Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Alimentatie


Index » sanatate » Alimentatie
» PROIECT ATESTAT Tehnician in gastronomie - Promovarea si realizarea productiei culinare in unitatea de alimentatie: 'ALMETA Cafe'-Ploiesti


PROIECT ATESTAT Tehnician in gastronomie - Promovarea si realizarea productiei culinare in unitatea de alimentatie: 'ALMETA Cafe'-Ploiesti

'Promovarea si realizarea productiei culinare in unitatea de alimentatie: 'ALMETA Cafe'-Ploiesti'

~Proiect in vederea sustinerii examenului de certificare a competentelor profesionale nivel 3: 
Tehnician in gastronomie~

Cuprins:

Argument

Capitolul I: 'Prezentarea generala a unitatii de alimentatie'

1.1 Scurt istoric

1.2 Obiectiv de activitate

1.3 Amplasarea teritoriala a unitatii de alimentatie

Capitolul II: 'Structura organizatorica a unitatii de alimentatie'

2.1 Compartimentele functionale si operationale ale unitatii de alimentatie.

2.2 Categorii de spatiu specifice unitatii de alimentatie

2.3 Echipamente specifice unitatii de alimentare-dotarea unitatii de alimentare

Capitolul III: 'Personalul unitatii de alimentatie'

3.1 Categorii de personal

3.2 Atributiile personalului

3.3 Norme S.S.M respectate in unitatea de alimentatie

Capitoul IV: ' Oferta de preparate alimentare si bauturi a unitatii de alimentatie'

4.1 Lista de meniu

4.2 Reteta-'Specialitatea casei'

4.3 Calitatea preparatelor culinare de tip 'specialitatea casei'

4.4 Sistemele de servire practicate

Capitolul V: 'Promovarea gamei de preparate culinare si bauturi a unitatii de alimentatie'

5.1 Tehnici promotionale

5.2 Materiale promotionale

Concluzii

Bibliografie

Anexe

~Argument~

Omenirea, la inceputul secolului XXI este constransa in gasirea de solutii la una din marile probleme cu care se confrunta si anume alimentatia.

Asigurarea hranei reprezinta o prioritate cu largi implicatii economice, sociale si culturale, drept pentru care si modul de desfasurare al activitatii unitatilor de alimentatie reprezinta un element de interes in acest domeniu.

Deoarece calitatea alimentatiei reprezinta un factor primordial al starii de sanatate este necesar ca industria producatoare sa ia in considerare toate caile posibile de imbunatatire a activitatii de productie si de comercializare a produselor alimentare.

Concurenta acerba existenta pe piata in domeniul alimentar a determinat o incercare continua a unitatilor de alimentatie de dezvoltare si promovare a produselor inovatoare in scopul atragerii numerosilor clienti.

In elaborarea prezentei lucrari am ales pentru studiu de caz o unitate de alimentatie de mare importanta, intens frecventata de locuitorii Ploiesti-ului si a zonelor inconjuratoare si detinatoarea unei pozitii superioare in ierarhizarea concurentiala: ALMETA Cafe.

Aceasta unitate de alimentatie respecta in foarte mare masura toate conditiile necesare pentru o buna functionare si pentru statului ei de model in cadrul unitatilor de alimentatie printre care se incadreaza, asigurand in acelasi timp un grad ridicat de satisfacere a cerintelor clientelei.

Prin elaborarea acestei lucrari am incercat sa surprind aspectele de importanta majora care fac din ALMETA Cafe o unitate de alimentatie de prim rang printre cele existente la nivelul resedintei judetului prahovean.

In acelasi timp lucrarea surprinde si modul de realizare a unei promovari eficiente a unitatii de alimentatie care are drept scop atragerea unei clientele numeroase, satisfacerea expectantelor acesteia si o recunoastere a valorii detinute de unitatea de alimentatie la nivel local si regional.

Capitolul I: 'Prezentarea generala a unitatii de alimentatie'

1.1 Scurt istoric

Restaurantul ALMETA Cafe a fost inaugurat in anul 2002 plecand de la modelul renumitelor 'Kaffeehauser', denumirea locala a cafenelelor specifice Vienei.

Fascinat de distinctia celebrelor 'lacasuri ale cafelei' vieneze, proprietarul a inclus in conceptul ALMETA Cafe rigoarea si stilul austriac, modelandu-l si adaptandu-l specificului romanesc.


E Restaurantul Cafe Meinl-Viena vs. Restaurantul ALMETA Cafe-Ploiesti

Istoricul locatiei a pornit de la cumpararea de catre proprietar a unei foste locatii apartinand patrimoniului ploiestean si anume un fost comisariat.

In anul 2002 astfel proprietarul pune bazele restaurantului care avea sa devina renumit in zona pentru specificul vienez si pentru specialitatile culinare.

Ulterior, pornind de la ideea de cafenea, localul se mareste, avand in prezent doua saloane pentru restaurant, doua pentru cafenea si in ultimul timp ca o anexa o sala de nunti si terasa exterioara.

1.2.Obiect de activitate

Construit in stil clasic, foarte elegant si specific romanesc, restaurantul ALMETA Cafe poate fi locul ideal al unei intalniri de afaceri si nu numai.

Obiectul de activitate al unitatii de alimentatie este reprezentat de productia si comercializarea catre clienti a preparatelor specifice traditionale si exotice, alaturi de comercializarea unei game variate de bauturi alcoolice si racoritoare.

Beneficiind de un decor deosebit, restaurantul ALMETA Cafe va primeste intr-o liniste reconfortanta, cu o gama variata de preparate romanesti, specialitati europene sau exotice, pregatite de maestrii in arta culinara.

Datorita conditiilor excelente oferite de acest local, unic prin arhitectura sa in Ploiesti, aici pot fi organizate numeroase evenimente festive, mese festive, mese protocol, aniversari.

Obiectul de activitate al restaurantului poate fi diferentiat in functie de spatiile existente si anume: saloanele tip cafenea, in care clientii pot servi produse predominant de tipul bauturilor, diverse tipuri de cafele si coktail-uri, saloanele specifice restaurantului, cu diverse specialitati culinare pentru deliciul clientilor si terasa exterioara, sala de nunti, unde obiectul de activitate se modifica incluzand experienta in catering a personalului calificat pentru organizarea diverselor evenimente deosebite.

Amplasarea teritoriala a unitatii de alimentatie

Restaurantul ALMETA Cafe este situat in zona centrala a orasului Ploiesti, in imediata apropiere a Bulevardului Castanilor, pe strada Ana Ipatescu, nr 3.


Sursa: https://www.restaurantALMETAcafe.com/8,0,harta-locatie.html

Situarea in zona centrala a orasului Ploiesti ii ofera restaurantului o accesibilitate foarte buna, acesta fiind un element distinctiv si favorabil pe piata concurentiala a unitatilor de alimentatie din oras.

Restaurantul ALMETA Cafe este astfel amplasat intr-o cladire de patrimoniu cu interioare ce reconstituie ambianta autentic vieneza si decoratiuni care includ si o istorie a capitalei austriece.


Sursa: Google Earth; A=ALMETA Cafe

Accesibilitatea de care da dovada amplasarea restaurantului este un element de favorabilitate si in ceea ce priveste promovarea acestuia.

Restaurant Vienna Cafe PloiestiSe pot intreprinde astfel actiuni de distribuire de pliante privitoare la activitatea restaurantului, la ofertele sale speciale, la serile tematice organizate, pliante care vor ajunge mai usor la clientela potentiala datorita gradului de aglomerare al zonei in care este amplasat restaurantul.

In ciuda amplasarii restaurantului pe o strada aproape plina de alte localuri, se observa ca majoritatea clientelei opteaza pentru ALMETA Cafe, comparativ cu celelalte locatii, acest lucru datorandu-se  in mare parte strategiei de promovare bine pusa la punct de care acesta dispune.

Capitolul II: ' Structura organizatorica a unitatii de alimentatie'

2.1 Compartimentele functionale si operationale ale unitatii de alimentatie

In ceea ce priveste compartimentele restaurantului, se diferentiaza doua tipuri: cele cu acces pentru clienti, operationale si cele fara acces, unde se realizeaza munca depusa de angajati pentru satisfacerea cerintelor clientelei si unde se asigura buna functionare a unitatii de alimentatie.

Se delimiteaza astfel doua saloane pentru cafenea, unul pentru fumatori si unul pentru nefumatori, 3 saloane pentru restaurant, unul mare pentru fumatori si doua de dimensiuni mai reduse pentru nefumatori, barul din incinta cladirii si cel de la nivelul terasei vara, bucataria si spatiile pentru depozitarea materiilor prime.

Pentru asigurarea comenzilor clientilor din cafenea compartimentul functional este barul din incinta localului, care ofera in acelasi timp si bauturile pentru comenzile din restaurant.

In ceea ce priveste specialitatile culinare din meniu, acestea sunt preparate cu iscusinta de echipa de bucatari la nivelul unei bucatarii spatioase si dotata conform ultimelor standarde de calitate cu echipamente noi si revolutionare.

2.2 Categorii de spatiu specifice unitatii de alimentatie

Restaurantele clasice dispun de incaperi corespunzatoare pentru desfasurarea activitatii de productie, spatii pentru pastrarea la cald si la rece a preparatelor si produselor culinare,de cofetarie si patiserie,magazii pentru pastrarea alimentelor,marfurilor si a bauturilor, aceste spatii fiind dotate cu masini si utilaje specifice activitatii de productie si de servire care asigura atat pregatirea mancarurilor potrivit regulilor procesului tehnologic,cat si o servire la un nivel superior.

Intr-o perfecta armonie cu aerul locului, spatiul oferit de aceasta locatie eleganta este mai mult decat generos.

Astfel, restaurantul dispune de 120 de locuri, iar pentru perioada de vara, terasa va sta la dispozitie cu alte 220 locuri.

Mobilierul este confortabil si pozitionat perfect astfel incat sa creeze un cadru intim si placut.

Cele 120 de locuri din incinta restaurantului apartin de fapt unei combinatii fericite de cafenea (50 de locuri ) si restaurant (70 de locuri).

Pentru a asigura o discretie totala clientilor sai, restaurantul ofera posibilitatea organizarii intalnirilor de afaceri si a celor cu caracter privat, in cele doua separeuri VIP, care imprima o stare de siguranta si confort pe tot parcursul discutiilor.

La nivelul categoriilor de spatiu se observa o amenajare diferita a acestuia in functie de activitatea caruia ii este destinat.

Astfel, partea de cafenea specific vieneza are un stil inedit de amenajare, cele doua saloane ocupand totusi un spatiu mai restrans comparativ cu cel destinat restaurantului.

Diferentierea saloanelor in functie de caracteristicile si preferintele clientilor este un element de avantaj, delimitarea in saloane de fumatori/ nefumatori fiind una din cerintele esentiale ale functionarii optime a unei unitati de alimentatie care se respecta.

Spatiul destinat prepararii specialitatilor din meniul culinar este unul extins, complet utilat cu echipamente de noua generatie menite sa faciliteze asigurarea eficienta si intr-un timp cat mai scurt a comenzilor clientilor.

Se remarca la nivelul spatiului care asigura functionalitatea restaurantului si cel destinat depozitarii materiillor prime, un spatiu care prezinta conditiile optime de depozitare in scopul asigurarii prospetimii si calitatii materiilor prime utilizate in prepararea specialitatilor culinare.

Un alt element de diferentiere spatiala la nivelul restaurantului ALMETA Cafe este cel functional pe timp de vara.

Se disting astfel doua categorii de spatiu, cel interior diferentiat la randul lui in cafenea, restaurant, bar, bucatarie si spatiu de depozitare si cel exterior, terasa cu barul aferent.

2.3 Echipamente specifice unitatii de alimentare-dotarea unitatii de alimentare

Pentru asigurarea functionarii eficiente a localului, spatiile aferente acestuia sunt dotate cu echipamente de ultima generatie menite sa asigure confortul clientilor si sa faciliteze rapiditatea indeplinirii comenzilor.

Spatiile de servire sunt dotate cu mobilier, mocheta, covoare, perdele, draperii, lustre, oglinzi, vesela si inventar de servire de cea mai buna calitate si in cantitati suficiente conform normativelor de incadrare pentru a asigura o servire optima.

Astfel, in categoria echipamentelor din saloanele destinate clientilor sunt incluse mobilierul cu specific vienez, canapele confortabile din piele si mesele sculptate in lemn cu modele specifice.

Alaturate acestora sunt elementele de decor care asigura specificitatea localului: oglinzi cu rame in stil vienez clasic, rame de fotografii cu imagini ale unor personalitati celebre, suporturi de lumanari si aranjamente florale menite sa asigure o ambianta cat mai placuta.

Legat de echipamentele menite sa asigure sederea cat mai placuta a clientilor se remarca si sistemul de sonorizare cu muzica specifica localului, si monitoarele LCD cu diverse posturi tv.

Un element specific din ce in ce mai cautat de clientii tineri si de oamenii de afaceri este si accesul la internet wireless in cadrul restaurantului.

Echipamentele specifice spatiilor de lucru ale angajatilor sunt conforme cu ultimele standarde, asigurand astfel eficienta si productivitatea activitatii acestora.

Astfel, bucataria este complet utilata cu ustensilele specifice celor 7 bucatari, aragazuri cu hota pentru aburi, cuptoare, cuptoare cu microunde,taietoare si tocatoare, mixere, masini pentru decojire, frigidere, lazi frigorifice, masini de facut gheata, mese de lucru, tacamuri si vesela.

Spatiile de depozitare cuprind frigidere cu compartimente compatibile materiilor prime si bauturilor pastrate in acestea, locuri curate si bine intretinute, rafturi si dulapuri pentru farfurii, rastele, chiuvete, rafturi si dulapuri de perete.

Echipamentele folosite pentru clatirea si spalarea alimentelor sunt: masini de spalat vase, uscatoare, robineti, chiuvete, mese, cosuri de gunoi, etc.

In ceea ce priveste echipamentele de la bar se remarca cele specifice barmanului pentru pregatirea diferitelor coktail-uri, precum shaker-uri, sau storcatoare de fructe, mixere pentru bauturi, dozatoare pentru bauturi, masini pentru expresso, filtre de cafea si automate de cafea, etc.

Gama variata de echipamente specifice unitatii de alimentatie are rolul de a eficientiza productia si servirea clientilor asigurand in acelasi timp o functionare optima a restaurantului.

Capitolul III: “Personalul unitatii de alimentatie”

3.1 Categorii de personal

La nivelul unitatii de alimentatie alese se deosebesc mai multe categorii de personal, incepand de la cel fruntas ierarhic, care detine localul si finalizandu-se cu personalul de intretinere.

Astfel, detinatorul localului este secondat de 2 manageri care indeplinesc si functia de sef de sala si care ofera atributiile personalului de rang inferior.

Activitatile de preluare a comenzilor si de asigurare ale acestora sunt desfasurate de echipa de chelneri,alaturata celei de la bucatarie si bar.

Specialitatile culinare, inclusiv cele din meniul libanez, sunt concepute si realizate de bucatarul - sef Adem Sergiu Hairadin secondat de echipa de 6 bucatari pe care acesta ii are in subordine.

Cei 8 ospatari ai localului care asigura preluarea comenzilor si servirea clientilor sunt repartizati in mod egal la nivelul saloanelor de cafenea, respectiv restaurant.

Asfel, numarul de ospatari se divizeaza, 4 pentru cafenea si 4 pentru arealul specific restaurantului.

Numarul barmanilor este redus, de doar doi, dar suficient astfel incat sa se poata asigura servirea prompta a comenzilor.

Relatiile amiabile dintre toate categoriile de personal duc la o eficientizare a muncii prestate, lucru de altfel in favoarea clientului care este intampinat de un ospatar comunicativ, sociabil, informat, eficient si rapid in miscare.

In ceea ce priveste serviciile de intretinere, firma mai prezinta si 3 muncitori necalificati pentru asigurarea curateniei, a depozitarii materiilor prime si bauturilor.

Pentru asigurarea pazei si protectiei unitatii de alimentatie nu exista un personal angajat al acesteia, ci restaurantul are contract cu o firma de paza si protectie-“Securitas” Ploiesti.

3.2 Atributiile personalului

In functie de pozitia ierarhica pe care o ocupa, personalul restaurantului are diferite atributii.

Astfel:

Atributiile barmanilor sunt de a aproviziona barul cu bauturile si materiile prime de care au nevoie pentru a prepara comenzile, de a prelua si efectua comenzile aduse de oaspatari, de a pregati comanda si de a anunta ospatarul cand aceasta este gata.

Atributiile ospatarilor sunt de a intampina clientii, de a le prelua comanda, de a duce comanda la bar si la bucatarie, de a astepta prepararea acesteia si de a o duce din nou la masa clientului, de a raspunde prompt la orice cerinta ulterioara a clientului care intra in atributiile postului lor, de a efectua si a aduce nota de plata la masa clientului la cererea acestuia, de a incasa nota de plata si de a oferi restul necesar daca este cazul, de a debarasa mesele returand vesela, tacamurile, paharele la bar sau bucatarie, dupa caz, si de a aranja pentru primirea noilor clienti. Tot ospatarilor le revine si sarcina punerii in functiune a instalatiilor sonore pentru muzica ambientala, a televizoarelor, aprinderii lumanarilor si inlocuirea aranjamentelor florale de decor.

Atributiile echipei de bucatari sunt de a prelua comanda adusa de ospatar, de a asigura existenta materiilor prime pentru realizarea acesteia, de producere a semipreparatelor necesare, de executare efectiva a retetelor pentru preparatele culinare eficient si intr-un timp cat de scurt posibil, de anuntare a ospatarilor cand comanda este gata.

Atributiile personalului de intretinere sunt cele de a asigura curatenia si aprovizionarea cu materii prime si bauturi a spatiilor de depozitare.

Atributiile managerilor sunt cele de a asigura desfasurarea eficienta a activitatii unitatii de alimentatie, cele de ordin contabil, legate de salarizarea angajatilor, de fiscalitate, de organizarea evenimentelor deosebite, de rezolvare a evetualelor reclamatii venite din partea clientilor, de elaborare a tehnicilor si materialelor promotionale, etc.

“Discutie cu bucatarul restaurantului”

'Succesul este cheia spre fericire.Fericirea este cheia succesului.Daca it place profesia ta, vei fi de succes' (Peter Pock), acesta este motto, abordat de Adem Sergiu Hairadin, cand a inceput cariera in gastronomie . In 1997, el a inceput sa lucreze in restaurante de renume din acea vreme, Casa Seciu, Senatorul Club si asa mai departe.

Si pentru ca 'toti au talent, dar numai cativa au curajul sa urmeze talentul in locuri in care acesta va indruma' (Erica Yong) - Sergiu a decis sa faca o excursie gastronomica si sa invete bucataria lumii.

Astfel, in 2003, el a devenit membru al navelor de croaziera, cum ar fi Jubille sau Miracle (Carnival Cruise Line).

Dandu-si seama ca bucataria este o pasiune uriasa, el a plecat spre S.U.A, unde a inceput sa lucreze in restaurante de prestigiu, inclusiv Boca West Country Club, Old Homestead Steak House si Hilton. Prin urmare, el avut posibilitatea de a participa alaturi de alti bucatari-sefi la pregatirea unor mese festive pentru artisti, cum ar fi Adam Sandler, Steven Spielberg, Shaquille O'Neal si multe nume renumite din show-biz.

Dupa 2 ani de munca sustinuta, el se intoarce in Romania in scopul de a-si continua cariera intr-un restaurant renumit cu bucatarie nationala si internationala.

In prezent, el este Chef Executive la ALMETA Cafe si se ocupa atat cu gatit de retete specifice din meniu cat si cu gasirea de combinatii gustoase noi, care ar incanta pe oricine care doreste sa exploreze lumea gustului.

3.3 Norme S.S.M respectate in unitatea de alimentatie

In ceea ce priveste normele de sanatate, protectie si securitate a muncii, se poate spune ca restaurantul ALMETA Cafe exceleaza in acest domeniu.

Intreg personalul restaurantului participa lunar la cursuri specializate de P.S.M si S.S. M precum si P.S.I. si detine contract individual de munca si carnet de protectia muncii si situatii de urgenta.

Respectarea normelor S.S.M conform legislatiei in vigoare aduce un plus de calitate restaurantului si relatiei sef-angajat-client.

Personalul de la bucatarie este echipat cu uniforme specifice menite sa asigure protectia acestuia dar si realizarea preparatelor in conditii de igiena si calitate.

Intreg personalul restaurantului este bine instruit cu privire la modul de folosire al echipamentelor din dotare astfel incat sa poata fi preintampinat orice eventual accident sau disconfort cauzat de acestea.

Astfel, in conditiile existentei unui personal bine calificat si intruit la cele mai inalte standarde se poate vorbi de activitatea unitatii de alimentatie ca fiind una desfasurata in conditii depline de protectie si securitate a muncii.

Capitoul IV: ' Oferta de preparate alimentare si bauturi a unitatii de alimentatie'

4.1 Lista de meniu

Restaurantul ALMETA Cafe are o gama variata de meniuri, incepand de la cele clasice, salate, ciorbe, preparate din carne de vita, porc si pui la specialitati diverse si numeroase deserturi.

Clientii beneficiaza si de o oferta zilnica, ce consta intr-un meniu special ales pentru fiecare zi a saptamanii la pretul de doar 19,5 ron.

De curand, restaurantul a lansat si un nou tip de meniu- cel libanez, atasat la finele proiectului in anexe, alaturi de celelalte meniuri.

Pe langa meniurile clasice, restaurantul pune la dispozitia clientilor si o gama variata de meniuri special concepute pentru evenimente deosebite.

Restaurantul ALMETA Café are posibilitatea de a organiza mese festive: in cadrul unor evenimente private: nunti, botezuri, aniversari si evenimente corporate: cocktail-uri, receptii.

In cazul organizarii unui eveniment in cadrul restaurantului, clientii vor beneficia de toate serviciile posibile cat si de experienta personalului in a organiza evenimente. Clientii pot opta pentru oricare din meniurile prezentate de personal sau pot veni cu propriile sugestii. Restaurantul ALMETA Café organizeaza orice tip de eveniment de preferat in limita a maxim 200 de locuri.

4.2 Reteta-'Specialitatea casei '

Specialitatea casei – reteta specifica restaurantelor care adopta un stil clasic, devine in cazul Viennei Cafe “specialitatile casei” deoarece restaurantul nu se multumeste cu doar o reteta speciala.

Din contra, in cadrul “specialitatilor casei” clientii pot gasi o gama variata de retete traditionale libaneze, preparate cu iscusinta de maestrul bucatar al localului, alaturi de echipa sa.

Din cadrul acestor retete traditionale specifice restaurantului ALMETA Cafe, se remarca tabouli sau tabbouleh

Ca ingrediente sunt: 250 g grau bulgur, 500 ml apa, o lingura cu ulei de masline, 100 g masline, o legatura de patrunjel, 3 frunze de busuioc, un ardei mic rosu, alune, o ceapa verde, doua linguri cu zeama de lamaie, sare, piper. Modul de preparare: Graul bulgur se pune la inmuiat in apa clocotita, timp de o ora. Dupa ce s-a scurs foarte bine de apa, se pune intr-un vas. Se adauga uleiul de masline, patrunjelul si busuiocul tocat, ardeiul rosu taiat cubulete, maslinele taiate felioare, nucile, ceapa tocata, sucul de lamaie, sarea si piperul. Se amesteca foarte bine, se acopera cu un capac si se lasa in frigider timp de doua ore inainte de a fi servita salata.

O alta specialitate este salata fattoush:

Ingrediente:1/2 de salata, 3-4 fire de ceapa verde, 2 rosii medii, 1/2 de castravete, o lipie libaneza, cateva fire de patrunjel tocate fin

Pentru sos: o lamaie, 3-4 linguri ulei de masline, sumak (un condiment special), menta uscata, sare si piper

Se prepara foarte simplu, ca orice salata: Intr-un castron incapator se taie salata fasii potrivit de mari. Se adauga firele de ceapa taiata fin (cca 0,5 cm). Se adauga rosia taiata cubulete. Urmeaza patrunjelul tocat foarte fin. Lipia se taie in patratele (3 x 3 cm) sau dreptunghiuri (2 x 3 cm) potrivit de mari. Se pune intr-o tigaie putin ulei de floarea soarelui la incins si se prajesc bucatelele de lipie. Se adauga si lipia in salata. Doi catei de usturoi se taie felii subtiri si se pun in salata. Se condimenteaza cu sare, piper, menta si sumak. Se adauga zeama de la o lamaie + 3-4 linguri de ulei de masline si se amesteca incet.

Hummus-ul este o mancare traditionala orientala, de post, a carei ingredient principal este nautul.

Ingrediente: 200 g naut boabe mici, 50 g tahini, sucul de la o lamaie, 2 catei de usturoi , 1/3 lingurita chimion, optional: 1 lingurita boia, ulei de masline , sare, frunze de patrunjel.

Mod de preparare: Se inmoaie si se fierb boabele de naut. Se lasa nautul sa se raceasca. Se pastreaza o cana din ultima apa in care a fiert nautul, restul se arunca. Se scurg bine boabele de naut si se sfarama cu mixerul la care montam gheara de pasat.

Cand boabele de naut sunt sfaramate, punem mixerului paletele si amestecam treptat tahini, ulei de masline, usturoiul sfaramat, sucul de lamaie si condimentele. Hummus-ul se serveste presarat cu frunze de patrunjel tocate si boia.

Mancarurile libaneze abunda in salate si pateuri, una din „placintelele” libaneze fiind sambousek.

Ingrediente:

Aluat: 250 g faina, 80 ml ulei, cca 1/4 lingurita sare, un virf de lingurita zahar, apa rece, pentru framantat.

Umplutura:cca4 linguri de ulei de masline, 1 ceapa taiata pestisori, 1 ardei (dulce), taiat cubulete mici (crud),1 ardei iute, taiat cubulete (fara simburi, crud), 2 morcovi taiati cubulete si prajiti, 1 cartof taiat cubulete si prajit, 1/2 conserva de mazare, sare, curry( pudra) cam 1/2 lingurita.

Se face aluatul din toate ingredientele; apa(cca 50-70 ml) se pune incetul cu incetul; Se lasa sa se odihneasca cca 20 minute.

Umplutura se face asa: ceapa pestisori se prajeste in vreo 4 linguri ulei de masline; se pune apoi ardeiul dulce si iute; se adauga morcovul prajit,cartoful prajit si mazarea; se amesteca bine(pe foc).Se potriveste de sare si cury; se lasa cca 5 minute pe foc,amestecand din cind in cind. Dupa 5 minute se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca.

Aluatul se intinde cu facaletul (in grosime de cca 2 mm), se taie cu o forma, in rondele de cca 8 cm diametru; pe fiecare rondea se pune cam 1 lingurita de umplutura,rece; se inchide(se formeaza o semiluna), se apasa bine cu degetele,apoi, cu o furculita,se apasa pe marginea'semilunii',pentru a se inchide si mai bine si pt a face un fel de model.

Aluatul ramas,se intinde din nou.Cind toate sint gata,se prajesc in ulei, adinc(ca si cartofii pai); se pun apoi pe un servet absorbant.

Se servesc caldute sau reci,ca aperitiv.

4.3 Calitatea preparatelor culinare de tip 'specialitatea casei'

Din meniul restaurantului clientii pot alege dintr-o gama variata de specialitati, toate de o calitate deosebita menita sa satisfaca si cerintele cele mai exigente.

Materiile prime folosite la prepararea specialitatilor din meniu sunt pastrate in conditii perfecte pentru asigurarea prospetimii acestora care la randul ei este cea care ofera savoarea specialitatilor.

Specialitati memorabile pe care clientii le pot savura la restaurantul ALMETA Cafe sunt cele cu specific libanez: tabouli, fattoush, hummus, baba ghanooj, kabob platter, shish ta’ook, lahem mishwe, kafta mishwe, etc.

Fie ca este vorba de specialitati vegetariene libaneze, precum salatele si placintele specifice cu legume, fie ca servesc frigarui din carne de vita sau pui, clientii vor retine savoarea mancarurilor preparate la restaurantul ALMETA Cafe pentru mult timp.4.4 Sistemele de servire practicate

Restaurantul ALMETA Cafe practica un singur sistem de servire si anume cel intermediat de ospatari.

Acest tip de servire este adoptat datorita eficientei personalului, astfel incat clientul nu este nevoit sa se deplaseze la bar pentru a da o comanda, doarece intotdeauna va exista un ospatar gata sa-l serveasca in cel mai prompt mod posibil.

Procedura de servire practicata consta in preluarea comenzii de la clientul asezat deja la masa si caruia i s-a adus in prealabil meniul si ducerea comenzii la bar/ bucatarie, unde este preparata si servita apoi clientului.

Initial, ospatarul aduce meniul clientului, apoi, dupa preluarea comenzii, serveste prima data bauturile comandate  si ulterior comenzile culinare, in cazul in care acestea exista, pentru toti clientii de la masa simultan, indiferent daca una din comenzi a fost gata in prealabil.

Clientul poate apela la serviciile ospatarului ori de cate ori considera ca este nevoie printr-un semn discret sau prin apel nominal.

Tot la semnalul clientului, ospatarul va efectua nota de plata si o va aduce la masa, oferindu-i clientului si restul necesar, daca este cazul.

De-a lungul timpului acest sistem de servire s-a dovedit a fi eficient, lucru dovedit de aprecierile clientilor si de promovarea adusa de acestia in randul celorlalti potentiali clienti.

Capitolul V: 'Promovarea gamei de preparate culinare si bauturi a unitatii de alimentatie'

5.1 Tehnici promotionale

Restaurantul ALMETA Cafe beneficiaza de o intreaga strategie de promovare a produselor sale, strategie care s-a dovedit a fi cea optima aleasa avand in vedere opiniile clientilor si realizarile la care a ajuns firma intr-un timp destul de limitat.

De-a lungul timpului, de la deschidere si pana in prezent, personalul raspunzator de promovarea locatiei a diversificat atat tehnicile de promovare, adaugand unele inovatoare, cand si materialele promotionale, care difera de la un eveniment la altul si de la o oferta speciala la alta.

Printre tehnicile promotionale adoptate de restaurant se numara promovarea pe internet, cu ajutorul mass-mediei, prin viu grai, care se realizeaza prin intermediul clientilor, promovarea prin intermediul materialelor promotionale, bannere si afise in cazul evenimentelor deosebite organizate de echipa de catering a restaurantului.

In ceea ce priveste adoptarea noilor tehnici de promovare si diversificarea acestora se remarca faptul ca intreg personalul restaurantului lucreaza ca o adevarata echipa, in sensul in care orice parere noua, inventiva si creativa este acceptata indiferent de rangul ierarhic caruia ii apartine angajatul din partea caruia vine aceea propunere de promovare.

In ceea ce priveste promovarea online se remarca numeroase modalitati de realizare a acesteia.

ALMETA Cafe dispune de un site web actualizat si personalizat: https://www.restaurantALMETAcafe.com/ unde clientii pot gasi toate informatiile de care au nevoie, descrierea locatiei si a meniului, caile de acces si pozitionarea teritoriala a restaurantului, o galerie foto cu imagini detaliate despre activitatea unitatii de alimentatie si produsele acesteia, dar si modalitatile de contact la care pot apela eventualii clienti pentru detalii sau nelamuriri.

Numarul mare de site-uri pe care este promovat restaurantul nu face altceva decat sa demonstreze locul pe care acesta il detine in ierarhia unitatilor de alimentatie ploiestene si eficacitatea tehnicii sale de promovare online.

Cu ajutorul mijloacelor de comunicare in masa, restaurantul isi promoveaza evenimentele speciale care se desfasoara in incinta acestuia, precum seri tematice, gazduirea unor concerte ale unor trupe de muzica si teatru,etc.

https://www.ploiestiulmeu.ro/

https://www.comunicatemedia.ro

https://www.adevarul.ro

Articolele din presa locala au rolul deosebit de a promova evenimentele care se desfasoara in incinta localului si de a atrage astfel numeroase categorii de clienti de toate varstele in functie de categoria evenimentului promovat.

Alaturi de articolele din presa locala se numara si cele publicate in revistele cu scop promotional din oras, precum “Zile si nopti” distribuite gratuit la nivelul marilor magazine si unitati de alimentatie si nu numai. (poza zile si nopti)

Cel mai important mod de promovare a produselor restaurantului ramane totusi cel care se face prin intermediul clientilor, pentru ca cea mai mare priza la public o are comunicarea prin viu grai. Persoanele care recomanda prin prisma experientei proprii delicatesele culinare si serviciile restaurantului tind sa fie mult mai credibile si astfel numarul clientilor potentiali creste.

Politica restaurantului mizeaza astfel pe satisfacerea celor mai exigente cerinte ale clientelei in cel mai rapid timp posibil, lucru care asigura promovarea indirecta prin comunicarea dintre fostii si actualii clienti cu cei potentiali.

O alta tehnica de promovare a restaurantului ALMETA Cafe se bazeaza pe utilizarea materialelor promotionale, folosite indeosebi in cadrul unor evenimente deosebite.

5.2 Materiale promotionale

STAND UP IN THE CITY - VIENNA CAFE, PLOIESTI

Materialele promotionale utilizate pot fi de diferite tipuri, plecand de la mici pliante distribuite in zonele centrale ale orasului si ajungand pana la panouri si afise de mari dimensiuni in cazul unor evenimente de mare amploare.

Vienna Cafe - Be our Valentine!Zonele de amplasare ale acestora sunt de cele mai multe ori perimetrele mai aglomerate sau mijloacele de transport in comun si inclusiv statiile acestora.

DSC00337In marea majoritate a cazurilor aceste materiale promotionale au o calitate grafica deosebita, tematica specifica, asigurand potentialului client contactul vizual cu laitmotivul restaurantului: calitatea.

In cadrul anexelor sunt atasate si cateva modele de materiale promotionale folosite de restaurant pentru promovarea sa.

~Concluzii~

Analizand modalitatea de functionare si de promovare a unitatii de alimentatie descrise se poate conclude ca aceasta este una de prim rang in cadrul restaurantelor ploiestene.

Cel mai elocvent mod de a trage concluzii privitoare la activitatea unitatii de alimentatie este cel de a observa si analiza reactiile si remarcile clientilor, intotdeauna satisfacuti de serviciile restaurantului.

Realizarea productiei culinare in conditii de siguranta si calitate maxima este specifica restaurantului, care a reusit de-a lungul timpului sa-si atraga cat mai numerosi clienti, atat prin specialitatile culinare cat si prin profesionalismul personalului.

Degustand specialitatile traditionale libaneze, clientul patrunde in specificul tarii, echipa de bucatari facand-ul sa ajunga cu gandul in atmosfera specifica Libanului.

La fel, ambianta creata in salonul dedicat cafenelei in stil vienez, confera clientului senzatia ca ar savura o specialitate de cafea pe malul Dunarii intr-un local intim si specific austriac.

Asadar, promovarea si realizarea productiei culinare la nivelul restaurantului ALMETA Cafe se face la cele mai inalte standarde de calitate, calitate evidentiata de la cele mai mici amanunte, precum aranjamentele florale de pe mesele clientilor, pana la cele de importanta deosebita precum servirea impecabila a clientilor care opteaza pentru un deliciu culinar sub auspiciile restaurantului.

~Bibliografie~

Raspunsurile obtinute de la reprezentatul restaurantului in urma unui interviu.

Google Earth & Maps

Materiale puse la dispozitie de bucatarul restaurantului( retetele libaneze si meniul din anexe)

Materialele promotionale puse la dispozitie de reprezentatul firmei cu care am discutat.

https://www.restaurantALMETAcafe.com/

https://securitateinmunca.wordpress.com/

~Anexe~

In cadrul anexelor am introdus lista de meniu a restaurantului, cu specialitatile culinare ale acestuia si cateva din materialele promotionale ce mi-au fost puse la dispozitie de reprezentatntul restaurantului.

~Meniu a la carte~

Salate aperitiv

Salata Cezar - 350g - 30 Ron

(salata Iceberg, sos Cezar, crutoane, piept pui, parmezan, bacon )

Salata Geceasca- 350g- 30 Ron

(salata verde, branza feta, masline verzi,rosii, castraveti)

Salata Caprice- 350g- 25 Ron

(rosii, mozzarella, pesto, salata verde)

Salata Vieneza - 350g- 30 Ron

(muschi de vita, rucola, salata verde,rosii, parmesan, nuci, usturoi, lamaie)

Salata Alaska - 350g- 35 Ron

(somon fume, capere, ceapa, rucola,salata verde, tost, lamaie)

Salata din piept de pui - 350g- 30 Ron

(piept de pui, tost, maioneza, smantana,telina, rosii, ceapa, salata verde, avocado)

Salata B.L.T. - 350g- 25 Ron

(bacon, salata verde, rosii, dressing dem gorgonzola, radicchio)

Salata vinete si ardei copti - 250g- 15 Ron

Supe / Ciorbe

Supa crema de legume  - 11 Ron                         

Supa crema de ciuperci - 12 Ron                          

Supa de ceapa gratinata cu cascaval-15 Ron               

Ciorba de legume - 10 Ron                          

Ciorba de vacuta-13 Ron                           

Supa de pui cu taitei de casa- 12 Ron                

Ciorba de pui a la grec -13 Ron                   

Ciorba de burta -14 Ron                           ***Smantana -100g- 4 Ron

Ardei usturat -1 Buc- 2.5 Ron

Chifle - 1 Buc- 2.5 Ron

Gustari reci

Somon fume - 150g - 25 Ron

(tost, philadedelfia, capere, salata verde)

Carpacio - 100/100g - 30 Ron

(muschi vita,rucola, salata verde, parmezan,capere, dressing)

Beefsteack tartar - 250g- 40 Ron

Platou branzeturi - 400g- 35 Ron

Bruschete din piept de pui - 250g- 25 Ron

(piept de pui, pesto, balsamic, cruton paine)

Prosciuto melone - 70/300g -35 Ron

Nachos -300/50/50/50/50g- 25 Ron

(servite cu salsa, smantana, guacamole, jalapenos)

Gustari calde

Caserola ciobaneasca - 500g- 30 Ron

(miel, piure de cartofi, ceapa, ardei gras,telemea de oaie, carnati Plescoi)

Creier pane - 200g- 25 Ron

Vinete si dovlecei parmezan -250g-20 Ron

Cascaval pane cu rosie nature -150/150g -25 Ron

Inele de calamar pane cu sos fondue picant -150/50g - 20 Ron

Aripioare crocante - 200/150g- 25 Ron        

Scoici negre cu sos de vin si usturoi - 250g - 30 Ron

Gratare

Pastrama de berbec si mamaliga -250/200g-35 Ron

Ceafa de porc - 200g-30 Ron

Cotlet de porc -200g-30 Ron

Mici -60g-3.5 Ron

Muschi de vita - 200g-40 Ron

Piept de pui -200g-30 Ron

Pulpe de pui dezosate- 200g-30 Ron

Paste

Spaghete pene Bolognese -300g-30 Ro

Spaghete Carbonara -300g-30 Ron

Spaghete Napoli  -300g-20 Ron

Pene cu piept de pui si peste -150/50g-25 Ron

Tortelini cu brocoli, cabanos si sos de smantana -300g-20 Ron

Tagliatele cu somon fume si masline verzi -300g-30 Ron

Preparate de peste

Dorada la cuptor  -300g-35 Ron

Somon inabusit -200g-30 Ron

(morcovi, ulei masline, oregano, lamaie)

File de salau in crusta de hrean - 200/100g-30 Ron

(servit cu legume sote)

Saramura de crap cu mamaliga-250/100/50g-30 Ron

File de somon la tigaie - 250/100/50g-35 Ron

(sos lamaie, cous cous, smantana, unt, capere)

Plachie de crap cu mamaliga -250/100/100g-25 Ron

File de pangasius la cuptor in crusta de ierburi de “Provance”200g-30 Ron

(servit cu fasole sote migdale si usturoi)

Pastrav prajit prin malai  -300g- 35 Ron

Creveti Scampi -100/150g- 30 Ron

(servit cu tagliatele)

Preparate de vita

Turnedo Rosini - 200/50/50g- 45 Ron

(ficat de gasca, demiglas sos)

Muschi de vita Pitsburg  - 200/200g- 45 Ron

(ceapa crocanta, piure de cartofi cu ciuperci,bacon, sos pitsburg)

Muschi de vita Gordon Ramsey - 200/200g- 45 Ron

(crema de spanac, bacon, parmezan)

Muschi de vita pfeffersteak  - 200/30g- 45 Ron

(sos piper)

Antricot Argentina - 250/50g- 75 Ron

(sos de hrean)

Muschi de vita Rauquefort - 200/50g- 45 Ron

(sos rauquefort)

Muschi de vita 5 arome  -250g- 35 Ron

(ciuperci, unt, 5 arome, ardei gras)

Muschi de vita Benedict - 250g- 45 Ron

(ou romanesc, sos olandez, prosciuto)

Preparate de pui

Pui Tailandez  - 250g - 27 Ron

(pui, soia, miere, ghimbir, ananas, menta, otet balsamic, orez basmati)

Tigaie Viena - 300g - 30 Ron

(piept pui, ceapa argintie, sos soia,ciuperci, lamaie, ardei bulgaresc)

Snitel de pui “Chio” -200g - 20 Ron

Piept de pui cu sos alb “Velute” - 500g - 25 Ron

(piept pui, ceapa, morcov, telina, ardei gras, foietaj, smantana)

Piept de pui “Senator”  - 300g - 30 Ro

(cabanos, cascaval, gogosar murat, ciuperci,servit cu orez sarbesc)

Piept de pui Picada - 200g-30 Ron

(capere, vin alb, unt)Pulpe de pui dezosate cu sos de lamaie si pleurotus  200/100g-30 Ron

Gujon de pui - 200/150g-20 Ron

(sos maioneza, sos BBQ, sos hrean si smantana)

Preparate de porc

Tigaia ALMETA  -300g - 35 Ron

(muschiulet de porc, ceapa argintie,ardei gras, lamaie, sos soia, usturoi, ciuperci, ardei bulgaresc)

Muschiulet interior cu sos de ardei copti in foietaj  -250g- 30 Ron

Ciolan de porc Skinken cu varza calita cu ardei usturat 500g/ 150 g- 45 Ron

Rulada de porc -  250g-30 Ron

(bacon, mustar,mozzarella, gogosar murat)

Snitel prahovean  -200/50/30g-30 Ron

(sos cu ciuperci, sunca)

Specialitati

Ficat de gasca cu sos Remy Martin -150/100g-50 Ron

Piept de rata cu legume gatita in jiu propriu - 250/200g-55 Ron

Piept de rata cu portocale-250/100g-55 Ron

(cu orez englezesc)

Pulpe de rata pe varza - 150/150g-50 Ron

Cotlet de berbecut Noua Zeelanda mantie de rosmarin -300/150g-55 Ron

(servit cu crema de spanac)

Muschi de cerb rulat cu bacon si sos de merlot-300/150g-45 Ron

(servit cu legume la cuptor)

Caprioara “Burghinion”  -150/200g-45 Ron

(servit cu legume sote)

Garnituri

Cartofi prajiti -200g-8 Ron

Piure de cartofi -200g-7 Ron

Varza calita -200g-10 Ron

Cartofi copti cu sos de smantana si usturoi -250g-11 Ron

Orez Sarbesc -200g-10 Ron

Legume la gratar -200g-9 Ron

Buchet de legume sote - 200g-10 Ron

Crema de spanac - 200g-10 Ron

Inele de ceapa crocante in tempura de bere bruna -150g-8 Ron

Cartofi natur - 200g-7 Ron

Ciuperci la gratar -150g-10 Ron

Salate

Salata verde cu lamaie -200g- 10 Ron

Salata de ardei copti - 200g- 11 Ron

Salata de rosii cu branza si ceapa -250/50g- 12 Ron

Muraturi asortate  -200g-12 Ron

Sfecla rosie si hrean -200/20g- 13 Ron

Salata de castraveti si marar  -200g- 13 Ron

Salata asortata de vara - 200g-11 Ron

Salata de varza -200g- 9 Ron

Deserturi

Prajitura casei - 250g - 15 Ron

Clatite(la alegere cu ciocolata, dulceata)-150g- 12 Ron

Papanasi - 200/30/30g- 20 Ron            

Placinta cu branza ALMETA Café - 250g - 20 Ron

Strudel Viennez

(migdale, stafide, nuci, dovleac) - 200/50g - 20 Ron

Placinta cu mere si caramel - 250g- 20 Ron

Negresa cu inghetata de vanilie si ciocolata calda - 200g - 20 Ron                    

~Meniul zilei~

MENIU ZILNIC LA NUMAI  19.5 Ron

LUNI

Supa crema de legume

Sarmale cu mamaliga

Tort cu frisca si ciocolata calda

MARTI

Supa cu galusti

Pulpa de vita cu hrean si legume

Mouse cu ciocolata,frisca si nuci

MIERCURI

Ciorba de os afumat si zeama de varza

Tocanita de oaie cu mazare sib ere neagra(orez)

Placinta de mere cu scortisoara

JOI

Supa creama de broccoli

Piept de pui cu ananas si cascaval(orez)

Inghetata

VINERI

Ciorba de legume

Coroana din carne de porc afumat

Cartofi grecesti

Clatite

~Meniu libanez~

Tabouli - 15 ron

(salata traditionala libaneza din patrunjel tocat fin, rosii, suc de lamaie, ulei de masline facuta proaspata)

Fattoush – 15 ron

(salata proaspata din ceapa, menta, rosii si lipie dreasa cu suc de lamaie si sirop acrisor de rodie)

Hummus -15 ron

(piure de fasole garbanzo cu tahini, usturoi si condimente, cu ulei de masline deasupra)

Baba ghannooj -15 ron

(salata de vinete coapte cu condimente libaneze, tahini si ulei de masline)

Mix pies – 20 ron

(amestec de pateuri traditionale)

Kibbee -15 ron

(amestec de carne tocata de vita si burgul gatit la perfectie)

Meat pie - 10 ron 5 buc

(pateu cu vita, ceapa, condimente)

Spinach pie – 10 ron 5 buc

(pateu cu spanac, ceapa, condimente)

Kabob platter – 35 ron

(frigarui din pui, berbecut, carne de vita, cotlete de berbecut, preparate dupa metoda traditionala libaneza,Hummus, baba ghannooj)

Shich ta’ook - 20 ron

(frigarui din piept de pui marinate)

Lahem mishwe – 25 ron

(frigarui de berbecut cu ceapa si ardei gras)

Kafta mishwe – 25 ron

(amestec de carne de vita, patrunjel, ceapa, condimente)

~Meniuri mese festive~

Meniu I-150 Ron

Gustare rece Salam Sibiu, muschi file, sunca presata, rulada de pui, telemea, cascaval, rosii, castraveti, masline, pastrami vita.

Aperitiv cald: pangasius la cuptor in crusta de ierburi si hrean, legume sote, sos de capere si lamaie, sarmale.

Preparat de baza: rulada de pui, cotlet de porc, cartofi gratinati, salata de varza.

Meniu II-Pret-180 Ron

Gustare rece: salam Sibiu, tartine de caviar, tort Dobos, rosii, castraveti, rulada de pui, tarta manciuria, telemea, scrumbie afumata, masline.

Aperitiv cald: pastrav la cuptor, cartofi nature, sos de sofran si lamaie, sarmale.

Preparat de baza: antricot de vita la cuptor, piept de pui, legume la cuptor cu ierburi de province, sos gravy, salata asortata.

Meniu III Pret- 200 Ron

Gustare rece: tarta cu somon fume, tarta caviar, tarta manciuria, prosciutto stix, masline verzi, pastrami de vita, tort Dobos, rosii, castraveti, sprot afumat.

Aperitiv cald: somon la cuptor, brocoli inabusit, sos de sofran lamaie si marar, sarmale.

Preparat de baza: piept de curcan inabusit cu vin, cotlet de porc umplut cu cabanos si usturoi, sos de Chardonnay, orez cu ciuperci, salata de varza cu rosii.

~Vinoteca~

Sunny Hills Pinot Gris

29 Ron

Sunny Hills Chardonnay

29 Ron

Sunny Hills Riesling Italian

29 Ron

Vinuri Murfatlar Medgidia 0,75l

Cabernet

14 Ron

Feteasca Neagra

14 Ron

Sauvignon Blanc

14 Ron

Vinuri Beciul Domnesc 0.375l

Sauvignon Blanc

39 Ron

Merlot

39 Ron

Feteasca Neagra

39 Ron

Cabernet Sauvignon

39 Ron

Vinuri Beciul Domnesc 0.75l

Cabernet Sauvignon

59 Ron

Feteasca Neagra

59 Ron

Tamaioasa Romaneasca

59 Ron

Riesling

59 Ron

Origini

Fumee Blanc

39 Ron

Riesling 

34 Ron

Sauvignon Blanc

34 Ron

Feteasca Alba

34 Ron

Feteasca Regala

34 Ron

Rose 

39 Ron

Pinot Noir

39 Ron

Merlot 

39 Ron

Budureasca

Riesling

34 Ron

Sauvignon  

34 Ron

Feteasca Alba

34 RonMuscat 

34 Ron

Cabernet

39 Ron

Merlot  

39 Ron

Pinot Noir

39 Ron

Vinuri Dealu Mare Urlati 0.5l

Chardonnay

39 Ron

Muscat  

39 Ron

Feteasca Alba

39 Ron

Riesling Italian

39 Ron

Sauvignon Blanc

39 Ron

Cabernet Sauvignon

49 Ron

Merlot

49 Ron

Vinuri SegarceaDomeniul Coroanei

Riesling 

49 Ron

Sauvignon Blanc

49 Ron

Cabernet Sauvignon

59 Ron

Vinuri Cricova Acorex 0.75 l

Dry Muscat

39 Ron

Sauvignon Blanc Special

39 Ron

Sauvignon Blanc 

39 Ron

Tamaioasa 

39 Ron

Busuioaca 

39 Ron

Princiar Tamaioasa

49 Ron

Negru Tohani

49 Ron

Vinuri Jidvei 0.75l

Tezaur Jidvei

39 Ron

Castel Jidvei

79 Ron

Fetasca Regala

34 Ron

Dry Riesling

34 Ron

Vinul Baronilor

79 Ron

Vinuri Valea Calugareasca 0.75l

Sauvignon Blanc

39 Ron

Riesling

39 Ron

Merlot 

39 Ron

Pinot Noir

39 Ron

Vinul Cavalerului 0.75l

CA Ernesto- Pinot Grigio

44 Ron

CA Ernesto- Chardonay

44 Ron

Villa Antinori alb

44 Ron

Villa Antinori rosu

69 Ron

Abadal Picapoll

44 Ron

Abadal Blanc

44 Ron

Bohigas

44 Ron

Chateau Bonnet

49 Ron

Abadal Reserve 2001

49 Ron

Abadal Cabernet

49 Ron

Corvo Glicine

49 Ron

Corvo Rosso

49 Ron

Chablis

69 Ron

Fransola Sauvignon Blanc

99 Ron

Chianti Bonfi

59 Ron

Gran Sangre de Toro

69 Ron

Frontera Rosu

49 Ron

Cabernet Sauvignon

59 Ron

Feteasca Regala

59 Ron

Feteasca Neagra Special Reserve

59 Ron

Feteasca Neagra Private Reserve

59 Ron

Pinot Noire

59 Ron

Cramele Halewood 0.75l

Riesling Cuvee d’excellence

59 Ron

Prince Matei

89 Ron

Prince Mircea

69 Ron

Sauvignon Blanc Cuvee excellence

59 Ron
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate