Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
Alte procedee de sudare cu electrozi de carbune


Alte procedee de sudare cu electrozi de carbune


Alte procedee de sudare cu electrozi de carbune

Procedeul de sudare cu doi electrozi de carbune care formeaza un arc independent de piesa de sudat , cunoscut sub numele de Zerener este folosit cu rezultate bune la sudarea tablelor din aliaje de aluminiu, de cupru si plumb, precum si la incalzirea aliajelor dure.

La acest procedeu, arcul de sudare se obtine intre doi electrozi de carbune, independent de piesa de sudat, iar intre ei se afla o bobina suflatoare, care dirijeaza arcul asupra rostului de sudat; se folosesc sarma cu ados de fluxuri . Procedeul este mai greoi, portelectrodul fiind mai dificil de manipulat si de aceea este rar folosit.

O alta varianta a procedeului de sudare cu arc electric cu electrod de carbune este sudarea automata si semiautomata Fusarc, la care electrodul de grafit si baia de sudura sunt protejate de un suflu de gaz de oras. Cu acest procedeu se obtim suduri de calitate buna, deoarece suflul de gaz ofera o protectie buna.Un alt procedeu pentru sudarea tablelor subtiri din aluminiu si alama , rasfrante pe o latime de 2,5-3 mm este sudarea cu doi electrozi de carbune fara arc electric , care cuprind marginile rasfrante (figura b)

Folosind un curent alternativ de circa 200A la o tensiune joasa de 4-8 V, rasfrangerea este topita prin rezistenta electrica de contact si marginile sudate , pe masura ce electrozii sunt condusi pe linia de imbinare.

Se sudeaza table pana la 2 mm grosime, iar in cazul cand tablele sunt asezate cap la cap fara rasfrangere , se fixeaza de-a lungul rostului o sarma, care este prinsa in cleste si apoi sudata pe margini , la fel ca la tablele rasfrante . La sudare se folosesc neconditionat fluxuri.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate