Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Uraniu U


Uraniu U


Uraniu U

Se intrebuinteaza ca material fisionabil in reactoare nucleare. Se gaseste in natura in pechblenada, in cleveit.

Pericol de:

-incendiu: metal de culoare cenusie. Densitatea 19,07. Punctul de topire 1133 oC. Punctul de fierbere 3500 oC. In stare fin divizata oxideaza energic si se poate autoaprinde. Puterea calorifica 1225 kcal/kg. Se cunosc de asemenea cazuri de autoaprindere a uraniului in contact cu gheata solida in vacuum, sub un strat de apa si in atmosfera umeda de argon. Sarcina mecanica mareste tendinta uraniului de autoaprindere. La 750 oC reactioneaza activ cu bioxid de carbon, putandu-se autoaprinde.

-explozie: este posibila descompunerea exploziva spintana a uraniului chiar la temperatura camerei.Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in locuri special amenajate. Se va feri de umiditate, de contactul cu bioxid de carbon, argon si de surse de caldura si aprindere.

-stingere: nu se va folosi agenti de stingere obisnuiti (apa, spuma, bioxid de carbon, produsu clorurati etc). Agentii de stingere cei mai eficienti sunt pulberile stingatoare. Apropierea de locul incendiului prezinta pericol intrucat arderea poate fi insotita de explozii.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate