSCULARE CU ROL IN CONTRACTIE


PROTEINELE MUSCULARE CU ROL IN CONTRACTIE.

MIOZINA - reprezinta 34% enzima proteolitica numita tripsina, oscindeaza in mero-miozina usoara (M.M.L.) si mero-miozina grea (M.M.H.)

M.M.H. este formata din 2 lanturi si M.M.L. este formata din 4 lanturi. Sunt spiralate, avand un cap si o coada.

ACTINA - reprezinta 14%, este un polimer de proteine globulare (A.G.) in vitro actina se poate aseza cap la cap formand filamante de lungimi nedefinite organizate in 2 straturi helicoidale care se repeta din 7 in 7 monomeri formand actina fibrilara (A.F.).

TROPOMIOZINA - reprezinta 6 - 10% din proteinele muschiului. Leaga actina de troponina.TROPONINA are afinitate pentru actina. Ea este o proteina globulara care are afinitate pentru ionii de Ca si rol in initierea contractiei. Pentru a se realiza contractia trebuie ca acest complex troponina - tropo-miozina sa fie inhibat. Cand troponina se combina cu Ca trage snurul de tropo-miozina din spatiul dintre 2 snururi de actina. Astfel sunt descoperite zonele active ale actinei si se poate initia contractia. Prin combinatia actinei cu miozina rezulta acto-miozina care sta la baza procesului de contractie.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate