Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
Echipamente pentru sudare cu flacara de gaz


Echipamente pentru sudare cu flacara de gaz


Echipamente pentru sudare cu flacara de gaz

In componenta unei instalatii pentru sudare cu flacara de gaze intra:

generatorul de producere a acetilenei sau butelia de acetilena prevazuta cu reductorul de presiune;

epuratorul sau filtrul chimic;

supapa hidraulica de siguranta;

butelia de oxigen cu reductorul de presiune;

furtune pentru conducerea celor doua gaze (rosu-C2H2, albastru-O2);

arzatorul pentru sudare (sau trusa de sudare).

Generatoarele de acetilena se impart dupa diverse criterii, criteriile de baza fiind presiunea de generare a acetilenei si sistemul de contact intre carbid si apa. Astfel pot fi generatoare de joasa presiune (p<0,3 daN/cm2), de presiune medie (p=0,3-0,8 daN/cm2) si de inalta presiune (p=0,8-1,5 daN/cm2), respectiv generatoare sistem carbid in apa, apa peste carbid si prin contact intermitent (contact si refulare).Generatorul functioneaza dupa sistemul contact si refulare. Dupa contactul carbid-apa se produce acetilena. Crescand presiunea gazului, aceasta refuleaza apa de sub clopotul 2 in partea superioara a rezervorului 1, contactul intre carbid si apa inceteaza.

Pe masura consumarii acetilenei, datorita presiunii exercitate de apa si clopot apa patrunde sub clopot, clopotul cu silozul 3 coboara in apa si reactia se restabileste.

Acetilena produsa trece peste epuratorul sau filtrul chimic 8, separandu-se impuritatile chimice (H2S, H2P) si eventualele impuritati mecanice neretinute de apa. In continuare, gazul trece peste supapa de siguranta 9. Supapele de siguranta pot fi hidraulice sau uscate, de presiune mica, medie sau inalta, ele avand rolul de a opri intoarcerea flacarii in generator si evacuarea undei de soc in atmosfera.

Oxigenul este admis din butelie prin reductorul de presiune care reduce presiunea oxigenului de la 147 daN/cm2 la presiunea de lucru (2-5 daN/cm2). Reductorul de presiune pentru butelia de acetilena este asemanator celui de oxigen, doar ca in locul racordului filetat 2, are jug de strangere sau brida.

Prin furtun (rosu pentru gazul combustibil, albastru pentru oxigen) gazele ajung la arzatorul de sudare.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate