Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Hexametilendiamina NH2(CH2)6NH2


Hexametilendiamina NH2(CH2)6NH2


Hexametilendiamina NH2(CH2)6NH2.

Este folosit ca intermediar in sinteza fibrelor nailon. Se obtine prin reducerea nitratului adipic cu alcool plus sodiu.

Pericol de:

-incendiu: cristale incolore. Densitatea 0,825. Punctul de topire 39-42 oC. Punctul de fierbere 205 oC. Sublimeaza. Densitatea vaporilor fata de aer 4,0. Solubilitatea in apa 90% la temperatura de 30 oC. Combustibila. Temperatura de aprindere 73 oC. Temeratura de autoaprindere 290 oC. puterea calorifica 9400 kcal/kg. Absoarbe bioxid de carbon din aer. In aer umed fumega.

-explozie: praful suspendat in aer este exploziv.Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in locuri uscate, in cladiri rezistente la foc. Se va evira contactul cu substante oxidante si apropierea de surse de cadura.

-stingere: se stinge cu apa pulverizata, spuma. Nu se vor folosi jeturi de apa. In spatii inchise se vor folosi gaze inerte. Concentratia de gaz inert ce trebuie realizata pentru stingere este de 30% vol, in cazul bioxidului de carbon si 35% vol, in cazul azotului.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate