Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
Echipamente pentru sudare MIG/MAG


Echipamente pentru sudare MIG/MAG


Echipamente pentru sudare MIG/MAG

Echipamente pentru sudare semimecanizata

In varianta schemei bloc echipamentele permit adaptarea in cele mai variate conditii de productie. Energia electrica necesara procesului o furnizeaza sursa de c.c. de tipul redresoarelor, avand caracteristica externa rigida sau usor coboratoare (2-3 V/100 A). Fac exceptie sursele pentru sudarea aluminiului care sunt de c.a. Atasat de corpul buteliei B se aseaza reductorul de presiune RP si debitmetrul D pentru gazul de protectie. La sudarea in mediu de CO2 se dispune suplimentar un incalzitor pentru gaz IG in scopul evitarii inghetarii datorita destinderii gazului si formarii zapezii carbonice. Retinerea vaporilor de apa este realizata de un filtru cu element absorbant (higroscopic) inclus intr-un corp denumit deshidrator de gaz DG. Accesul gazului de protectie este dirijat de un electroventil Ev, actionat temporizat in functie de ciclul de lucru. Mecanismul de avans cu motor de c.c. M si reductor R, realizeaza antrenarea sarmei electrod cu viteza impusa tehnologic. Blocul de comanda si de regalre a parametrilor contine module functionale pentru variatia turatiei motorului M si realizarea secventiala a fazelor ciclului de lucru (comanda gazului de protectie si sursei, sudare in regim continuu sau in puncte).Sarma electrod este dispusa in bobina derulorului DS, de unde este trasa de rolele de avans r. Blocul de comanda si reglare impreuna cu mecanismul de avans, DS si Ev sunt dispuse intr-o carcasa comuna, sub forma unui bloc compact si independent denumit dispozitiv de avans al sarmei.

La acesta se conecteaza pistoletul de sudare prin intermediul unor elemente flexibile pentru ghidarea sarmei electrod, conducerea curentului de sudare, a gazului de protectie si eventual a apei de racire. Prin microintrerupatorul B dispus pe manerul pistoletului si prin fire flexibile se face o legatura electrica la blocul de comanda si reglare pentru faza de initiere si oprire a procesului de sudare. Toate elementele flexibile se pot ingloba intr-un tub cu diametrul mai mare (furtun) F, care confera protectie mecanica si electrica. Instalatia de racire cu apa in circuit inchis, antrenata de o pompa este folosita pentru lucrul cu intensitati mari de curent si pistolete corespunzatoare.

Echipamente pentru sudare mecanizata

Desi asemanatoare din punct de vedere functional cu cele prezentate anterior acestea prezinta deosebiri de natura constructiva. Pistoletul este inlocuit cu un cap de sudare care se monteaza la un echipament purtator de tip tractor sau suspendat pe o grinda.

Prin elemente de reglare adecvate acesta asigura pozitia relativa corecta a capului in raport cu rostul imbinarii. Derulorul pentru sarma si mecanismul de avans al acesteia se dispun in apropierea capului de sudare realizand o constructie compacta. Blocul de comanda, control si reglare poate fi independent, dispus intr-o carcasa atasata echipamentului purtator sau inclus in sursa. La capul de sudare se conecteaza cablul pentru curent si eventual tuburile circuitului de racire cu apa. O solutie practica este realizarea tractoarelor universale pentru sudare. Ele pot lucra prin procedeul sub flux sau in mediu de gaz protector schimband capul de sudare si gama vitezelor de avans a sarmei electrod.

Instalatii si echipamente pentru sudare MIG/MAG fabricate in tara noastra

In scopul unei proiectari unitare se prescriu parametrii principali ai instalatiilor pentru sudare MIG/MAG.

Instalatia pentru sudare MIG/MAG tip ISM-200

Instalatia este destinata sudarii semimecanizate MIG a otelurilor inoxidabile sau MAG/CO a otelurilor carbon si slab aliate. Grosimile limita sunt de 5 mm respectiv 12 mm.

Caracteristici tehnice:

tensiunea nominala de alimentare 3 x 380 V/50 HZ;

curentul maxim de sudare 180 A la DA=35%;

ciclul de lucru - 5 minute;

tensiunea arcului 15,5 . 29,5 V;

diametrul sarmei electrod 0,8 . 1 mm;

reglarea tensiunii 9 trepte;

viteza de avans a sarmei electrod 1 . 18 m/min;

regajul vitezei de avans-continuu;

dimensiuni de gabarit 945 x 495 x 890.

Descriere

Instalatia este de tip monobloc (compacta), derulorul pentru sarma si mecanismul de avans al acesteia fiind dispuse in aceeasi carcasa cu sursa de curent. Capul de sudare tip CSM200M, cu racire naturala, se cupleaza la instalatie prin intermediul unor elemente flexibile pentru ghidarea sarmei electrod, conducerea curentului de sudare si gazului de protectie, dispuse intr-un furtun de cauciuc cu lungimea de 3m. Instalatia poate executa operatii de sudare continua, in puncte (electronituire) si in intervaluri.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate