Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Criminalistica


Index » legal » Criminalistica
Moduri de operare folosite de traficantii de droguri


Moduri de operare folosite de traficantii de droguri


Moduri de operare folosite de traficantii de droguri

Pentru efecturea traficului de droguri, se apeleaza la cele mai diverse moduri de fabricare, transport si consumare propriu-zisa a stupefiantelor.

Fabricarea drogurilor - o mare varietate de droguri sunt folosite in mod legal in medicina ( narcotice, depresive, stimulente). O alta categorie o reprezinta stupefiantele a caror materie prima este data de culturile clandestine de mac, planta de opiaceu, coca. In mod normal, si fabricarea lor este la fel de clandestina ca si cultura in sine. Existenta unui laborator este data de mirosul de acetona, amoniac sau alte substante chimic care sunt indispensabile in procesul de fabricare al morfinei sau heroinei.

Se transporta in autovehicule cu numere de inmatriculare false, cu autovehicule de tip, TIR-uri ce transporta alimente perisabile (din care motiv nu pot fi oprite un timp indelungat pentru control). Numai 10% din cantitatea de stupefiant ce circula este interceptata de organele de control.Distributia lor este oarecum diferita. Sunt locuri din Asia unde opiul se vinde in mod deschis. In America de Sud sacii cu frunze de coca sunt scosi in plina strada.

Narcomanii sunt la inceput persoane pasnice, insa incet ei devin dependenti (stupefiantele pun stapanire pe sistemul nervos central, din care motiv vointa individuala este anulata) si pot recurge la cele mai violente metode pentru a-si procura banii necesari pentru cumpararea de stupefiante. Nevoia unui narcoman este "o sete mai mare decat aceea a unui om care ar merge cateva zile, fara a avea apa, prin pustiurile Saharei".

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate