Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelorAlimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
Droxicamum - droxicam


Droxicamum - droxicam
DROXICAMUM - Droxicam

Se considera un prodrug, deoarece in organism este metabolizat la piroxicam, prin scidarea nucleului oxazinic din structura sa.

Proprietati farmacologice: este un antiinflamator eficient, puternic, dotat cu proprietati analgezice-antipiretice, demonstrand o buna toleranta gastro-intestinala. Actiunile lui au fost comparate cu cele ale piroxicamului, izoxicamului, suprofenului, fenilbutazonei si metamizol. Studiile au aratat ca activitatea AI a droxicamului este similara cu cea a piroxicamului.totusi, ceea ce s-a dovedit estrem de important si un fapt care il diferentiaza de acesta este prezenta unei mai bune tolerabilitati gastro-intestinale. Astfel doza la sobolani de droxicam este 10 ori mai mare fata de piroxicam, iar leziunile interioare sunt de 7 ori mai putine. Transformarea droxicamului in piroxicam are loc in tractul gastrointestinal. La 5 minute dupa administrarea orala s-a detectat numai piroxicam in vena cava; concentratia plasmatica de piroxicam creste progresiv, atingand un nivel maxim la o ora dupa administrare. Timpul de injumatatire al absorbtiei este mai mare decat la piroxicam, iar cea de eliminare este de 54,6 ore pentru droxicam si 50 pentru piroxicam.

Aceste studii arata echivalenta clinica intre droxicam si piroxicam, la aceeasi doza (20 mg), in tratamentul afectiunilor reumatice, ceea ce concorda si cu echivalenta farmacocinetica [1,6,19,21].
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate