Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina veterinara


Index » sanatate » Medicina veterinara
» ASOCIATII, MANIFESTARI SI SOCIETATI NATIONALE DE MEDICINA VETERINARA


ASOCIATII, MANIFESTARI SI SOCIETATI NATIONALE DE MEDICINA VETERINARA
ASOCIATII, MANIFESTARI SI SOCIETATI NATIONALE DE MEDICINA VETERINARA

La 15 mai 1871, un numar de 14 medici veterinari din Bucuresti s-au intrunit in localul Scolii Veterinare intocmind si semnand o declaratie prin care se infiinta Societatea de Medicina Veterinara din Bucuresti.

Primul numar al revistei “Medicul veterinar” , revista a Societatii, a aparut in august 1879, sub redactia Prof. Al. Locusteanu,dar nu a rezistat decat un an, incetandu-si aparitia.

A doua publicatie periodica a aparut la Focsani, in aprilie 1888, Revista de medicina veterinara cu subtitlul “zootehnie-igiena-economie rurala”fondata de Stefan Furtuna iar in anul 1904, se infiinteaza Arhiva Veterinara.

In 1880, Stefan Furtuna, student fiind in anul I, milita pentru infiintarea unei Societati a studentilor in medicina veterinara , care a functionat in paralel cu Societatea de medicina veterinara, unde, in sedinta din 19 octombrie 1880 s-a votat primul statut, Stefan Furtuna fiind ales presedinte.

In luna mai 1882 Societatea de medicina veterinara a organizat la Bucuresti , Primul congres al medicilor veterinari diplomati din tara, la care au participat 33 de medici veterinari si unde s-au dezbatut probleme de politie sanitar veterinara, igiena publica veterinara, patologie si zootehnie.

In 6, 7 si 8 octombrie 1884 s-a organizat la Bucuresti , Primul Congres National al medicilor, medicilor veterinari si farmacistilor romani.

Al doilea Congres National de Medicina Veterinara s-a tinut in 1904 la Bucuresti, in localul Scolii Superioare de medicina veterinara, al treilea Congres National de Medicina Veterinara in 1913,la Bucuresti, aici au fost puse bazele Asociatiei generale a medicilor veterinari din Romania. Al patrulea Congres National de zootehnie si igiena veterinara s-a tinut la Cluj in 1924, fiind primul congres de medicina veterinara dupa reintregirea tarii. A fost prezidat de insusi Regele Ferdinand.
In 1919 s-a infiintat Asociatia generala a medicilor veterinari al caror scop era: apararea intereselor profesionale, crearea unui fond economic, instituirea de premii, o casa de ajutor, infiintarea unui buletin al asociatiei.

In ziua de 15 mai 1971, exact la 100 de ani de la infiintare, a avut loc in Aula Academiei de Stiinte Agricole, sedinta de reinfiintare a Societatii de Medicina Veterinara, odata cu al V-lea Congres pe tara al medicilor veterinari.

In data de 3 noiembrie 1971 a avut loc Conferinta Nationala cu participare externa. La 27 mai 1977 are loc prima Conferinta pe tara a Societatii de Medicina Veterinara. Imediat dupa revolutie, la 17 ianuarie 1990, s-a tinut a II-a Conferinta Nationala extraordinara a Societatii de Medicina Veterinara, alegerea noii conduceri, schimbarea numelui in Asociatia Medicilor Veterinari din Romania.

In anul 1991 apare noua serie a Revistei Romane de Medicina Veterinara.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate