Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
INTOXICATIA


INTOXICATIA


INTOXICATIA

Intoxicatia este o imbolnavire a organismului ca rezultat al introducerii sau acumularii in organism a unor substante toxice. Tabloul simptomatic este deosebit in functie de agentul toxic care a provocat imbolnavirea.

Dieta: - cura cu sucuri si cruditati 1-2 luni cu regim crudivor depurativ 5-7 zile si intercalari de 1-2 zile pe saptamana cura cu fructe. Se recomanda: suc de orz verde, castraveti, fasole verde, patrunjel, suc de patlagele rosii, usturoi, papadie, telina, urzica, prune, struguri, nuca, cicoare.

Clisma dimineata 3 zile.

Cura cu pulbere de carbune - 3 x 1 lingurite pe zi. In cazul intoxicatiilor grave, se administreaza si mai concentrat si chiar repetat.

Cura cu polen - se ia 20 g zilnic si se bea cu apa indulcita cu miere. O cura dureaza o luna de zile.

3 x 1 lingurite pe zi, seminte de armurariu (macinate).

Suc de radacina de lumanarica care se obtine prin maruntirea acesteia la mixer. Este util in tratarea intoxicatiilor alimentare (ciuperci otravite).

In intoxicatiile alimentare, provocarea de varsaturi, administrarea de otet de mere diluat (2 lingurite de otet la 100 ml de apa) luandu-se o lingurita din 5 in 5 minute. Timp de 2-3 zile se va lua un pahar din acest amestec la fiecare masa.

Ceaiuri Rp. 1: Anghinare - infuzie din 2 lingurite cu plante uscate si maruntite peste care se toarna 300 ml de apa clocotita. se lasa acoperita 10-15 minute. Se bea in trei reprize inainte de mese.Rp. 2: Teci de fasole - se fierb 20 de minute 3 linguri de teci maruntite, in 750 ml apa rece. Se bea in 3 reprize, in decursul mai multor zile. Este un puternic depurativ.

Rp. 3: Trei frati patati - infuzie, cu o lingurita la 200 ml apa clocotita. Se bea 3 cani pe zi.

Rp. 4: Urzica - infuzie dintr-o lingura de frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.

Rp. 5: Musetel (concentrat), sau Ciubotica cucului: 2 linguri la o cana

Bai cu sare - 1 kg la o cada, timp de 15 minute.

Bai cu scoarta de stejar.

Bai generale cu coada soricelului si coada calului.

Baia de trunchi, de 2 ori pe zi, a cate 25 de minute.

Baia vitala, de 2 ori pe zi, a cate 25 de minute.

Cataplasma cu lut lombo-abdominala cu lut- 2 - 3 ore pe zi.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate