Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Alimentatie


Index » sanatate » Alimentatie
Mananca mai sanatos pentru o viata mai fericita!


Mananca mai sanatos pentru o viata mai fericita!
Mananca mai sanatos pentru o viata mai fericita!

Mancarea de tip fast-food creeaza o dependenta la fel de puternica
precum cea data de heroina!

   

Mancarea de tip fast-food creeaza o dependenta la fel de puternica precum cea data de heroina, potrivit unui studiu realizat in SUA si citat de cotidianul britanic Daily Express.

Potrivit unor cercetari, consumul regulat de gogosi, costita, carnati ieftini, hamburgeri si prajituri cu ciocolata poate deveni un substitut pentru procurarea fericirii. Si se pare ca dupa ani de consum in mod curent al unor astfel de alimente, consumatorul devine de-a dreptul dependent de ele.Paul Kenny (doctor,specialist) a impartit soareci in trei grupe, unora dandu-le cantitati normale de mancare sanatoasa, altora cantitati mici de mancare nesanatoasa si celor din cel de-al treilea grup, mancare nesanatoasa la discretie. In cadrul primelor doua grupuri nu s-au constatat efecte secundare.

Insa in cazul soarecilor care au avut mancare nesanatoasa la discretie s-a constatat o diferenta, fiind stimulata acea parte a creierului unde exista centrul placerii. Astfel soarecii care s-au bucurat de cantitati nelimitate de mancare nesanatoasa au nevoie de tot mai multa stimulare pentru a obtine placerea in aceeasi masura in care o resimteau ceilalti.

Dupa numai cinci zile, in cazul soarecilor imbuibati cu hrana nesanatoasa a fost constatata o reducere semnificativa a sensibilitatii celulelor din creier in care se produce placerea.

Animalele    s-au obisnuit repede cu mancarea nesanatoasa si, desi nu simteau nevoia sa o consume, faceau acest lucru in continuare si in cantitati tot mai mari pentru a se mentine fericite.

Ca si in cazul toxicomanilor, cu cat mancau mai multa mancare nesanatoasa, cu atat tanjeau mai mult dupa ea, aparand o dependenta care le era necesara pentru a se simti normal.

Otrava din alimente

Hamburgerii cu carne au o mare valoare calorica si cresc riscul de aparitie a anemiei, din cauza deficitului de fier.

Cartofii prajiti si chipsurile au o mare valoare calorica si prezinta risc de ingrasare, ingredintii folositi avand potential cancerigen. Acizii grasi din cartofii prajiti au potential degenerativ asupra vaselor arteriale.

Croissantele sunt foarte bogate in calorii, crescand riscul de obezitate. Valoarea nutritiva este redusa, pentru ca au un continut foarte scazut de vitamine, minerale, fibre vegetale si proteine.

Bauturile acidulate au o valoare calorica mare si, asociate cu produsele fast-food, favorizeaza rapid cresterea in greutate. Dar cel mai mare pericol este cresterea foarte rapida a glicemiei, ducand la alterarea vaselor sanguine si la dezvoltarea in timp a diabetului, pentru persoanele cu risc de diabet zaharat.

Potrivit Societatii de Endocrinologie, peste 40% dintre copiii Romaniei sunt supra-ponderali. In privinta adultilor situatia e si mai grava, peste 60% din populatie fiind supraponderala, jumatate din acestia atingand stadiul de obezitate. Obezitatea atinge la ora aceasta toata lumea civilizata, aproximativ 50% din populatia globului fiind supraponderala sau obeza. Obezitatea este o problema de sanatate, ea ducand la aparitia bolilor cardiovasculare, diabetului zaharat, infarctului miocardic.Produsele de tip fast-food nu sunt proaspete. Inainte de a ajunge sa fie consumate, sunt deshidratate, congelate sau imbuteliate, procese care scad atat valorile nutritive, cat si gustul natural. Gustul aparte al acestor produse este asigurat prin aportul de arome alimentare artificiale (temutele E-uri nocive) care, daca nu dauneaza in momentul ingerarii, devin extrem de periculoase in timp, ducand la acumularea kilogramelor si aparitia bolilor.

Deshidratarea si congelarea alimentelor le schimba culoarea initiala, iar datorita colorantilor primesc o culoare mai apetisanta decat in realitate. S-a dovedit ca acesti coloranti afecteaza digestia, iar copiilor le provoaca o stare de agitatie si pot duce la scaderea concentrarii. Aromele alimentare, folosite pe scara larga in fast-food-uri, sunt considerate de specialisti ca fiind cancerigene si responsabile pentru leziuni cerebrale, tulburari de vedere, infarcte si depresii.

Este alegerea voastra!

    Sau    ??

Sanatos Nesanatos

● Renuntati, dar castigati !●
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate