Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Toluilen-2,4-Diizocianat CH3C6H3(NCO)2


Toluilen-2,4-Diizocianat CH3C6H3(NCO)2


Toluilen-2,4-Diizocianat CH3C6H3(NCO)2.

Este intrebuintat ca intermediar la fabricarea spumelor poliuretanice alaturi de polisteri si polieteri. Se obtine din touilendiamina prin fosgenare.

Pericol de:

-incendiu: lichid de culoare alba sau slab galbuie, cu miros puternic intepator. Densitatea 1,22. Punctul de topire 251 oC. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 6,0. Combustibil. Temperatura de inflamabilitate 132 oC. Reactioneaza cu apa cu cu formare de bioxid de carbon.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limitele de explozie: inferioara 0,9%, superioara 9,5%.

-toxicitate: iritant puternic. Vaporii provoaca leziuni serioase la plamani prin inhalare. Concentratia limita admisibila in aer 0,1 parti per milion.Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in cladiri rezistente la foc, uscate si bine ventilate. La manipulare ambalajele se vor proteja de vatamari fizice. Cand se depoziteaza in rezervoare, se va pastra sub o perna de gaz inert (azot) sau aer uscat.

-stingere: la stingerea incendiilor se va folosi apa pulverizata, bioxid de carbon sau pulberi uscate. Imbracamintea se va indeparta si decontamina cat mai repede posibil. Se va utiliza aparate izolate.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate