Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit




Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Peroxid de bariu (BaO2)


Peroxid de bariu (BaO2)


Peroxid de bariu (BaO2).

Este intrebintat la fabricarea apei oxigenate, ca decolorant pentru bumbac, grasimi, uleiuri, in aluminotermie, ca dezinfectant. Se obtine prin trecerea unui curent de oxigen peste un strat subtire de oxid de bariu fin macinat, la 500 oC. Este un oxidant puternic. Degaja oxigen la temperatura de 800 oC. Contribuie la autoaprinderea diferitelor materiale combustibile.

Pericol de:

-incendiu: este o pulbere alba-cenusie. Densitatea 4,96. Punctul de topire 450 oC. Greu solubil in apa rece; se descompune in apa calda.

-explozie: amestecuri de peroxid de bariu cu substante organice sau materiale combustibile sunt explozive si se aprind usor, prin grecare sau in contact cu cantitati mici de apa.



-toxicitate: este toxic prin ingerare. Limita maxima admisa de praf in aer 0,5 mg/m3.

Masuri de:

-prevenire: la manipulare se va proteja de socuri mecanice si de umezeala. Se depoziteaza izolat de substante organice sau materiale combustibile. Materialul imprastiat pe jos se va indeparta si distruge.

-stingere: incendiile se sting prin acoperire cu pulberi stingatoare sau cu nisip. Se vor purta ochelari in timpul stingereii.







Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate