Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
» Mecanism de actionare hidrostatica a unui sistem de ridicare


Mecanism de actionare hidrostatica a unui sistem de ridicare
Memoriu Tehnic de Prezentare

Mecanism de actionare hidrostatica a unui sistem de ridicare

Date:
- Sarcina rezistenta la organul de lucru: G =18000[daN]

- Viteza de ridícare: v = 9 [m/min]

- Timpul de demaraj: td = 0 [s]

- Raportul palanului: ip = 4

- Diametrul tobei: Dt = 200 [mm]

- Lungimea circuitului hidraulic: L = 10[m]

- Nr. de coturí: 8

- Nr. de racorduri flexíbile: 2

- Nr. de racorduri rotitoare: 2

Cresterea gradului de mecanizare si industrializare a lucrarilor de constructii reprezinta mijloace eficiente de marire a productivitatii muncii in acest domeniu.

Pentru realizarea acestei sarcini se produc diverse utilaje de constructii de diferite tipo-dimensiuni, capabile sa asigure mecanizarea constructiilor.

La conceperea acestora se are in vedere respectarea urmatoarelor cerinte:

Perfectionarea tehnologiilor de fabricatie ale diverselor componente facandu-se economie de metal, manopera si energie;

Cresterea productivitatii masinilor prin perfectionarea sistemelor de actonare si comanda, prin cresterea mobilitatii masinilor si prin organizarea economica a locului de munca;

Cresterea fiabilitatii elementelor componente a subansamblelor si a masinii in ansamblu.

In domeniul actionarii se constata extinderea utilizarii actionarii hidrostatice la foarte multe tipuri de masini de constructii.

Actionarea hidrostatica are urmatoarele avantajele:

- Simplitatea realizarii de rapoarte de transmitere ridicate;

- Transformarea miscarii de rotatie in miscare de translatie si inversarea sensului de actionare;

- Independenta asezarii subansamblelor si simplitatea constructiei in cazul impartirii puterii pe mai multe mecanisme;

Reglarea fara trepte a vitezelor in limite largi.

Cresterea mobilitatii masinilor se asigura prin extinderea utilizarii deplasarii pe roti a utilajelor grele indiferent de conditiile de lucru.In acest sens au fost realizate pneuri de joasa presiune.

Cresterea mobilitatii masinilor de constructii este asigurata si de transmisii hidromecanice care permit schimbarea vitezelor de deplasare sub sarcina.

Caiet de sarcini

I. Instructiuni de executie si montaj

Placa de baza se va executa prin turnare si apoi prin prelucare mecanica conform desenului de executie AH-0.1. Se vor prelucra prin frezare cele trei fete pe care se monteaza aparataj hidraulic, precum si fata pe care se aseaza placa de baza pe masina. Prelucrarea se va face respectandu-se o abatere de la planeitate de 0 /100 mm si o rugozitate Ra = l,6 μm. De asemenea se vor prelucra zonele de racordare a placii cu celelalte componente ale sistemului.

Apoi se vor gauri canalele din placa la Φ20, respectiv Φ6 precum si gaurile de prindere. Abaterea cotelor de legatura si montaj va fi de ±0 mm, iar abaterile maxime, ale diametrelor de ±0,25 mm.

Dupa prelucrarea filetelor se vor curati toate canalele de resturile ramase in urma prelucrarii, precum si de alte impuritati. Fetele pe care nu se monteaza aparataj se vor acoperi cu un strat protector de vopsea.

Montarea aparatajului pe placa de baza se va face conforra desenului de ansamblu AH-0.1. La montarea distribuitorului, suruburile se vor stringe la un moment de 1,1+0,3 daN×m pentru M6 si la 45+11 daN×m pentru suruburile de fixare M21x75. Acestea din urma vor fi minim gr. 10.9 conform STAS 5144-80. In cazul supapelor de sens se vor folosi suruburi de fixare minim gr. 10.9 conform STAS 5144-80 si se va asigura un cuplu de stringere de 0 +0,2 daN×m.

La montarea aparatajului se va avea in vedere asigurarea etanseitatii necesare prin montarea corecta a organelor de etansare. Dupa montarea placii pe masina, se vor monta furtunele de legatura (la motor, la rezervor si la pompa) prin intermediul niplurilor. Fixarea placii la masina se face prin intermediul a patru prezoane fixate cu piulite si asigurate cu saiba grower si contrapiulita.

II. Instructiuni de umplere si punere in functiune.

Inainte de umplerea cu lichid a sistemului se va face o ultima verificare a corectitudinii montarii subansamblelor. Se va verifica daca sensul de actionare al pompei este cel corect. Pentru umplere se va folosi ulei aditivat tip U46A conform STAS 9691-80. Folosirea altui ulei se va face numai cu acordul proiectantului si numai in conditii bine intemeiate. Acest ulei asigura posibilitatea lucrului pina la o temperatura exterioara de minim -25 C.

Pentru umplerea cu lichid a sistemului se vor desface mai intii capacele orificiilor de aerisire a sistemului. Umplerea se va face incet si cu pauze pentru a permite aerului sa iasa din sisistem.Cand s-a incheiat umplerea sistemului se vor inchide orificiilc de aerisire.

Mai intai se va porni motorul diesel de actionare, cu ambreiajul decuplat. Apoi, cu distribuitorul pe pozitia de nul, se cupleaza pompa. Se va urmari corecta circulatie, a lichidului pe traseul pompa-distribuitor-rezervor. Prin blocarea circulatiei lichidului prin distribuitor se regleaza presiunea de deschidere a supapei de siguranta. De asemenea si supapa de ocolire a filtrului trebuie sa fie reglata la presiunea prescrisa.Se cupleaza apoi distribuitorul pe pozitia de actionare a motorului si se verilica etanseitatea sistemului si functionarea normala a motorului; se regleaza cele doua supape de presiune din cadrul blocului anticavitational.

III. Instructiuni pentru punerea in sarcina si incercarea sistemului.

Cu motorul cuplat la organul de lucru se vor face verificari de etanseitate, de deschidere a supapelor de siguranta la suprasarcini. De asemenea se verifica corecta functionare a blocului anticavitational la oprirea motorului.

In timpul probelor se va verifica in permanenta temperatura lichidului de lucru, care nu trebuie sa depaseasca 85 C.

Cu arborele motorului calat se va verifica functionarea corecta a supapelor de siguranta si deschiderea lor la presiunea prescrisa. La fiecare ora se verifica nivelul lichidului din rezervor.

IV. Verificarea atingerii parametrilor proiectati

Parametrii proiectati trebuie atinsi dupa 20 ore de functionare. Se va verifica turatia organului de lucru, timpul de demaraj la sarcina rnaxima, timpul de franare la sarcina maxima. Se va verifica temperatura lichidului de lucru si consumul de combustibil. De asemenea se va verifica functionarea lina, fara socuri sau vibratii a sistemului de actionare, precum si corectitudinea incarcarii motorului diesel de antrenare a pompei.

V. lnstructiuni de exploatare si conditii climatice.

Sistemul este conceput in asa fel incit sa nu puna probleme deosebite de exploatare si sa functioneze in conditii grele de santier si in conditii climatice variate.

Trebuie respectate urmatoarele norme de exploatare:

la fiecare 100 de ore de functionare se verifica nivelul lichidului din

rezervor si starea acestuia - se completeaza daca este necesar;

la fiecare 1000 de ore de functionare se inloculeste uleiul, se verifica

etanseitatea sistemului, se inlocuieste filtrul, se inlocuiesc

elementele de etansare, daca este cazul; de asemenea se verifica

reglajele aparatajului;

la fiecare 3000 de ore de functionare se va face o verificare a tuturor

elementelor sistemului.

Conditii climatice.

Sistemul este conceput sa lucreze in mediu exterior, cu mult praf, umiditate mare si poate lucra in intervalul de temperatura: -25 C.

Este strict interzisa punerea in functiune, a sistemului in cazul in care temperatura mediului, nu se incadreaza in acest interval.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate