Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
ANTIINFLAMATOARE NESTEROIDIENE


ANTIINFLAMATOARE NESTEROIDIENE
ANTIINFLAMATOARE NESTEROIDIENE

Diclofenac este cel mai activ si cel mai toxic. Manifestarile toxice se datoreaza efectelor iritative la nivelul tractului digestiv, actiunii degradative la nivelul SNC, a ficatului si a altor organe interne.

Simptomatologie

iritatii gastrice, hemoragii, perforarea stomacului

degenerarea rinichiului, ficatului, inimii

anemie hemolitica, agranulocitoza   

meningite,

indispozitie, tulburari de vedere si mentale, stomatite si edeme

fenomene alergice

Contraindicatii: in pediatrie poate produce moarte subita la copii. La adulti in forme grave da pancreatita si hepatita acuta.

Tratament: administrarea de antiacide, utilizarea discontinua, administrarea substantelor vomitive pentru evacuarea supradozelor, spalaturi cu carbune activ.
Ibuprofen.

Toxicocinetica: absorbtia este rapida, se biotransforma rapid si se elimina prin urina.

Actiune toxica: in doze crescute apare coma, insuficienta respiratorie, acidoza metabolica si depresie cardio-respiratorie, marirea timpului de sangerare.

Fenilbutazona.

Toxicocinetica: absorbtie rapida si completa la nivelul tractului gastro-intestinal, se biotransforma prin hidroxilare si se elimina lent prin urina.

Simptomatologie

in intoxicatia acuta: tulburari cardio-respiratorii, gastrointestinale, micsoreaza procesul de orientare al pacientilor, potenteaza actiunea tolbutamidei si a fenitoinei.

Tratament: administrare de antiacide, vitamina K, spalaturi gastrice cu carbune activ, rehidratare si administrare de antidot.

Piroxicam. In intoxicatii acute poate da convulsii si coma, insuficienta respiratorie si chiar stop cardiac prin asociere cu ibuprofen.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate