Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Acetonicianhidrina (CH3)2C(OH)CN


Acetonicianhidrina (CH3)2C(OH)CN


Acetonicianhidrina (CH3)2C(OH)CN

Se intrebuinteaza la sinteze organice; este un intermediar la prepararea metacrilatului de metil si se foloseste ca insecticid.

Se prepara prin condensarea acetonei cu acid cianhidric.

Pericol de:

incendiu: lichid combustibil incolor cu densitatea de 0,932. Puncrul de topire este de -19 sC, iar cel de fierbere 82 sC. Densitatea vaporilor in raport cu aerul este 3. Este solubila in apa. Are temperatura de inflamabilitate de 73 sC, iar cea de autoaprindere 507 sC. Cand este incalzita la 120 sC, se descompune degajand acid cianhidric.

explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive, limita inferioara de explozie fiind de 2,2%, iar cea superioara de 12%, in volum.toxicitate: substanta foarte toxica prin ongerare sau inhalare si moderat toxica prin absorbtia prin piele.

Masuri de:

prevenire: se prefera depozitarea in exterior sau in cladiri separate. Se transporta in damigene si butoaie.

stingere: incendiile se pot strande cu apa pulverizata, bioxid de carbon, pulberi stingatoare, spuma chimica. Protectia individuala se asigrua prin imbracaminte completa de protectie.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate