Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Administratie


Index » legal » Administratie
ANALIZA CRITICA A SECTORULUI TRANSPORTURI DIN PLANUL DE DEZVOLTARE AL JUDETULUI BIHOR 2007-2013


ANALIZA CRITICA A SECTORULUI TRANSPORTURI DIN PLANUL DE DEZVOLTARE AL JUDETULUI BIHOR 2007-2013


UNIVERSITATEA DIN ORADEA

FACULTATEA DE ISTORIE, GEOGRAFIE SI RELAłII INTERNAłIONALE

SPECIALIZAREA : GESTIONAREA SI PLANIFICAREA TERITORIULUI ASISTATA DE GISANUL : I , SEM I. MASTER

Analiza critica a sectorului transporturi din

Planul De Dezvoltare Al Judetului Bihor

In Planul de Dezvoltare al Judetului Bihor 2007-2013 ar fi trebuit ca la nivelul fiecarui oras din judet sa se faca o analiza a importantei soselei de centura pentru toate cele 10 orase ale judetului:Oradea , Marghita, Salonta, Beius, Alesd, Stei , Nuced, Sacuieni, Valea lui Mihai,Vascau, iar astfel sa se scoata in evidenta beneficile acesteia.

Parerea mea ca in afara municipilui, resedinta de judet Oradea care dispune de o sosea de centura, urmatorul orasul care are nevoie de asemenea de o sosea de centura este orasul Sacueini. Din cauza faptului ca acesta nu dispune de o sosea de centura, iar circuculatia se desfasoara cu foarte mare dificultate si foarte lent in interiolul localitatii.

Astfel DN 19 / E 671 care traverseaza localitatea, este foarte ingust in unele zone, astfel circulatia se desfasoara intr-un ritm mult mai lent si cu un grad de dificultate foarte mare. Acest drum este un pericol pentru localnicii din Sacuieni, datorita faptului, ca distanta dintre sosea si proprietatile localnicilor in unele locuri este foarte mica, astfel in urma autoheviculelor de tip autotren ( de mare tonaj ) rezistenta caselor incepe sa cede, iar structura acestora se deterioreaza.

In urma acestor dezavantaje mai apar si alte dezavantaje de ordin secundar cum ar fi:

poluarea fonica;

cu dioxid de carbon (CO2);

marcarea necorspunzatoare ( lipsa marcajelor ) poate sa produca de foarte multe ori accidente

lipsa indicatoarelo strict necesare

In Planu De Dezvoltare Al Judetului Bihor 2007 - 2013 reteua feroviara nu este descrisa in detaliu si nu este nu este amintit in planul de dezvoltare faptul ca transportul feroviar este mult mai ieftin si mult mai benefic decat transportul rutier.

Astfel prin imbunatatirea retelei feroviare din judetul Bihor s-ar reduce numarul mare de poluanti , iar circulatia pe reteau rutiera s-ar desfasura mult mai rapid si mult mai usor. In schimb numarul autovehiculelor cu tonaj mare ar fi mai redus pe sosele din judet, astfel soselele din judet ar avea o rezistenta mult mai indelungata.

Dupa cum este amintit si in Planul De Dezvoltare Al Judetului Bihor 2007 - 2013 , in anul 2002 cea mai mare canditate de marfa a fost transportata de pe Aeroportul Oradea ( 226 to) cel mai mult in comparatie cu celelalte aeroporturi din regiunea de nord-vest. In schimb s-ar putea face o comparatie la nivelul intregii tari iar astfel am putea observa importanta acestui aeroport la nivel de tara. In urma unei analize s-ar putea ajunge , ca acest aeroport sa aiba o importanta foarte mare in transportul aerian si sa fie unul dintre cele mai mari aereporturi din tara pentru transport cargo, astfel ar creste implicti si economia judetului Bihor si aeroportul ar putea fi folosit la potentialul sau maxim. Dar toate acestea se vor putea realiza doar in urma unor investitii mari la nivelul aeroportului din Oradea.

Ce ati sesizat intre structura planurilor prezentate si scrutura planului ideal ?

Structura planului ideal este constituita dupa urmatoarele principii:

sa aiba un caracter cuprinzator, global, dar si de specificitate, unicat (procesul

fiind valabil pentru o anumita structura, intr-o anumita conjunctura si pe o anumita perioada de timp) ;

sa stabileasca obiective fundamentale si directiile de actiune care vor ghida orasul

in activitatea sa ;

un proces prin care se regrupeaza si se concentraza resursele necesare in vederea

implinirii misiunii si obiectivelor asumate ;

sa cuprinda un set de concepte, proceduri si instrumente care ajuta o organizatie

sa lucreze intr-un mediu dinamic si in continua schimbare, ca raspuns la nevoile mediului intern si la cerintele dinamicii mediului extern ;

un proces care orienteaza si sustine dezvoltarea si schimbarea, ca raspuns la

nevoile mediului intern si la cerintele dinamicii mediului extern ;

Fiecare program sau plan de dezvoltare durabila are un caracter propriu si este facut pentru un anumit judet, anumita regiune, iar la nivelul intregi tari acesta este reprezentat prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Planul De Dezvoltare Al Judetului Bihor 2007-2013 are 4nn caracter cuprinzator , reprezentand rezultatul final al unui proces de consultare si dezbatere publica pe tema dezvoltarii durabile a judetului Bihor.

In ansamblu scopul acestuia este de a crea premisele integrarii europene a judetului si de a creste capacitatea de asi administra propria dezvoltare si capacitatea de obtinere a fondurilor structurale.

Este un instrument important a investitilor pentru dezvoltare al carui rol este de a fundamenta accesul la fondurile structurale si de a asigura legatura directa cu prioritatile Politicii de Coeziune a Uniunii Europene.

Acesta are un caracter global puternic a concentrarii pe actiuni care sa creeze avantaje competitive pentru judetul Bihor pe plan regional , national, european.

Un alt principiu pe care il constituie aceste Plan De Dezvoltare Al Judetului Bihor 2007-2013 , este de a determina dezvoltarea economica, sociala si de mediu de a face din acest judet cel mai dinamic judet , in schimb fiind recunoscut prin traditia industriala in domenii cum ar fi:

pielaria ;

confectiile;

masini-unelte;

constructii industiale si hidrotehnice.

Prin urmarirea cresterii competivitatii economice si dezvoltarii econimice bazate pe cunoastere , dezvoltare si modernizarea infrastructurilor de transport , protejarea si imbunatatirea calitatii mediului, dezvoltarea resurselor umane, cresterea gradului de ocupare si combaterea, excluziunii sociale, dezvoltarii economice rurale si cresterea productivitatii in sectorul agricol, sprijinirea participarii echilibrate a tuturor regiunilor Romaniei la procesul de dezvoltare socio-economica.

In Planul De Dezvoltare Al Judetului Bihor 2007-2013 se urmareste atingerea obiectivelor propuse si acestea sunt reprezentate in exactitate, astfel si prin intermediul acestora se poate observa ca Planul De Dezvoltare Al Judetului Bihor 2007-2013 reprezinta principiile necesare atingerii uni plan ideal de dezvoltare durabila.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate