Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Strontiu Sr


Strontiu Sr


Strontiu Sr.

Este utilizat in pirotehnie sub forma de strontianit. Se obtine prin reducerea oxidului de strontiu sau prin electroliza clorurii de strontiu.

Pericol de:

-incendiu: metal moale de culoare cenusie. Isi pierde luciul la aer. Densitatea 2,63. Punctul de topire 757 oC. Punctul de fierbere 1380 oC. Arde in aer cu formare de oxid de strontiu. Puterea calorifica 1600 kcal/kg. Din punct de vedere chimic se apropie de calciu. Se oxideaza rapod la aer, descumpune apa mai energic decat calciul si reactioneaza cu multe elemente. La 380 oC intra in reactie cu azotul. Se autoaprinde in stare fin maruntita, mai ales in aer umed, in prezenta uleiului si in caz de depozitare in cantitati mari.-explozie: praful in stare de suspensie in aer este exploziv.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in locuri uscate. Se va feri de contactul cu uleiuri si de umidiate. In stare fin maruntita se va pastra in butoaie de tabla bine inchise.

-stingere: nu se vor folosi pentru stingerea incendiilor agenti obisnuiti (apa, spuma, bioxid de carbon). Se stinge cu pulberi stingatoare, nisip uscat sau azot comprimat.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate