Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» Rolul ionilor de argint in organism.. Ag+


Rolul ionilor de argint in organism.. Ag+
Rolul ionilor de argint in organism.. Ag+

Cercetarile au demonstrat ca argintul este microelementul care in primul rand este foarte necesar pentru functionarea normala a organelor noastre interne. Mai mult de atat, cercetatorii rusi au constatat ca  in organismul uman si animal cantitatea de argint este de 0,02 mg/100g tesut uscat. De exemplu: cel mai mult argint se afla  in tesutul creierului mare, in nucleul celulelor nervoase, in glandele sistemului endocrin, in partea exterioara a ochiului si in oase. Deci, primul si cel mai important rol al argintului este faptul ca reprezinta un microelement foarte necesar organismului uman.
        O alta  constatare a oamenilor de stiinta este ca, argintul este un  puternic antioxidant natural. De fapt toti medicii ne sfatuiesc sa consumam hrana cat mai bogata in antioxidanti, care au capacitatea de a lupta impotriva radicalilor liberi. Din pacate, nici medicii, nici farmacistii nu au suficient timp ca sa explice fiecaruia care sunt efectele negative pe care le au radicalii liberi asupra organismului uman si de ce avem neaparata nevoie de antioxidanti.

Apa cu argint coloidal contine ioni pozitivi de argint sau cationi.
Datorita faptului ca sarcina pozitiva puternica a ionilor de argint atrage asupra lor radicalii liberi, preluand acel electron in plus, ii neutralizeaza si astfel radicalii liberi nu mai prezinta pericol pentru sanatatea organismului uman, stopand reactia in lant si salvand celulele sanatoase.
Daca vorbim despre utilizarea argintului in scopuri preventive, trebuie sa spunem ca el nu este doar un puternic antioxidant natural. S-a demonstrat ca argintul este si un imunomodelator, adica el ajuta la cresterea imunoglobulinei din clasa A, M, G. S-a observat de asemenea cresterea procentuala si absoluta a cantitatii limfocitelor T.

    Urmatoarea cercetare arata ca argintul actioneaza stimulativ asupra organelor care au ca functie producerea sangelui, ceea ce inseamna ca sub influenta argintului se mareste numarul limfocitelor si a monocitelor, numarul eritrocitelor si valoarea hemoglobinei.
In baza acestor detalii expuse tragem concluzia ca argintul se consuma zilnic in diferite procese biochimice ale organismului nostru. Din acest motiv este necesar ca zilnic sa alimentam organismul cu noi cantitati de argint. Cercetatorii au stabilit ca 0,088 mg de argint reprezinta cantitatea medie zilnica de argint necesara omului.
Stramosii nostri reuseau sa asigure organismului aceasta cantitate de argint, precum si alte microelemente necesare, printr-o nutritie corecta si sanatoasa. Din nefericire, din cauza industrializarii productie agricole, a folosirii ingrasamintelor chimice, terenurile agricole au pierdut 85% din continutul de argint din sol. Astfel ca in prezent, dor printr-o alimentatie sanatoasa, nu putem asigura organismul cu o cantitate suficienta de argint.

Ce se intampla daca in organismul nostru nu exista acel nivel optim de argint?

Spre exemplu: aparitia unor dereglari, stari de disconfort, chiar si boli. Atunci cand organismul nostru este atacat de o boala, argintul joaca un rol foarte important. El actioneaza activ asupra microorganismelor patogene.

Cand moneda de argint se introduce in castronul cu lapte, el are un dublu efect: stratul superior al monedei de argint se leaga de oxigenul din aer si se creeaza o pelicula invizibila de oxid de argint, care actioneaza ca o folie protectoare, nepermitand patrunderea altor microorganisme din aer in lapte, iar stratul de argint de pe dosul monedei, actioneaza in lapte distrugand microorganismele existente.

Folosirea argintului in medicina are o istorie indelungata

Fenicienii ne-au lasat si ei  marturii despre efectele argintului. Ei navigau luni intregi peste mari si transportau apa, vinul si laptele in vase din argint, pentru a le pastra nealterate un timp indelungat. Medicina de acum 2.000 de ani, folosea argintul in tratarea durerilor de ficat si a altor inflamatii. Vechii greci au observat ca in perioada razboaielor armata formata din  randurile aristocratilor nu sufereau niciodata de dizenterie. Explicatia au gasit-o in faptul ca ei foloseau tacamuri si vesela din argint. In Evul Mediu, clasa aristocrata a profitat si ea de proprietatile benefice ale argintului. Toata lumea stie ca la palatele europene, mancarea si bautura se serveau doar din vesela de argint.

Vesela de argint le-a fost un scut in fata multor epidemii si boli.

Un atu in plus al efectului antibacterian al argintului il aduce cercetatorul Ravelin, care in anul 1869 a demonstrat ca argintul, chiar intr-o cantitate foarte mica actioneaza impotriva microbilor.
Astfel in anul 1983, Ministerul Sanatatii din SUA a recunoscut si a aprobat argintul coloidal ca fiind un medicament fara reactii adverse care se poate elibera fara reteta de la medicul specialist.

De asemenea statiile cosmice NASA si MIR folosesc argintul coloidal in rezolvarea unei probleme majore pe care o reprezinta transformarea apei reziduale in apa potabila, in conditiile in care in spatiul cosmic nu exista instalatii de apa potabila si nici canalizare. Cercetatorii americani au testat 23 de metode diferite si dintre toate au ales varianta argintului coloidal, el fiind agentul cel mai performant folosit in purificarea apei si in transformarea ei din apa reziduala in apa potabila. Rusii acorda aceeasi importanta argintului, folosindu-l cu succes in statia orbitala MIR.
       In domeniul chirurgiei, argintul detine un loc de frunte, de exemplu in unirea vaselor cerebrale sau inchiderea defectelor de pe suprafata craniului. In chirurgia moderna aceasta metoda este cunoscuta sub denumirea de chirurgie Heingenheim. S-au efectuat cercetari privind posibilitatea de vindecare a ranilor cu ajutorul pansamentelor poleite pe o parte cu argint. Astfel, inca din anul 1996 au aparut in SUA foarte multe produse care contin argint si care se folosesc in chirurgie.
       Cercetatorii care au studiat aplicatiile argintului in medicina sunt de aceeasi parere: argintul actioneaza asupra microorganismelor patogene, deci este un antibiotic natural. Din rezultatele obtinute de dr. Hery Margraff, aflam ca argintul are capacitatea de a distruge in cateva minute peste 650 de categorii de microorganisme patogene.

Ce este foarte important de mentionat de la bun inceput, este faptul ca membrana celulei bacteriene are sarcina negativa. Prin urmare ea atrage ionii pozitivi ai argintului, care se aduna pe membrana celulei bacteriene si se lipesc de ea. Astfel, ionii pozitivi ai argintului blocheaza functia de baza a bacteriei, adica reproducerea. Bacteria ramane vie, dar nu se poate reproduce. Aceasta functie a argintului se numeste functia bacteriostatica.
       In faza a doua, ionii argintului patrund prin membrana celulei bacteriene in interiorul ei si blocheaza enzimele din lantul respirator si procesele de oxidare care se produc in interiorul celulei. Cu alte cuvinte, ionii argintului opresc respiratia bacteriei vii si ea moare. Aceasta caracteristica este cunoscuta in medicina ca functie bactericida a argintului.

Cercetarile in domeniu ne-au demonstrat ca nu doar bacteriile pot fi distruse cu ajutorul argintului, ci si alti paraziti si fungi - deci argintul este si un antimicotic si fungicid natural. In legatura cu aceasta proprietate a argintului, iata o curiozitate pentru toti cei care au probleme cu mentinerea greutatii corporale.

Ceea ce au demonstrat cercetatorii este ca argintul este un virucid natural. Deci, putem afirma ca argintul coloidal distruge virusii din organismul nostru.

Argintul actioneaza asupra celulelor cancerigene,datorita celor mai noi cercetari, care ne-au deschis ochii, argintul apare ca un miracol al medicinii moderne. O rezistenta absoluta a organismului nu o vom putea obtine niciodata, dar important este faptul ca argintul coloidal nu dauneaza organismului uman".

Cum se pastreaza si se foloseste Apa cu argint coloidal? Ea trebuie tinuta intr-un loc intunecat, ferita de razele solare, in ambalajul original, nu in frigider ci pastrati-o la temperatura camerei. Apa cu argint coloidal se poate folosi in diferite moduri.
Pentru uz extern: se toarna o cantitate de Apa cu argint coloidal intr-un flacon din plastic cu pulverizator. Acest flacon este asigurat din partea producatorului. Cu ajutorul lui tratati orice fel de rana de pe suprafata pielii. Inainte de pulverizare, rana trebuie curatata si uscata, apoi se pulverizeaza de cel putin 4 ori pe zi, se poate si mai des. Seara puteti sa folositi o compresa imbibata cu Apa cu argint coloidal pe care o lasati sa stea peste noapte.
       Avand in vedere ca Apa cu argint coloidal este o solutie aseptica in care nu se pot dezvolta microorganisme patogene, fara teama o puteti folosi si ca picaturi pentru ochi, nas sau urechi. O parte din Apa cu argint coloidal turnati in flaconul mai mic, tot din plastic, care la varf are o pipeta. Cu ajutorul ei picurati in fiecare ochi de 4-5 ori pe zi cate o picatura, in cazul unor inflamatii. In cazul sinuzitei cronice, a rinitei sau in cazul otitei, picurati cateva picaturi in timpul zilei in urechi, sau pulverizati in nari si inspirati adanc. Prietena mea a reusit sa scape in decurs de 15-20 de zile, de o sinuzita cronica care a chinuit-o timp de trei ani de zile. A baut si a picurat apa in ambele nari de trei ori pe zi.
Apa cu argint coloidal se poate folosi si per os, adica o puteti bea. In acest caz aveti doua posibilitati. Prima este de a o folosi in scop preventiv. 
        
        Cum sa folositi Apa cu argint coloidal in scop preventiv? Beti de 4 ori pe zi cate o lingurita de plastic. Compania Eko Solar va pune la dispozitie in fiecare ambalaj cate o lingurita din plastic, ceea ce companiile din SUA si Marea Britanie nu asigura. Dar pe fiecare din produsele lor e scris cu litere mari: nu folositi lingurita din metal. Daca veti folosi lingurita din metal, acei ioni ai argintului cu o sarcina pozitiva puternica se vor lipi de metal. Dupa un anumit timp veti avea o lingurita poleita cu argint, iar in organism nu vor ajunge acei ioni pozitivi si astfel Apa coloidala cu argint nu va avea nici un efecte asupra organismului dumneavoastra. Deci nu folositi lingurita din metal, folositi exclusiv lingurita din plastic.
        Daca aveti probleme de sanatate si doriti ca Apa cu argint coloidal sa va ajute, atunci va recomandam sa beti la fiecare 2 ore cate 1-2 lingurite. Aceasta este folosirea intensiva a Apei cu argint coloidal, despre care vorbeam mai devreme. Este de ajuns sa faceti acest lucru in timpul zilei. Nu este nevoie sa va treziti noaptea pentru a bea. In timpul terapiei intensive va recomandam sa asigurati organismul cu cat mai multe lichide. Beti cel putin 2-3 l de apa, ceaiuri, sucuri pentru a elimina din organism acele microorganisme patogene si toxinele lor pe care argintul le-a distrus, ajutand astfel organele de eliminare.
Indiferent de cate ori pe zi veti bea Apa cu argint coloidal, modul de administrare este acelasi. Trebuie sa procedati astfel: 20 de minute inainte de utilizare sa nu beti, sa mancati sau sa fumati. Luati 1-2 lingurite de Apa cu argint coloidal, nu inghititi imediat ci timp de 10-15 secunde plimbati-o prin gura. In aceste 10-15 secunde ionii argintului se resorb in circuitul sanguin, sublingual prin capilarii sanguini din cavitatea bucala. Inghititi si iarasi nu beti, nu mancati si nu fumati in urmatoarele 20 de minute. Acesta este modul de utilizare recomandat. Daca folositi Apa cu argint coloidal chiar inainte, dupa sau in timpul mesei, nu se va intampla nimic rau. Pur si simplu, ionii argintului vor fi cei mai eficienti daca utilizati apa in modul descris.

Nitrat de argint;- anxietate

- conjunctivita  

- diaree 

- disfunctii erectile

- ochi-rani si surmenaj

- hipertensiune arteriala

- sindromul colonului iritabil 

- rau de miscare

Perles

Perlesul este o inflamatie cutanata localizata la comisurile buzelor.
Un perles, denumit popular zabaluta, este cauzat fie de un aparat dentar prost adaptat, fie de o infectie cu o bacterie ca streptococul sau treponema, sau cu o ciuperca microscopica precum candida. El se manifesta prin aparitia uneia sau mai multor fisuri mici la comisura buzelor. Adesea perlesul este bilateral si nedureros; pielea comisurilor poate fi rosie sau tesuturile subiacente pot fi infiltrate. Perlesul este foarte contagios in caz de sifilis; este insa putin sau deloc contagios in celelalte cazuri.
In afara administrarii penicilinei in caz de sifilis, tratamentul este local; nitrat de argint si pomada antibiotica impotriva streptococului, pomada antifungica si spalaturi alcaline ale gurii in caz de micoze.

Hemoragia poate fi controlata de obicei prin comprimarea aripilor nasului timp de 10 minute. Daca manevra nu reuseste, este introdusa o compresa impregnata cu un vasoconstrictor si cu un anestezic local, iar compresiunea nasului este reluata alte 10 minute. Sursa sangerarii poate fi apoi cauterizata cu ajutorul unui electrocauter sau cu nitrat de argint.

ARGIRIE

Afectiune caracterizata printr-o pigmentare difuza cenusie a pielii cauzata de depunerea intradermica de particule de argint. 
Argiria este consecutiva absorbtiei prelungite, prin piele sau prin mucoase, a sarurilor de argint (picaturi nazale, colire, pansamente gastrice, nitrat de argint etc.).
Particulele de argint se depun in glandele sudoripare ale dermului in mod definitiv. Prevenirea argiriei este deci indispensabila.DERMAZIN, CREMA

Compozitie 1 g de sulfadiazina de argint micronizata in baza hidrofila la 100 g crema. Actiune terapeutica Dermazin este un chimioterapic local pentru prevenirea si tratarea arsurilor infectate. Sulfadiazina de argint se descompune pe arsura, eliberand lent si continuu ioni de argint. Ionii de argint se fixeaza repede de acidul dezoxiribonucleic bacterian, impiedicand cresterea si inmultirea celulelor bacteriene, fara a afecta celulele pielii si tesutul subcutanat. Crema Dermazin are un spectru larg antibacterian, incluzand toate speciile de microbi cu potential de infectare: Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, unele specii de Proteus si Klebsiella; de asemenea, actioneaza si impotriva Candidei albicans si a altor fungi. Dermazin penetreaza in tesutul necrozat si in exsudat. Acest efect este foarte important avand in vedere faptul ca antibioticele sistemice nu sunt eficiente impotriva florei bacteriene a arsurilor necrozate nevascularizate. Indicatii Tratamentul si profilaxia arsurilor infectate si a ranilor suprainfectate, inclusiv escare si rani adanci netratate. Contraindicatii Utilizarea Dermazinului este contraindicata la copii prematuri si nou-nascuti, datorita icterului fiziologic. Dermazin nu se va folosi in timpul sarcinii, cu exceptia cazurilor in care se apreciaza ca beneficiile tratamentului in incercarea de a salva viata sunt mai mari decat posibilul risc asupra fatului. Precautii Se cere prudenta in cazul hipersensibilitatii la sulfamide datorita posibilelor reactii alergice, la pacientii cu insuficienta congenitala de glucozo-6-fostat-dehidrogenaza, deoarece poate aparea hemoliza dupa aplicarea cremei pe suprafete mari ale corpului, ca si in tulburari hepatice si renale. Cand tratamentul cu Dermazin implica administrare prelungita pe suprafete mari se va controla numarul leucocitelor, fiind posibila aparitia leucopeniei. Atentie! Cresterea temperaturii corporale, la copii in primele zile de tratament nu este urmarea administrarii Dermazinului si nu trebuie sa conduca la intreruperea terapiei. Reactii adverse In tratamentul prelungit al arsurilor suprainfectate care se intind pe suprafete mari ale corpului, concentratia sulfonamidelor din sange poate atinge un nivel egal cu cel al tratamentului sistemic. Dozare si mod de administrare Tratamentul se poate aplica imediat dupa evaluarea extinderii si profunzimii ranilor cauzate de arsuri. Dupa ce se curata zona si se inlatura tesuturile devitalizate, crema Dermazin se aplica intr-un strat de 2-4 mm grosime pe suprafata arsurii sau, de preferat, se aplica pe un tifon steril care se plaseaza peste rana. Aplicarea cremei se poate face cu o spatula sterila sau manusa. Arsura se unge cu crema o data pe zi. In arsuri severe crema se reaplica zilnic. Durata unui tratament pentru arsuri superficiale depinde de gradul leziunii de la cateva zile, la o luna, cel mult. Interventia chirurgicala este necesara numai in cazul in care dupa o luna de tratament cu Dermazin nu se ajunge la vindecare. Inainte de fiecare aplicare a cremei, rana se va spala sub jet de solutie antiseptica, pentru inlaturarea resturilor de crema si a exsudatului care apare din abundenta dupa aplicarea cremei Dermazin, cu aspect de puroi dupa culoare, dar in realitate aseptic. Crema Dermazin este indicata pentru aplicari repetate la un singur pacient. Aplicarea cremei este nedureroasa. Nu pateaza hainele si lenjeria de pat.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate