Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit




Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Clorura de dietilaluminiu (C2H5)AICI


Clorura de dietilaluminiu (C2H5)AICI


Clorura de dietilaluminiu (C2H5)AICI

Pericol de:

-incendiu: lichid piroforic, incolor transparent. Densitatea 0,903. Punctul de fierbere 217,7 sC. Temperatura de autoinflamare -60 sC. Se aprinde instantaneu la contactul cu aerul si reactioneaza violent cu apa, cu oxidantii puternici sau cu hidrocarburile halogenate.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive, Limita inferioara de explozie 2,17%. Limita superioara de explozie 12,1%, in volum.

-toxicitate: substanta formeaza combinatii toxice. Clorura de dietilaluminiu si solutiile sale reactioneaza la contactul cu tesuturile vii, producand arsuri profune, dureroase si cicatrici in cazul cand tratamentul se aplica cu intarziere.



Masuri de:

-prevenire: produsul se depoziteaza intr-o incapere separata, bine ventilata. Recipientele se vor proteja impotriva socului si deteriorarii.

-stingere: incendiile se sting cu pulberi stingatoare, gaze inerte, nisip uscat. Agentul de stingere se refuleaza in cantitati mari, cu intermitenta. Apa si spuma nu vor fi utilizate. O caracteristica a acestor incendii consta in reparatia lor. Protectia se asigura cu costume de protectie si aparate izolante.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate