Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
EVOLUTIA, COMPLICATIILE SI PROGNOSTICUL INSUFICIENTEI CARDIACE


EVOLUTIA, COMPLICATIILE SI PROGNOSTICUL INSUFICIENTEI CARDIACE


EVOLUTIA, COMPLICATIILE SI PROGNOSTICUL INSUFICIENTEI CARDIACE

I.C., ea insasi o complicatie a unor boli cardiace (valvulopatii, infarct miocardic, miocardite, boli cardiace congenitale etc.) are o evolutie cronica cu agravare rogresiva dupa fiecare decompensare. Poate avea insa si lungi perioade de stagnare care permit desfasurarea unor activitati fizice fara eforturi sustinute, sub rezerva terapiei digitalo- diuretice.

Cardiopatiile corectabile prin interventii chirurgicale, cum sunt; valvulopatiile, defectele septale congenitale, cardiopatia ischemica cu anevrism ventricular etc. duc la vindecarea afectiunii.

Cardiopatiile necorectate sau cele necorectabile duc la instalarea I.C.cronice care prin decompensari repetate devine ireductibila.

Prognosticul in I.C. depinde in mare masura de substratul lezionar si de co,plianta bolnavului la terapia digitalo-diuretica, precum si respectarea normelor igieno-dietetice si de viata.

I.C.in evolutia sa poate fi agravata si de o multitudine de complicatii care intuneca prognosticul bolnavului.

1.Staza venoasa- sta la baza tromboflebitelor, mai ales a membrelor inferioare; complicatie frecventa in evolutiaI.C.

2.Staza hepatica- prelungita duce la instalarea unei hepatopatii de staza cunoscuta sub denumirea de''ficat de staza cardiaca'' sau ficatul cardiac.3.Staza in teritoriul pulmonar- este cauza de infectii pulmonare repetate care fac ca I.C.sa fie greu reductibila si ireductibila, fiind uneori cauza imediata de deces in I.C.

4.Celulita de staza- face uneori greu reductibila I.C.si poate sta la baza unor complicatii pulmonare embolice fatale, la fel cum se intampla si in tromboflebitele membrelor pelvine.

5.Tulburarile de ritm- cauzate de boala de baza, sau iatrogen prin terapie intempestiva digitalica sau deplasari ionice consecinta a medicatiei diuretice.

6. Moartea subita- fie consecinta a tulburarilor ionice, fie a tulburarilor de ritm(fibrilatie ventriculara).

7. Staza viscerala- generalizata este uneori cauza unor suferinte gastrice si intestinale manifestate prin inapetenta, greata si tulburari de tranzit intestinal care duc in final la sindroame cu pierdere ponderala.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate