Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Metileileter


Metileileter


Metileileter.

Este intrebuintat ca solvent si la fabricarea pulberii fara fum. Se ontine prin tratarea alcolatului de sodiu cu iodura de metil.

Masuri de:

-incendiu: lihcid cu miros placut, "eteric". Desnitatea 0,725. Punctul de fierber 10,8 oC. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 2,1. Solubilitatea in apa circa 10%. Inflamabil. Temperatura de inflamabilitate -37,2 oC. Temperatura de autoaprindere 190 oC (foarte scazuta). Se aprinde usor datorita electricitatii statice.

-explozie: in prezenta de oxigen sau la expunere indelungata la lumina solra formeaza uneori peroxizi care explodeaza spontan sau prin incalzire. Vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive intre limitele 2 - 10,1%.

-toxicitate: anestezic puternic. Concentratia limita admisa in aer este probabil similara cu cea a eterului etilic, 400 parti la milion.Masuri de:

-prevenire: cantitati mari se depoziteaza in aer liber in depozite izolate. Depozitele interioare vor fi de tipul celor pentru lichide inflamabile. Se vor izola de materiale puternice oxidante sau puternic reducatoare. Se vor proteje de actiunea directa a razelor solare si de electricitatea statica. Depozitele interioara mai vor fi prevazute cu instalatii automate de inundare cu bioxid de carbon.

-stingere: lichidul este mai usor decat apa, astfel incat folosirea apei poate provoca raspandirea incendiului. Se va folosi spuma "speciala", bioxid de carbon sau pulberi stingatoare. Se vor utiliza aparate izolante.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate