Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
ANESTEZICE LOCALE NATURALE


ANESTEZICE LOCALE NATURALE


ANESTEZICE LOCALE NATURALE

Cocaina este un alcaloid extras din frunzele de coca.

Etiologia intoxicatiei: produce intoxicatii

- acute grave prin accidente terapeutice, supradozare, confuzie, hipersensibilitate

- accidente voluntare in scop de suicid

- intoxicatii cronice = cocainomania

Farmacocinetica: se absoarbe usor la nivelul mucoaselor, se biotransforma prin hidroliza in sange, ficat, se elimina pe cale renala.

Toxicodinamia: este un toxic al SNC, produce efecte excitante, apoi deprima centrii vitali din bulb si hipertermie.

Asupra SNV are o actiune simpaticomimetica produce vasoconstrictie si midriaza.

Administrarea repetata duce la cresterea tolerantei, la obisnuinta cu o puternica dependenta psihica( fara dependenta fizica), sindromul de abstinenta fiind nesemnificativ. Doza letala este mai scazuta prin administrare pe mucoase sau parenteral decat la administrarea orala.

Simptomatologia:

in intoxicatia acuta - tulburari digestive, greturi, varsaturi, midriaza, hipertermie, HTA, congestia fetei, tremor, agitatie delir, halucinatii, insuficienta respiratorie, coma iar moartea survine prin paralizie respiratorie.Intoxicatia cronica sau cocainomania este o toxicomanie majora cu instalarea dependentei psihice cu cresterea tolerantei mult superioara dozelor letale.

Administrata pe mucoase prin inspirare profunda( zapada), mai rar sc, produce o stare de euforie urmata de deprimare. Apar tulburari digestive, respiratorii( dispnee), cardiovasculare( palpitatii), tulburari vizuale si auditive, tulburari psihice manifestate prin iritabilitate si agresivitate. Administrata pa mucoasa nazala duce la perforarea septului nazal datorita vasoconstrictiei prelungite.

Agravarea toxicomaniei duce la grave tulburari psihice: halucinatii, delir, crize de furie, scaderea facultatilor intelectuale, o decadere totala fizica si morala.

Tratament.

in intoxicatia acuta: spalaturi gastrice cu permanganat de potasiu si administrare de purgative

tratament simptomatic: combaterea convulsiilor, asistenta respiratorie si cardio.

In intoxicatia cronica: se intrerupe administrarea si se monitorizeaza manifestarile fizice si psihice.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate