Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Neon (Ne)


Neon (Ne)
Neon (Ne).

se intrebuinteaza la umplerea tuburilor luminoase, prin descarcari electrice dand o lumina rosie. Se obtine prin distilarea fractionata a aerului.

Pericol de:

-incendiu: gaz incolor. Densitatea fata de aer 0,70. Punctul de topire -248,7 oC. Punctul de fierbere -246,1 oC. Densitate in stare lichida 1,204. Solubiitatea in apa este neinsemnata. Necombustibil. Se poate utiliza pentru stingere.

-explozie: buteliile cu neon complimat in conditiile incendiului pot exploda ca urare a cresterii presiunii gazului pron incalzire si reducerea rezistentei peretilor la temperaturi ridicate.

Masuri de:

-prevenire: pentru a impiedica explozia se da drumul gazului in atmosfera. Daca acest lucru nu este posibil, buteliile se vor stropi cu apa. Evacuarea gazului din butelie intr-un spatiu inchis cu volum mai mic de 40 m3 se va face in absenta oamenilor.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate

Pompieri
Hidroxid de potasiu KOH
Acetonicianhidrina (CH3)2C(OH)CN
Cianamida de calciu CaCH2
Toluilen-2,4-Diizocianat CH3C6H3(NCO)2
Celosolv hoch2ch2oc2h5
Hexametilendiamina NH2(CH2)6NH2
Metilvinildiclorsilan CH3(CH2CH)SiCl2
Neon (Ne)
Celuloid
β-Naftilamina C10H7NH2

loading...