Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Administratie


Index » legal » Administratie
Functia de coordonare


Functia de coordonare


Functia de coordonare

Coordonarea desemneaza suma activitatilor prin care se coreleaza sistemul de relatii corespunzator, intre componentele structurii organizatorice in vederea atingerii obiectivelor stabilite.

Dinamica cerintelor in continua crestere a cetatenilor pentru satisfacerea nevoilor sociale impune o permanenta corelare, a intereselor individuale cu cele colective, punerea de acord a modalitatilor individuale de abordare cu cele ale colectivitatilor.

Influentele de natura legislativa, financiara (restrictii bugetare), ecologica (calamitati) impun actiuni la nivel central si local pentru refacerea unor corelatii si revederea unor programe.

In plan local, coordonarea se realizeaza pe doua paliere :

- la nivelul colectivitatilor locale - coordonarea serviciilor publice revine autoritatilor administratiei publice locale, care are viziunea de ansamblu- la nivelul fiecarui serviciu public local - coordonarea se realizeaza de catre conducerea executiva a acestuia.

Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale - stabileste cadrul de realizare a coordonarii activitatilor de realizare a serviciilor publice.

O coordonare eficienta presupune existenta si functionarea rationala si armonioasa a

- sistemului informational

- sistemului formal de comunicare pe verticala, orizontala si in diagonala.

Esentiala este stabilirea celor mai adecvate modalitati de comunicare la toate nivelurile.I. Nicola - op.cit., p. 114.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate